Sfinxul din Bucegi ar putea fi mutat intr-o alta locatie datorita "rechinilor imobiliari" – o informatie care a starnit indignare printre oameni!

by Sfinxul din Bucegi ar putea fi mutat intr-o alta locatie datorita “rechinilor imobiliari” – o informatie care a starnit indignare printre oameni! Publicatia Ziar de Busteni a scris un articol unde prezinta posibilitatea ca Sfinxul din Bucegi, un simbol al Romaniei, care atrage anual zeci de mii de turisti […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Sfinxul din Bucegi ar putea fi mutat intr-o alta locatie datorita “rechinilor imobiliari” – o informatie care a starnit indignare printre oameni!

Publicatia Ziar de Busteni a scris un articol unde prezinta posibilitatea ca Sfinxul din Bucegi, un simbol al Romaniei, care atrage anual zeci de mii de turisti din Romania si din strainatate, sa fie mutat intr-o alta parte.

Sfinxul din Bucegi

Totusi, sa vedem contextul expus in aceasta publicatie:

“Chiar dacă sună a SF este crunta realitate ! Sfinxul din Bucegi va fi mutat pentru că ”proprietarul” dorește să construiască cartiere rezidențiale, vile, hoteluri și cine mai știe ce. Așa ceva vezi doar odată in viață !

Directorul Parcului Natural Bucegi declară: ”Proprietarul a spus că dacă-mi trebuie Sfinxul pot să mi-l mut in altă parte.”

De vis urât !

Mă intreb și eu așa, a prost … Cum este posibil TOVARĂȘU’ Director să iți spună cineva așa ceva și tu să TACI ? Până acum ar fi trebuit să vuiască presa, televiziunile, guvernul, UE, Natura 2000, toate pornite de la sesizarea TA , domnu’ Director, nicidecum pentru că te-a intrebat cineva din mass-media.

Dacă nu intreba nimeni vedeam cum găseam un anunț in locul Sfinxului din Bucegi – ”Sfinxul s-a mutat la Muzeul Satului din București ! ”sau și mai bine ” S-a mutat in curtea Primăriei Bușteni pentru a se putea oficia căsătorii”.

Din câte știu, ca să construiești in vârf de munte ai nevoie de Avizul Parcului Natural iar matale ești taman Directorul PNB, care ne vei spune că ”au existat presiuni” și a trebuit să fi de acord cu grozăvia.”

Publicatia dedicata promovarii Muntilor Bucegi explica ordonanta ce introduc Bucegii in intravilan, avizata de Directia Parcului Natural Bucegi:

“Prin urmare, pe înțelesul tuturor: ordonanța ce introduce Munții Bucegi în intravilan, avizată de Direcția Parcului Natural Bușteni – aceeași care a avizat și asfaltarea până la Piatra Arsă, a dat startul construirii de hoteluri, vile, blocuri, cartiere rezidențiale.

Primele au și început să apară, în urma defrișărilor de la baza muntelui, altele urmează, existând deja multe terenuri intravilane în proprietate privată, care aparțin Primăriei Bușteni și unor persoane fizice.

Astfel au apărut în presă atenționări, întâi despre ridicarea unei biserici în jurul Sfinxului, apoi chiar despre detonarea, sau mutarea Sfinxului într-un muzeu județean, pentru netezirea terenului și începerea construirii unui hotel de lux cu multe etaje pierdute printre stele. Ziarul de Bușteni scrie că Directorul Parcului Natural Bucegi a declarat : “Proprietarul a spus că dacă-mi trebuie Sfinxul pot să mi-l mut in altă parte”.

Dar cine este proprietarul terenului de sub Sfinx ?

Times.ro scrie că dl. Costică Constanda a primit terenul în urma proceselor cu primăria și publică o declarație a lui : “Intentionez sa investesc, cum e si normal. Nu pot lasa doua hectare in paragina. Intr-adevar, sunt niste stanci acolo, dar se poate rezolva cu putina dinamita si multa rabdare”, a precizat in urma cu 7 ani pentru times.ro Costache Costanda.

Pentru cine nu știe cine este acesta, iată un scurt rezumat extras din dosarele aflate pe rolul Tribunalului: Costică Constanda a cumpărat înainte de anul 2000, de la familia Lincaru, dreptul litigios asupra a 3,3 hectare de teren aflat sub Satul Francez. În schimbul acestuia, în 2001 a primit 3,3 hectare în Parcul Bordei.

Deoarece primăria nu i-a permis construirea unor blocuri pe motiv că Parcul Bordei era spațiu verde, el s-a adresat instanței, iar judecătoria a obligat Consiliul General al Municipiului București să-i aprobe construcția și să-i plătească despăgubiri de 18 milioane de euro, plus penalități de circa 12 milioane de euro, în total aproape 30 de milioane de euro. Ulterior Parcul Bordei a fost declarat de utilitate publică, nemaiputându-se construi nimic acolo.

Ițele încâlcite ale acestor dosare au continuat cu retrocedări și schimburi de terenuri, sentințe și recursuri, cam toate pierdute de primărie, apeluri și iar recursuri, părând un proces fără de sfârșit. Vă vom ține la curent cu ultimele informații din dosarele aflate pe rolul Tribunalului București. Pe de altă parte, dintr-un articol PRO TV de prin ianuarie 2015, aflăm că proprietarul ar fi fostul șef al Ocolului Silvic, terenul fiind de fapt o pădure.

Iar pe OLX găsim un anunț adăugat la 06:10, 22 Octombrie 2015, prin care se anunță vânzarea unui teren pe Platoul Bucegi, anunț pe care îl reproducem în totalitate:

“Vanzare teren pe platoul de la Babele- Sfinx, teren 31.500 mp, situat la 100 m de Sfinx, in localitatea Moreni, langa terenurile Agentiei Domeniilor Statului, cu deschidere de peste 125 m. Utilitati:gaze, apa, lumina la cabana Babele (la 100 m de teren).

Terenul este compus din 2 loturi alaturate care se vind impreuna. Pretabil pt. dezvoltarea unui proiect montan, hotel, pensiune, sat de vacanta etc. Zona beneficiaza de subventii de la stat pt. dezoltarea de astfel de programe montane. Toate actele pt.vanzare, cadastru si intabulare. Pret 35 euro/mp negociabil.”

Același anunț urmează a fi reprodus în emisiunea PRO TV de mâine, 25 octombrie 2015, însă cu o dată anterioară, din 26 septembrie 2015, ceea ce înseamnă că terenul nu s-a vândut și anunțul a fost reactualizat. Deși, cu 35 euro/mp, orice roman și-ar putea cumpăra 10 metri pătrați dintr-un salariu minim pe economie, pe care să-și așeze o cabană de lemn, dacă nu mai are bani să ridice o cameră cu mansardă… E o glumă?

Anunțurile aceluiași utilizator OLX – o agenție – sunt multe și scriu despre vânzări de vile și apartamente în Brașov și București, ferme, terenuri, spații comerciale, depozite, lacuri, case de vacanță, etc. Iată un alt exemplu: “Suprafata 1 500 m2 Teren Intravilan In Busteni Zona Piatra Arsa. Terenul are pozitie usor inclinata iar fata costructiei va avea o vedere superba catre munte.

In zona sunt costruite numai pensiuni si case de vacanta. Pretul zonei este de 110 euro iar acest teren in suprafata de 1500 mp se vinde la 83 euro pe mp.” Cum a fost posibilă introducerea Munților Bucegi în intravilan, pentru a da startul șantierelor de construcții în Parcul Natural Bucegi? Presa a scris, însă nimeni nu a reacționat… Desigur, presa exagerează uneori, dar o face doar pentru a trage un semnal de alarmă înainte ca lucrurile să se întâmple și să fie prea târziu pentru a mai putea fi oprite.

Pentru ca să nu spunem apoi ca noi nu am știut nimic, altfel ne-am fi unit și nu am fi lăsat ca aceste lucruri să fie posibile. Adică o șosea asfaltată pe vârful muntelui, la Piatra Arsă, case de vacanță, o cale ferată între Sfinx și Babele, un imens hotel încadrat exact în mijlocul Piramidei Miraculoase a Soarelui de la 28 noiembrie, o piscină cu duș la Cascada Urlătoarea, etc.”[2]

Daca “rechinii imobiliari”, asa cum sunt ei cunoscuti de catre oameni, au impresia ca vor putea pune in practica un astfel de plan, atunci noi le spunem ca se inseala. Mai mult decat atat, acesti indivizi sa tina minte ca, oamenii s-au revoltat impotriva constructiei unei biserici pe care Biserica Ortodoxa Romana dorea s-o ridice la aproximativ 50 de metri de Sfinx in stanga sa. Pot acesti infractori, oare, sa-si imagineze ca noi vom sta cu mainile in san ? Noi le spunem ca nu !

Video

Duminica, 25 octombrie, ora 18:00, va invitam sa descoperiti muntii nostri – taram de basm … intravilan!

Posted by ROMANIA, TE IUBESC! on 20 Octombrie 2015

SURSE

  1. http://ziardebusteni.ro/2015/10/22/sfinxul-din-bucegi-va-fi-mutat-in-alta-locatie/
  2. http://muntii-bucegi.ro/Paranormal/sfinx-mutat-detonat/

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) – Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință.

Contact: office@dzr.org.ro