Minds – reteaua de socializare, opusa Facebook, a fost lansata de gruparea Anonymous ! Aceasta noua retea de socializare va proteja si nu va culege datele personale ale utilizatorilor, asa cum face Facebook !

by Gruparea celebra Anonymous si-au lansat propria retea de socializare, “Minds” si ii invita pe toti cei care vor sa fie in siguranta si cu datele personale protejate, sa li se alature, inscriindu-se pe aceasta noua retea de socializare, despre care, spun ei, “va devansa Facebook”. Mai multe aflam de […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Gruparea celebra Anonymous si-au lansat propria retea de socializare, “Minds” si ii invita pe toti cei care vor sa fie in siguranta si cu datele personale protejate, sa li se alature, inscriindu-se pe aceasta noua retea de socializare, despre care, spun ei, “va devansa Facebook”.

minds

Mai multe aflam de pe publicatia Cuget Liber:

“Rețeaua de socializare Minds are drept obiectiv acoperirea lipsurilor pe care le are Facebook: transparență și protecția informațiilor cu caracter personal. Rețeaua este susținută și de Anonymous, care a făcut apel la comunitatea sa de pe Facebook să se alăture Minds, notează cotidianul.ro.

Minds nu va oferi date personale ale utilizatorilor serviciilor secrete, potrivit conducerii rețelei.

”Nu le putem da pentru că nu le avem nici măcar noi”, Bill Ottman, CEO-ul noii companii.

Minds, care are 60.000 de vizitatori, funcționează momentan într-o variantă beta și este disponibilă pe web și pe telefoanele mobile.

Printre avantajele noii rețele se numără faptul că este una open source, adică publicul are libertatea de a influența modul în care se dezvoltă acest serviciu, se bazează în primul rând pe protecția vieții private a utilizatorului și permite postarea de mesaje criptate.

Minds nu colectează informațiile despre utilizatori și oferă servicii în moneda virtuală bitcoin, precum și recompense pentru activitatea pe site a utilizatorilor.

Pe Minds se pot posta fotografii, clipuri video se pot face update-uri, grupuri și se poate sta pe chat. Însă, spre deosebire de Facebook, care se bazează pe algoritmuri complicate pentru a stabili cine și ce anume poate accesa, Minds garantează că orice postare se va duce exact acolo unde doreste cel care a produs-o.”[1]

Fără acces guvernamental !

Creatorii Minds.com susţin că nu intenţionează să urmărească activitatea utilizatorilor în scopul de a strânge date pe care să le valorifice ulterior, aşa cum fac celelalte reţele.

În plus, mesajele transmise în interiorul reţelei vor beneficia de o criptare performantă menită să ţină organismele guvernamentale şi publicitarii departe de conversaţiile private ale membrilor reţelei.

Aplicaţia care stă la baza reţelei este şi ea diferită faţă de ce întâlneşti la concurenţă. Utilizatorii sunt premiaţi cu puncte pentru implicarea lor în postarea de comentarii, promovarea postărilor şi numărul de vizualizări.

Site-ul descrie acest mecanism ca unul care „te răsplăteşte cu un acces din ce în ce mai mare”.

Algoritmul este clar diferit de cel al Facebook şi pare să funcţioneze pe un amestec complex al implicării în activitatea reţelei, click-uri date altor mesaje şi timpul petrecut pentru vizualizarea lor.

Sistem open-source !

Site-ul a lansat deja versiunile de desktop şi mobile ale aplicaţiei. Nu va exista însă o variantă finală a programului, aplicaţia fiind de tip open-source, ceea ce lasă posibilitatea tuturor utilizatorilor să o perfecţioneze.

O pagină afiliată grupării Anonymous, Art of Revolution, a lansat deja un apel pentru susţinerea noii reţele de socializare.

„Haideţi să colaborăm pentru a construi minds.com şi alte reţele open-source criptate pentru a realiza un site al oamenilor, creat de oameni şi pentru oameni”.”[2]

SURSE

1. http://www.cugetliber.ro/stiri-tehnologie-a-aparut-o-noua-retea-de-socializare-ce-va-concurea-cu-facebook-259645

2. http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/diverse-sport/17993-o-nou-reea-de-socializare-contest-supremaia-facebook-mindscom-nu-i-urmrete-utilizatorii-i-protejeaz-datele-lor.html

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) – Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință.

Contact: office@dzr.org.ro