Proba ADN a stabilit ca la Curtea de Arges nu este inmormantat Printul Vlaicu Voda! In iulie 2012, Ministrul Culturii, Puiu Hasotii, a interzis prelevarea de probe ADN pentru a nu se vedea astfel ca voievozii valahiei au fost de origine cumano-tatara! Noile date ADN conduc catre acest lucru!

by Subiectul descendentilor cumani in Romania este inca un subiect sensibil. Pe cat de sensibil este, pe atat de multi ticalosi incearca a se opune cercetarii. Eu mi-am cam luat injuraturi de la multi “istorici” de carton, atunci cand am venit si am sustinut ca toata linia genealogica a iluminatilor […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Subiectul descendentilor cumani in Romania este inca un subiect sensibil. Pe cat de sensibil este, pe atat de multi ticalosi incearca a se opune cercetarii. Eu mi-am cam luat injuraturi de la multi “istorici” de carton, atunci cand am venit si am sustinut ca toata linia genealogica a iluminatilor nostri VOIEVOZI, adica printi, ca ei erau printi (n-au putut mai mult de atat!), este de origine tatara-cumana, mi-am cam luat multe critici, unii mi-au impartasit argumentele, altii n-au comentat.

Am vorbit in toate articolele mele despre voievozii romani din secolul XII, ca nu erau daci, ci invadatori mongoli. Aici am articolele:

1. http://www.fara-secrete.ro/frica-istoricilor-romani-in-a-recunoaste-ca-primul-voievod-al-valahiei-tarii-romanesti-a-fost-cumanul-turcul-negru-voda-thocomerius

2. http://www.fara-secrete.ro/mengu-timur-cel-mai-secret-print-voievod-al-tarii-romanesti-era-de-origine-mongola-cumana

3. http://www.fara-secrete.ro/printul-dragos-i-al-moldovei-intemeietorul-moldovei-era-de-origine-cumanamongola-fiind-la-fel-ca-si-fratele-sau-de-sange-negru-voda-din-tara-romaneasca

Voi face un mic scurt istoric, ca sa inteleaga despre ce vorbim si cei ce vad prima oara acest subiect. Pe scurt, un print pe nume Negru Voda (oficial) coboara din Fagaras, la sud de carpati, unde intemeiaza primul stat feudal, in 1290, in zona Pitestiului de astazi, dar si in zona Campulung. Exista cateva inadvertente aici si le voi prezenta si aici: “cine era Negru Voda?” si “care era situatia politica in Valahia in secolul XIII ?”

La intrebarea “cine era Negru Voda?”, istoricii oficiali ne raspund sec si prost pe deasupra zicand ca “nu se stie exact”. Ba se stie, destul de bine, nu trebuie sa ma credeti pe mine pe cuvant, ci haideti sa vedem care era situatia politica in Europa de est, pe care o dictau liniile genealogice ale iluminatilor tataro-cumani. La intrebarea “care era situatia politica in Valahia in secolul XIII?” o sa vedeti imediat.

Invazia mongola in tarile romane din anul 1241 (cu vreo 50 de ani inainte sa apara Negru Voda)

Cu 50 de ani inainte de aparitia “misteriosului” Negru Voda, care sa intemeieze primul stat feudal la sud de carpati, mongolii deja reusisera sa intre in tarile romane distrugand tot ce le statea in cale, asta in 1241.

Cărturarul armean Kirakos (Guiragos) scria:

“Pentru mongoli, expediția a fost o confirmare a superioritații lor militare, dar pentru popoarele afectate de „avalanșa mongolă” (Șerban Papacostea), ea a avut urmări dintre cele mai nocive.[…] Tătarii aveau o înfățișare respingătoare și inimi nemiloase; rămâneau neînduplecați la plânsetele mamelor, fără respect pentru părul alb al bătrânilor.

Alergau cu bucurie când era vreun măcel, ca la o nuntă sau la o petrecere. Peste tot cadavre, cărora nimeni nu le găsea mormânt. Prietenul nu mai avea lacrimi pentru cel care-i fusese drag; nimeni nu îndrăznea să verse lacrimi pentru cei care pieriseră de teama acestor ticăloși.

Biserica s-a cernit în doliu, frumusețea și splendoarea sa dispăruseră; slujbele ei au fost oprite, vocea cântăreților din strană nu s-a mai făcut auzită, iar cântările religioase nu au mai răsunat. Ținutul era acoperit de o ceață deasă. Populațiile preferau noaptea zilei, iar pământul a rămas lipsit de locuitorii săi. Fiii străinului îl străbăteau, înhaățând tot ce se găsea […]. Sordida lor lăcomie era de neostoit.”[1]

Războinic desăvârşit  Batu şi-a mărit efectivul trupelor sale prin încorporarea mai multor triburi turcice şi tătare. Cu ajutorul acestora, a cucerit nu doar teritoriul lui Orda, ci şi formaţiunea statală a bulgarilor de pe Volga şi ale ruşilor kieveni. Între anii 1236 şi 1240, Batu Han şi-a condus hoardele în campanii susţinute prin care a reuşit să ocupe inclusiv cetăţile Moscovei şi Kievului. Campania condusă de ferocele han a continuat prin cucerirea şi mai ales devastarea fără precedent a regatului polon şi a celui ungar.
Nici voievodatele şi cnezatele române de atunci nu au fost ferite de urgia tătarilor, cu toate că populaţia a scăpat relativ cu bine, refugiindu-se în pădurile imense care acoperau atunci teritoriul ţării noastre. Ambiţia lui Batu era de a cuceri totul în calea sa până când trupele sale atingeau coastele mediterane ale Croaţiei.
Dupa caderea hanatului peceneg, cumanii le-au luat locul in Dacia. Atacau si jefuiau periodic cnezatele ruse si Ungaria. Cneazul Sviatoslav al Rusiei il infrange pe hanul cuman Kobiak. Apoi cumanii hanului Gza sufera o infrangere cand asediaza Novgorodul. Cneazul rus Igor este infrant de hanul Konkeak. In anul 1227 cumanii sunt infranti de mongoli si dispar din istorie.
In Asia centrala unele triburi mongole au inceput sa migreze in Europa ca aliati a diferite populatii nomade. Astfel era micul trib al kouilor. Kouii au fost aliati ai cnejilor rusi impotrva cumanilor si pecenegilor. Jefuiau periodic Polonia si Lituania pana cand marea invazie tataro-mongola le-a sters urmele. In secolul XII triburile mongole formasera o uniune de triburi sub Qabul Han. In 1210 Temudjen, fiul lui Yisugei, nepotul lui Qabul uneste triburile mongole cucerind intinse teritorii.
Proba ADN a stabilit ca la Curtea de Arges nu este inmormantat Vlaicu Voda
Thocomerius-Negru Voda - Neagu Djuvara
Cartea care speriat atat de mult chipurile “angelice” ale “istoricilor” de carton, a fost scrisa de Neagu Djuvara si se numeste “Thocomerius – Negru Voda: un voievod de origine cumana la inceputurile Tarii Romanesti” (editura Humanitas, 2008). Pe Neagu Djuvara poti sa-l acuzi de orice, dar nu ca ar fi prost si prost nu este. El spune asa:
“De doua veacuri, istoriografia noastra e obsedata de «continuitate» , deci de permanenta, de imobilitate; e o viziune stramta si statica. Or, ceea ce a dat nastere Europei noi, cea de dupa Imperiul Roman, a fost Istoria in miscare, au fost valurile succesive care, pornite din adancul Asiei, i-au impins rand pe rand pe huni, care au pus in miscare popoarele germanice, acestea, la randul lor, i-au impins pe slavi, iar in urma au venit celelalte mari valuri turanice, avarii, bulgarii, maghiarii, pecenegii, uzii, cumanii…
Voievodatele romanesti sunt rezultatul indirect al ultimului val, cel cuman, lovit si alungat, la randul lui, de valul mongol din 1241.Cand incercam sa intelegem geneza tuturor noilor state din Europa medievala – tocmai din acest punct de vedere, al barbarilor migratori, trebuie sa privim, nu din perspectiva vechilor populatii sedentare!”[2]
In 2011, Neagu Djuvara, isi publica editia nr. 2 a cartii “Thocomerius – Negru Voda: un voievod de origine cumana la inceputurile Tarii Romanesti” continuarea analizelor istorice asupra identitatii secrete a voievozilor din Tara Romaneasca. Cartea, pentru cei care doriti s-o studiati o puteti comanda de aici -> http://profitshare.ro/l/547442.
In iulie 2012, o echipa de cercetatori romani, din Cluj, de la Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano Științe, au fost intampinati cu o violenta de neinchipuit pentru o tara in anul 2012, de catre ipocritul si ingamfatul Puiu Hasotti, care atunci era Ministrul (in)Culturii. Atunci cand vrei sa analizezi ceva ce are natura cu istoria patriei tale, ar trebui sa fi sustinut cu fonduri, cu echipament stiintific etc. In acest caz nu numai ca n-a fost asa, ci Ministrul acesta, pacalici, a dat ordin sa se opreasca prelevarea probelor ADN de la Vlaicu Voda si de la Mircea cel Batran. Oare ce e asa de rau in prelevarea de ADN de la niste cadavre carora vrei sa le faci atestarea?
Motivul, este unul singur, tot ce-am scris mai sus, este motivul pentru care acest derbedeu politruc a incercat sa-i opreasca pe acei cercetatori. Desi a dat ordin sa se opreasca cercetarile, baietii deja recoltasera probele, asa ca avem si rezultatele si sint spulberatoare pentru toti cei care il faceau pe Neagu Djuvara, ca fiind “idiot, prost, mincinos…”. Cand stai la facut prozelitism istoric, chiar si in mod contradictoriu cu alte persoane este una, dar cand vii cu tupeu sa cercetezi ADN ramasitele umane ale unor printi importanti, atunci se ingroasa gluma, deoarece prin asta, prin proba ADN, arunci totul in aer, din punct de vedere istoric, ceea ce s-a si intamplat.
Stirea a fost prezentata si la Stirile ProTV

In septembrie 2013, au venit rezultatele dupa cercetarea ADN-ului si sustin ca in mormant nu se afla presupusul print Vlaicu Voda si nici fratele acestuia. Ups!

Citez mai multe de pe site-ul de stiri dcnews.ro:

La Curtea de Argeș nu se află niciunul dintre  nepoții lui Basarab I, Vlaicu Vodă sau fratele acestuia, Radu I. Acestea sunt concluziile analizelor probelor ADN prelevate anul trecut  din mormantul domnesc unde se presupunea că ar fi fost înmormântat Vladislav I, cunoscut și sub numele de Vlaicu Vodă. Probele au fost analizate la Cluj, la Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano Științe, potrivit ziardecluj.ro.

Demarat pe parcursul a trei ani de specialiști ai Academiei Române, ai Universității Babeș-Bolyai și ai Universitâții Alexandru Ioan Cuza din Iași, Proiectul Genesis trebuia să aducă la lumină dacă în mormântul princiar de la Curtea de Argeș se află înmormântat Vladislav I, cunoscut și sub denumirea de Vlaicu Vodă, care a fost nepotul lui Basarab I și unchiul lui Mircea cel Bătrân.

Potrivit rezultatelor ADN, în mormânt nu se află domnitorul presupus și nici fratele acestuia.

Oamenii de știință nu pot spune deocamdată cine este înmormântat la Curtea de Argeș, până nu vor putea preleva probe și din mormântul de la Cozia, unde este înmormântat Mircea cel Bătrân, domnitor tot din dinastia Basarabilor, cu care să compare rezultatele actuale, dar și la  Mănăstirea Dealu, de lângă Târgovişte, unde se află capul domnitorului Mihai Viteazul.

“O ipoteză ar fi ca cel din mormântul de la Curtea de Argeș să fie unul dintre nenumiții fii ai lui Basarab I. Există din 1335 un act al cancelariei ungare unde apare formularea Basarab I și fiii săi, ceea ce înseamnă că a avut mai mulți fii, nu doar pe Nicolae Alexandru, tatăl lui Vladislav Vlaicu și Radu I”, a declarat  pentru sursa citată Alexandru Simon, cercetător în cadrul proiectului Genesis.

Analizele efectuate de cercetătorii clujeni au scos la iveală aspecte interesante și în ceea ce privește alimentația prințului necunoscut din mormântul de la Curtea de Argeș. Contrar așteptărilor, acesta avea o dieta asemănătoare cu cea a oamenilor de rând de atunci.

Puiu Hașotti, fostul ministru al Culturii, a interzis prelevarea de ADN

Mormântul lui Vlaicu Vodă, aflat la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, a fost deschis în iunie, 2012, după aproape 700 de ani. Ministrul Culturii din acea vreme, Puiu Hașotti, a interzis prelevarea de ADN, deoarece acest lucru nu era prevăzut în autorizația pentru cercetarea arheologică.

“Poate că pentru ştiinţă ar fi importantă prelevarea de ADN, dar, din respect pentru ceea ce au reprezentat domnitorii Ţării Româneşti, nu pot fi de acord cu prelevarea de ADN. Este important că aceşti domnitori au marcat istoria naţională şi prea puţin important dacă au avut sau nu o ascendenţă cumană. În calitate de ministru, am dat dispoziţiile necesare pentru a se opri prelevarea de ADN şi pentru a verifica cercetarea ştiinţifică în ansamblul ei”, specifica un comunicat al ministrului de anul trecut.

Totuși, chiar în condițiile în care ministrul Culturii a interzis prelevarea de ADN, din  presupusul mormânt al  lui   Vlaicu Vodă au fost prelevate o falangă a mâinii stângi, un molar şi un metatarsian drept, probe care în urma analizelor vor fi compromise total, şi s-au găsit umărul drept al cămăşii, cel stâng al tunicii, un fragment din cureaua de piele, mai mulţi nasturi ai tunicii şi 20 de mărgeluţe ale unei diademe.”[3]

ADN a stabilit: La Curtea de Argeș nu e înmormântat Vlaicu Vodă

Scheletul printului Vlaicu Voda
Foto: ziardecluj.ro

Comunicatul acestui fost Ministru al Culturii a fost unul care il arata cat de ipocrit poate fi:

“Poate că pentru ştiinţă ar fi importantă prelevarea de ADN, dar, din respect pentru ceea ce au reprezentat domnitorii Ţării Româneşti, nu pot fi de acord cu prelevarea de ADN. Este important că aceşti domnitori au marcat istoria naţională şi prea puţin important dacă au avut sau nu o ascendenţă cumană. În calitate de ministru, am dat dispoziţiile necesare pentru a se opri prelevarea de ADN şi pentru a verifica cercetarea ştiinţifică în ansamblul ei”[3]

Cine esti tu sa nu fi de acord cu prelevarea de ADN? In baza legala poti interzice cuiva sa preleveze probe ADN? Interzici cercetarile stiintifice? Esti dus rau de tot, politrucule! Acesta mai adauga, dupa cum vedeti: “Este important că aceşti domnitori au marcat istoria naţională şi prea puţin important dacă au avut sau nu o ascendenţă cumană.”

Aici se vede frica si parca ii aud si glasul asa tremurand cand rosteste aceasta fraza. Intr-adevar, niciunui astfel de politruc mason, nu-i convine sa iasa istoria la suprafata si sa stie romanii cine s-a aflat in spatele incercarii de distrugere a acestui neam romanesc. Probabil ca dupa el nici nu conteaza daca dupa moartea lui Mihai Viteazu, cei care au invadat Romania au fost sau nu fanarioti, dar istoria ne arata clar ca AU FOST FANARIOTI. Asta conteaza, ca atat cumanii, cat si fanariotii au venita aici, s-au stabilit aici, au condus oamenii, au incercat sa distruga constiinta acestui neam geto-dac. Adevarul a iesit oarecum partial la suprafata si o sa iasa in continuare, cat s-ar zbate acesti politruci infecti sa nu se stie.

SURSE

1. http://ro.wikipedia.org/wiki/Invazia_mongol%C4%83_din_1241_%C8%99i_%C8%9B%C4%83rile_rom%C3%A2ne

2. Neagu Djuvara in cartea sa “Thocomerius – Negru Voda: un voievod de origine cumana la inceputurile Tarii Romanesti” (editura Humanitas, 2008)

3. http://www.dcnews.ro/2013/09/adn-a-stabilit-la-curtea-de-arges-nu-e-inmormantat-vlaicu-voda/

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro