Operatiune “Steag Fals”: atentatul de la WTC din 1993 – orchestrat de catre FBI pentru a lua libertatile oamenilor

by Operatiune “Steag Fals”: atentatul de la WTC din 1993 – orchestrat de catre FBI pentru a lua libertatile oamenilor În 1993 a avut loc primul atentat asupra turnurilor World Trade Center de la New York. O grupare “fundamentalistă arabă” a folosit atunci o camionetă încărcată cu azotat de amoniu […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Operatiune “Steag Fals”: atentatul de la WTC din 1993 – orchestrat de catre FBI pentru a lua libertatile oamenilor

În 1993 a avut loc primul atentat asupra turnurilor World Trade Center de la New York. O grupare “fundamentalistă arabă” a folosit atunci o camionetă încărcată cu azotat de amoniu şi cu combustibil extrem de incendiar, pe care a parcat-o în subsolul unuia dintre turnuri, detonând bomba de la distanţă.

Pagubele au fost mari, structura clădirii fiind afectată pe mai multe nivele. Opt ani mai târziu, avioanele pilotate de fundamentalişti kamikadze aveau însă să desăvârşească’ acest început. Autorii atentatului din 1993 au fost deportaţi şi arestaţi la scurtă vreme după atentat.

FBI 1993 WTC FBI 1993 - WTC 2

FBI 1993 - WTC

Intr-un articol publicat pe site-ul hotnews.ro[1] un agent FBI sustinea ca ar fi prevazut atentatul asupra WTC din 1993, dar nu a fost crezut de nimeni, adica de administratia Clinton, insa este destul de interesant cum acesta, culmea care era si agent FBI, “prevede” un atentat, care culmea trebuia sa fie pus la cale de colegii sai, dupa cum o sa vedem in continuare:

Un fost agent FBI, care-si parasise slujba din cadrul Biroului Federal cu doar doua saptamani inainte de atacuri pentru a deveni seful securitatii de la World Trade Center, este unul dintre personajele importante ale zilei de 11 septembrie 2001.

Ani de zile, John O’Neill a atras atentia sefilor sai in legatura cu pericolul reprezentat de “islamistii radicali”, care jurasera sa atace America. Avertismentele sale n-au fost luate insa in considerare si Statele Unite au fost victima celul mai grav atentat terorist din istorie. Ironic, cel care repetase obsesiv ca, “se pregateste ceva” a murit in infernul de la World Trade Center:

“Publicatia Examiner i-a facut un portret lui John Patrick O’Neill, ale carui avertismente legate de amenintarea terorista n-au fost luate in considerare de sefii Biroului Federal de Investigatii:”In timp ce Administratia Clinton a dormit in timpul razboiului declansat de teroristi impotriva Statelor Unite, O’Neill a facut tot ce a putut sa lupte impotriva islamistilor radicali care vroiau sa-i raneasca pe cetatenii americani”.O’Neill a devenit agent FBI in iulie 1976, activand initial in Baltimore, Washington si Chicago, inainte de a fi numit, in 1995, Seful Diviziei de Contraterorism de la Cartierul general al FBI.

In aceasta perioada, serviciile de securitate americane au reusit capturarea lui Ramzi Yousef, suspectat de atacarea WTC in 1993, au anchetat atentatul de la Alfred P. Murrah Federal Building din Oklahoma City si cel din 1996, de la Khobar Towers, in Arabia Saudita. In plus, O’Neill a supervizat anchetele in numeroase incidente teroriste ce au vizat cetateni si interese americane in diferite parti de pe glob.

Din ianuarie 1997 pana la retragerea sa din randul Biroului, John o’Neill a fost Special Agent in Charge al filialei din New York a FBI, supraveghind toate chestiunile de securitate nationala, inclusiv operatiunile de contraterorism.

“Era bine cunoscut in cadrul FBI si in intreaga comunitate de informatii de pe glob. A fost bine vazut datorita intuiţiei sale, a eticii muncii, a pasiunii si a agresivitatii sale ca luptător împotriva terorismului”, scrie Examiner.

Publicatia noteaza ca O’Neill a fost nevoit sa faca fata opozitiei politice a unor membri ai Administratiei Clinton, care au ignorat rapoartele si avertismentele sale. “In numeroase ocazii, nu a primit fonduri pentru deplasarile sale in Orientul Mijlociu pentru a ancheta piste ce duceau la grupari teroriste. De cateva ori, si-a platit singur cheltuielile.. pentru a putea duce mai departe razboiul sau impotriva terorismului”.

Din cauza sicanelor care i s-au pus si a conflictelor intre diferite grupuri de interese de la Washington, Biroul FBI din New York a fost lasat deoparte in ceea ce priveste anchetele teroriste din Orientul Mijlociu. Mai mult, O’Neill a fost ignorat de sefii sai, care au trimis alti agenti in zona Golfului pentru a cauta informatii despre teroristi.

La 23 august, cu mai putin de trei saptamani inainte de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, O’Neill si-a luat in primire postul de Director al Securitatii la World Trade Center din New York. Imediat dupa atacuri a urcat in Turnurile ce ardeau pentru a ajuta la evacuarea celor prinsi in infernul de foc. A murit la WTC, la 49 de ani.

O’Neill era convins ca WTC vor fi atacate

Un documentar realizat de postul PBS, “Omul care stia”, a evidentiat faptul ca O’Neill a fost “omul care se poate sa fi stiut mai multe despre Osama bin Laden si Al Qaeda decat orice alta persoana din America”. Fost sef al Diviziei Contrateroriste din New York, O’Neill a anchetat atentatele impotriva ambasadelor americane din Africa si atacul impotriva USS Cole, in Yemen. Timp de sase ani, s-a aflat in fruntea eforturilor de a captura si trimite in fata justitiei membri ai Al Qaeda in intreaga lume.

Fostul Procuror-general al SUA, Mary Jo White, a declarat ca, dupa prinderea lui Ramzi Yousef, liderul grupului care a atacat World Trade Center in 1993 (vezi un documentar despre atacul de la WTC din ’93), O’Neill a sesizat imediat pericolul pe care teroristii il reprezentau pentru America. A inceput imediat sa studieze cat mai mult despre terorismul global si fundamentalismul islamic.

“Stilul sau flamboiant, a la James Bond, si obsesia sa in legatura cu Osama bin Laden l-au transformat insa intr-o figura controversata in lumea conservatoare a FBI”, afirma documentarul. Desi isi facuse prieteni in CIA si in randul agentiilor de informatii straine, nu toti cei din FBI il simpatizau, mai ales ca agentul a avut numeroase amante, fara sa divorteze de sotia sa, si era o prezenta permanenta a vietii sociale din New York, plina de celebritati.

In plus, O’Neill a deranjat oficialii Administratiei Clinton cu insistenta sa de a conduce ancheta legata de atacul asupra ambasadelor SUA din Estul Africii (1998) si a navei USS Cole in Yemen (2000). Ambasadorul american la Sana’a, Barbara Bodine, infuriata de stilul direct abordat de O’Neill in relatia cu fortele de securitate locale, a profitat de o plecare a acestuia la New York pentru a-i ridica viza si a-l impiedica sa revina in fruntea anchetei. “Persoane apropiate investigatiei au spus ca indepartarea lui O’Neill din Yemen a restrans serios ancheta in cazul USS Cole – o investigatie despre care unii sustin ca l-ar fi dus pe O’Neill la teroristii de la 11 septembrie, la timp pentru a le dejuca planurile”.

De asemenea, documentarul dezvaluie frustarea tot mai crescuta a agentului FBI in legatura cu faptul ca oficialii din Washington nu luau in serios amenintarea reprezentata de Osama bin Laden, inclusiv posibilitatea ca celule ale Al Qaeda sa opereze deja in Statele Unite. O’Neill a sustinut, de asemenea, ca veteranii arabi ai razboiului din Afghanistan impotriva URSS devenisera o amenintarea majora.

Pana in vara anului 2001, O’Neill a devenit atat de marginalizat in cadrul FBI  incat oficialii nu i-au pus la dispozitie informatii cheie ce prevesteau atacurile din septembrie. Cariera sa de 25 de ani in cadrul FBI s-a terminat brusc, dupa ce o ancheta interna a descoperit faptul ca agentul pierduse temporar o servieta cu documente secrete si ca a folosit o masina a Biroului Federal pentru a-si transporta una din multele sale prietene. 

Documentarul mentioneaza si o discutie pe care John O’Neill a avut-o cu prietenul sau, producatorul ABC Chris Isham, la cateva zile dupa ce fostul agent FBI a inceput sa lucreze la World Trade Center. “Cel putin, (teroristii) nu o sa-l mai atace odata”, a spus Isham, referindu-se la atacul de la WTC din 1993. La care, O’Neill a raspuns: “Probabil ca vor incerca sa termine ce au inceput”.”[1]

Ted Gunderson, fost sef al FBI pe Departamentul din Los Angeles a facut o serie de dezvaluiri despre aceasta Operatiune “Steag Fals”:

“Informatorul Emad A. Salem, un fost ofiter al Armatei Egiptene, in varsta de 43 de ani sustine ca i-a fost data misiunea de catre FBI de a asambla bomba. Acesta s-a dus la consilierul FBI, si l-a intrebat: “Vom amplasa o bomba de exercitiu?”, la care consilierul FBI i-a replicat: “Nu, vom pune o bomba reala!”

L-au angajat pe Emad Salem, platindu-l cu un milion de dolari, i-au dat explozibil adevarati, un detonator si i-au spus cum sa fabrice bomba pe care sa o dea oamenilor fara minte, pe care ii avea sub control, pentru ca acestia sa poata ataca WTC.

Din pacate pt ei au fost ucisi doar 6 oameni, un numar insuficient pentru a fi aprobat un proiect de lege. Si ceea ce a urmat este ca doi ani mai tarziu, pe 19 aprilie 1995, Cladirea Murrah, din Oklahoma City a fost pusa la pamant ucigand 168 de oameni, legea anti-terorista, care ne rapeste multe drepturi constitutionale si legislative, este aprobata.”

Ted Gunderson nu e oricine. Născut în anul 1928, el a lucrat zeci de ani în cadrul FBI, Biroul Federal de Investigaţii al Statelor Unite. A trecut prin toate rangurile agenţiei: de la agent simplu până la şeful FBI, Biroul Los Angeles. În interviul de mai jos, el acuză Guvernul SUA, FBI-ul, CIA-ul, precum şi alte agenţii americane de informaţii că s-ar afla în spatele atacurilor teroriste care au avut loc în SUA, şi în afara ei. De ce nu l-am crede? Credibilitatea sa este mare şi nu e doar un simplu iubitor al teoriei conspiraţiei… Iată traducerea şi adaptarea unui fragment din interviul acordat unei televiziuni. Ceea ce veţi afla mai jos vă va şoca cu adevărat.

Reporter: CIA are o “licenţă în a ucide”, un fel de “Murder Corp.” (“Corporaţia Crimei”)?

Ted Gunderson: Glumiţi? CIA este o adevărată mafie. Acest lucru s-a întâmplat în Afghanistan. Ce ne-a făcut CIA e de necrezut. Uitaţi-vă la toate actele teroriste…CIA se află în spatele celor mai multe din ele. Explozia de la ambasada SUA din Kenya (n.t. din 7 august 1998, când, împreună cu explozia de la ambasada SUA în Tanzania a provocat peste 200 de morţi şi 5.000 de răniţi),  avem atentatul terorist din zborul Pan Am 103 (n.t. o bombă a distrus avionul Pan Am 103 de deasupra localităţii scoţiene Lockerbie, ucigând 259 de persoane), avem atentatul terorist de la World Trade Center din 1993. Guvernul nostru (n.t. adică guvernul SUA) e implicat în cele mai multe atentate teroriste – n-aş putea spune că în toate, că nu ştiu – dar am dovezi că există o implicare guvernamentală în acestea.

Reporter: Ted…oameni buni…ştiaţi că bombele care au explodat la World Trade Center în anul 1993 au fost puse de o organizaţie numită…FBI?

Ted Gunderson: Da, aşa e. Am nişte articole apărute în “New York Times” ca şi în “Los Angeles Times”, în care se arată că Emad Salem, fost ofiţer egiptean (n.t. martorul cheie în procesul atacurilor teroriste de la World Trade Center din 1993), a fost şi informator al FBI-ului. El a înregistrat convorbirile telefonice cu FBI-ul în mod secret, aşa că, atunci când a venit momentul procesului el a spus ce s-a întâmplat. El a spus FBI-ului de dinainte că va fi pusă o bombă, pe care el trebuia să o instaleze împreună cu complicii săi. El i-a spus şefului său de la FBI să pună o bombă artizanală, dar acesta i-a indicat: ‘Nu! O să punem o bombă reală!’

Reporter: Stai puţin. Să dăm şi nume: John Anticev, era şeful său. Iar el a fost implicat şi în investigaţia din Kenya. El e tipul care a fost implicat în explozia de la World Trade Center, în care au murit 6 oameni, 1000 de oameni răniţi şi pagube de sute de milioane de dolari. Dacă s-ar fi făcut justiţie adevărată, agentul FBI ar fi fost nu numai în închisoare, dar şi executat pentru crime (…)

Ted Gunderson: Bazat pe ceea ce s-a întâmplat în 1993, prin faptul că FBI-ul ştia de dinainte că va fi pusă o bombă la 1993, agenţia este prima suspectă pentru evenimentele de la 11 septembrie 2001. Dar, de asemenea, trebuie să luăm în considerare şi implicarea CIA-ului. Iar motivul este acesta: atunci când sunt deturnate două avioane în mod simultan, cu 19 răpitori, înseamnă că nu e o operaţiune redusă. Aceasta ar fi necesitat ani de zile pentru planificare şi sute de oameni ar fi trebuit să ştie în avans. Dar guvernul nostru, prin NSA, monitoriza toate telefoanele lui bin Laden începând cu februarie 1998. Vreţi să-mi spuneţi că noi n-am ştiut absolut nimic înainte? CIA şi FBI ar fi trebuit să ştie, Mossad-ul (n.t. serviciul secret israelian) ar fi trebuit să cunoască; MI-5, serviciul secret britanic ar fi trebuit să ştie.

Reporter: CIA-ul trebuia să ştie. FBI-ul trebuia să ştie. Comandantul şef, preşedintele, trebuia să ştie.

Ted Gunderson: Desigur.

Reporter: Aceasta înseamnă că Bush ştia de dinainte şi astfel e implicat în crime.

Ted Gunderson: Lasă-mă să explic publicului ce s-a întâmplat. În anii 1980, Departamentul Justiţiei a propus o legislaţie de luptă împotriva terorismului. Iar această legislaţie ne lua multe din drepturile noastre constituţionale în materie de libertate. Una din propoziţiile care erau trecute pe aceste propuneri era următoarea: “Înainte ca legislaţia să fie aprobată, oamenii trebuie să fie ucişi”. Acesta a fost şi motivul pentru care a avut loc atentatul terorist din 1993 de la World Trade Center. Din păcate pentru ei şi din fericire pentru noi (oamenii cei buni), în atacul de terorism n-au murit decât 6 oameni. N-au fost prea mulţi pentru a trece legislaţia. Aşa că doi ani mai târziu, în aprilie 1995, în centrul oraşului Oklahoma, în clădirea federală Murrah, un atentat terorist face ca 168 de oameni să fie ucişi. Astfel, un an mai târziu, legislaţia anti-teroristă este aprobată, restrângându-se o parte din drepturile şi libertăţile constituţionale, iar după atacurile de la turnurile-gemene din 11 septembrie 2001, Congresul propune restrângeri şi mai mari ale libertăţilor individuale. Aceste explozii, aceste acte teroriste, au folosit ca scuză pentru a trece legislaţia anti-teroristă. Şi acest lucru se întâmplă în întreaga lume astăzi. Şi de aceea, oamenii noştri din serviciile de securitate, nu numai că ştiau de dinainte, dar probabil că au fost şi implicaţi. Nu-i nicio îndoială. Nu poţi înfăptui o operaţiune de o asemenea avangardă, fără ca oamenii noştri să nu fi ştiut. Guvernul nostru…

Reporter: Stai puţin. Nu-i guvernul nostru, pentru că guvernul e controlat de bancheri…

Ted Gunderson: Guvernul ştie când, cum, ce şi de ce (…)

P.S. Aţi reţinut ideea? Guvernul SUA a plănuit toate atacurile teroriste, pentru ca să se restrângă libertăţile şi drepturile constituţionale ale cetăţenilor, prin noua legislaţie anti-terorism. Totul e doar un pas spre instaurarea unui regim de teroare, de dictatură de control, la fel cum de atâtea ori am spus în cadrul acestui site. Întâi în SUA, dar imediat în întreaga lume.


SURSE

1. http://www.hotnews.ro/stiri-10042066-video-arhiva-omul-care-stia-john-39-neill-fost-agent-fbi-prevazut-atacurile.htm

2. http://www.lovendal.ro/wp52/fost-sef-al-fbi-fbi-ul-si-cia-ul-se-afla-in-spatele-atacurilor-teroriste-pentru-a-le-lua-libertatile-oamenilor/

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro