Ponta si Johannis doua marionete ale SUA care sunt pentru exploatarea gazelor de sist ! Anularea votului este singura optiune cinstita !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Doi mascarici, care se vor “lupta” in turul II pentru a castiga Presedentia Romaniei, dar ceea ce n-au sesizat o parte, foarte mare dintre romani este ca, ambii sunt de acord pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist. In realitate, ca in totdeauna, jocurile sunt facute direct de la Washington care decide “democratia” in mai toate zonele de pe Planeta care-s “bananiere”, asa precum Romania.

Un exemplu in acest sens in constitutie evreul  american, George Friedman, fondatorul Stratfor, cel care in luna octombrie 2014, in timpul vizitei sale in Romania, dupa ce ne-a lamurit ca, “in caz de razboi cu Rusia, Romania trebuie sa se apere singura”, desi Punctul 5 al NATO spune altceva, acesta a mai tinut sa-si arate aroganta, zicandu-ne ferm ca, “trebuie sa alegem ce facem: ori exploatam gazele de sist, ori va izolam si va paste razboiul ?”.

Cat tupeu pe acest ticalos, iar mai multe din acele declaratii puteti sa le cititi aici -> http://www.fara-secrete.ro/evreul-george-friedman-face-presiuni-ca-romania-sa-exploateze-rosia-montana-si-gazele-de-sist.

ponta-iohannis

Victor Viorel NAUMOVICI Ponta sustine ca este de acord cu exploatarea gazelor de sist si ca “putini se opun” !

Plagiatorul si mitomanul, semievreu, Ponta, a atins deja cotele paroxistice ale absurdului prin astfel de declaratii. Sa nu uitam ca peste tot in tara, s-au format tabere ecologiste sau “eco-anarhiste”, cum ar zice pacaliciul de George Cristian Maior, Directorul SRI, nasul lui Ponta, cei care conduc Romania la ora actuala. Haideti sa va redau declaratia lui Ponta:

“Guvernul va sprijini extracția gazelor de șist, a anunțat Primul Ministru, Victor Ponta. Acesta a mai spus că mulți dintre protestatari sunt deschiși la explicații, existând doar o minoritate radicală care va refuza argumentele.

Șeful Guvernului a susținut declarația după o întâlnire cu reprezentanții companiei americane Chevron.

Avantajele economice sunt uriaşe. Mi s-a confirmat încă o dată că Statele Unite ale Americii sunt pe cale de a câştiga o mare bătălie în economia mondială prin faptul că folosesc în acest moment resurse mult mai ieftine – gazul Statelor Unite este la o treime faţă de preţul din Europa -, în ultimii ani aproape un milion de noi locuri de muncă au fost create în Statele Unite ale Americii în domeniul exploatării gazelor şi a petrolului de şist şi aflam cu mare invidie – pentru că ştiu că e un subect care în România a generat atâtea probleme sociale şi economice, chiar şi politice – că se construiesc şapte noi combinate de îngrăşăminte chimice, adică ceea ce în România şi în toată Europa se cam închide, tocmai pentru că preţul gazului este deja cel mai competitiv pe plan mondial.
Mă gândeam că mi-aş dori ca şi în România să putem să ne păstrăm combinatele de îngrăşăminte, toate acele facilităţi industriale care folosesc gaz, fără a mai avea probleme miniştrii sau cei care aprobă astfel de lucruri, printr-un mod foarte simplu: preţuri mai ieftine – Victor Ponta, prim-ministru.

Ponta a mai declarat că a primit asigurări de la firma Chevron că nu se va retrage din România. La rândul său, premierul a spus că americanii au primit asigurări din partea statului român că legea este respectată, iar cei ce atentează la integritatea persoanei sau a proprietății sunt sancționați.

Eu sunt absolut convins – şi ei sunt convinşi – că o parte importantă dintre cei care sunt împotrivă sunt deschişi la aceste explicaţii, trebuie doar să le primească. Va rămâne, cum se întâmplă în toate ţările din lume, o minoritate radicală care nu va asculta niciun argument oricât de raţional, dar care nu poate să impună majorităţii o decizie sau renunţarea la un proiect strategic naţional – Victor Ponta, prim-ministru.”[1]

Nemernicia acestui mitoman, ca a multora, din FSN, ce candideaza acum la functia de presedinte al Romaniei, este ca sustin aceasta exploatare ca fiind “singura metoda de dezvoltare durabila”. Am vazut mai sus, cat de “durabila” este. Ei pleaca, noi ramanem cu apa OTRAVITA !

Klaus Werner Johannis de acord cu exploatarea gazelor de sist !

Vanzatorul de copii, care detine 6-7 case cumparate “cu banii lui”, asa cum sustinea in cadrul acelui interviu hilar, cand a mai declarat ca, “profesorii care n-au 7 case au ghinion”, se declara pentru exploatarea gazelor de sist, desi la inceputul lunii iunie 2014 spunea ca, “s-o lasam mai moale cu gazele de sist”, brusc, ceva, a facut ca el sa se hotarasca. Probabil o fi vazut spaga de la Exxon si Chevron, iar el este foarte “sensibil” la astfel de sume !

Iata un articol publicat la data de 29 septembrie 2014, pe site-ul Obiectiv.info:

“Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, că este de acord cu explorarea gazelor de şist, dar în ceea ce priveşte exploatarea acestora a arătat că este de gândit dacă tehnologia care se utilizează în acest scop este una sigură.

‘Sunt pentru explorare, trebuie să ştim ce avem în subsol. Pentru exploatare cred că e bine să ne gândim un pic dacă tehnologia folosită în ziua de astăzi e suficient de sigură. Trebuie să ţinem cont de două chestiuni – de mediu şi de comunitatea care trăieşte acolo şi dacă avem o tehnologie care este foarte sigură, putem să o aplicăm, dacă nu, atunci trebuie să avem tăria să spunem: încă nu avem o tehnologie suficient de sigură, hai să mai aşteptăm, poate, un pic’, a spus Iohannis, la Adevărul Live.

În ceea ce priveşte proiectul minier de la Roşia Montană, liderul liberal a declarat că în forma în care este acum nu îl susţine, întrucât riscurile de mediu i se par ‘pur şi simplu prea mari şi prea greu de gestionat’.

El a dat exemplu situaţiei din Canada unde, utilizându-se aceeaşi tehnologie, s-a produs o catastrofă de mediu. Iohannis a punctat că o astfel de catastrofă ar avea consecinţe mai grave în România, zona fiind mai dens populată faţă de locul din Canada unde a avut loc accidentul.

‘Şi aici, dacă avem o tehnologie sigură, bună, modernă, care permite exploatarea în condiţii bune şi sigure şi crearea de locuri de muncă acolo, împreună şi cu protejarea patrimoniului cultural de acolo, se poate gândi un proiect, dar aşa cum este acum, nu’, a conchis Klaus Iohannis.”[2]

Societatea civila ii cere lui Johannis dezbatere publica pe tema gazelor de sist, ceea ce lui si Plagiatorului n-o sa le placa:

“Având în vedere importanța extremă a subiectului fracturării hidraulice pentru extragerea hidrocarburilor neconvenționale (gaze de șist, gaze de cărbune de mină etc.), reprezentanții societății civile i-au solicitat candidatului la alegerile prezidențiale, printr-o scrisoare semnată de peste 40 de ONG-uri și grupuriactive pe subiectul gazelor de șist, o întâlnire televizată înainte de turul doi al alegerilor. Această întâlnire are rolul de a-i solicita acestuia să garanteze, printr-un angajament scris, o dezbatere echitabilă, transparentă și incluzivă pe această temă, în care vocea celor care militează, cu dovezi științifice, împotriva fracturării hidraulice, să fie, în sfârșit auzită și luată în seamă.

Menționăm că acest pas către candidatul ACL nu reprezintă manifestarea unei preferințe electorale a celor care se opun fracturării hidraulice și gazelor de șist, fiindu-ne cunoscut faptul că ambii candidați rămași în cursă s-au declarat pentru exploatarea gazelor de șist, deși Klaus Iohannis vorbește de garanții privind această tehnologie. În același timp, contracandidatul său, Victor Ponta, a început o campanie deșănțată pentru promovarea gazelor de șist, fără nicio dezbatere, fără nicio garanție de mediu, fără a lua în considerare niciun protest al comunității locale, desconsiderând și acuzându-i pe cei care se opun că primesc finanțare rusească (în condițiile în care Câmpia de Vest este concesionată către NIS, subsidiară a Gazprom, pentru exploatarea gazelor de șist, ceea ce arată absurditatea acestor acuzații).

Cunoscând pornirile antidemocratice, antipluraliste, dovedite în cei peste doi ani de mandat ca prim-ministru ai lui Victor Ponta, societatea civilă din România, care militează împotriva fracturării hidraulice, îl consideră pe acesta ca profund opus ideii de manifestare a societății civile, și consideră că orice dialog cu acesta pe subiectul fracturării hidraulice, nu poate duce la absolut niciun rezultat. Mai mult, știind modul în care a evitat orice dezbatere, societatea civilă știe apriori faptul că acest candidat nu va accepta o asemenea întrevedere în campania electorală. Cu atât mai puțin după.

Pe de altă parte, candidatul Klaus Iohannis promite o altă abordare în politică, în care să existe dialog și respect față de toate părerile. Fiind campanie electorală, și fiind deja extrem de dezamagiți de întoarcerea la 180 de grade a lui Victor Ponta pe subiectul gazelor de șist și al proiectului de la Roșia Montană, societatea civilă dorește să primească o dovadă clară de la Klaus Iohannis că este cu adevărat deschis către acest mod de a face politică, nu doar în declarații. Societatea civilă din România nu mai crede în promisiunile politicienilor și dorește garanții de la aceștia. Mingea este acum în terenul politicienilor care promit un alt mod de a face politică.

Astfel, societatea civilă din România și diaspora (problema gazelor de șist este una extrem de importantă pentru diaspora, care a protestat în nenumărate rânduri în solidaritate cu protestele de aici, și le-a sprijinit, inclusiv financiar) așteaptă un răspuns al candidatului Iohannis la această solicitare. Absența unui asemenea răspuns va fi evaluată corespunzător de către cei care au solicitat această întrevedere, susținuți de mii de români din țară și diaspora. Sperăm încă în înțelepciunea unora dintre politicienii români, care vor înțelege faptul că societatea civilă din România este o voce pe care trebuie să o asculte cu atenția cuvenită.
Lista ONG-urilor și grupurilor informale care au semnat scrisoarea adresată dlui Klaus Iohannis:

ONG-uriRomânia:

Asociația Eco-Civica
TERRA Mileniul III
Pachamama România
Grupul de Intervenție Civică, Brașov
Pro NaturaTimiș
Asociația de Dezvoltare Durabilă Urbania
Centrul pentru Studii și Inițiativă Civică Arad
Mișcarea Eurocivică Română
Asociația Profesioniștilor în Protecția Mediului Înconjurător
Asociația Quantic, București
Neuer Weg, Sighișoara
Edelwais, București
Centrul pentru Resurse Civice, Constanța
Academia Civică Bihor
Mișcarea Civică Revoluția Curată, Sibiu
Fundația ADV România
Fundația Culturală Harry Tavitian
Asociația Răzeșilor pentru o Moldovă Curată, Neamț
Asociația Civică Dreptate
Asociația Scutul Albastru
Grupuri informale România:
Grupul fără Fracturare
Activiști fără Frontiere
Cluj Antifrack
Grupul Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor
Dudeștii Vechi fără Fracturare
Beba Veche fără Fracturare
Rezistența Puiești
Mișcarea deRezistență Bârlad
DobroGeea
Grupul Bărlădenilor împotriva Fracturării Hidraulice
Vama Verde, filiala Gara Banca

Diaspora

New Ecologist- Londra (grup al tinerilor din diaspora de la Londra)
Economic and Social Change (grup al tinerilor din diaspora de la Londra)
Grupul de inițiativă Civică “Vienna against Fracking”
Salvemos Roșia Montană, Madrid
Românii din Italia împotriva gazelor de șist
Torino pentru Roșia Montană
Canada Saves Rosia
Warned, Canada
Grupul Roșia Montană Paris
SOS Roșia Montană Bruxelles

Acestor semnături li se adaugă de mii de cetățeni români care ar fi dorit să semneze în nume propriu, și care au protestat și protestează în diferite moduri împotriva fracturării hidraulice. Această listăa fost colectată în decurs de nici 24 de ore de la elaborarea scrisorii deschise. Cu siguranță sprijinul pentru acest demers este mult mai mare. La ele se adaugă cele peste 25 de orașe și comune din România, care au interzis fracturarea hidraulică pe teritoriul lor, atât în faza de explorare, cât și în faza de exploatare.”[3]

VIDEO !

P.S. Singurul lucru, cinstit, onest si logic pe care-l puteti face este sa va anulati votul si in semn de protest sa iesiti in strada !

SURSE

1. http://activenews.ro/victor-ponta-dupa-intalnirea-cu-chevron-guvernul-va-sprijini-gazele-de-sist_182745.html

2. http://www.obiectiv.info/klaus-iohannis-spune-da-exploatarii-gazelor-de-sist_55596.html

3. http://www.cotidianul.ro/societatea-civila-ii-solicita-lui-klaus-iohannis-o-dezbatere-pe-tema-gazelor-de-sist-250696/

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro