Metode de ascultare a telefoanelor si metode de a va proteja ! Toate retelele de telefonie permit guvernelor interceptarea telefoanelor in mod ilegal, fara sa ceara un procuror !

by Ascultarea telefoanelor in anul 2014 este mult, mult peste ce se facea in comunism. Pot sa spun ca nici in Rusia de azi, care este considerata semi-comunista, nu exista o asa ascultare a telefoanelor, cum exista in SUA si UE, unde ni se vorbeste despre “democratie”. Edward Snowden, fost […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Ascultarea telefoanelor in anul 2014 este mult, mult peste ce se facea in comunism. Pot sa spun ca nici in Rusia de azi, care este considerata semi-comunista, nu exista o asa ascultare a telefoanelor, cum exista in SUA si UE, unde ni se vorbeste despre “democratie”. Edward Snowden, fost angajat al NSA, a facut in 2013, dezvaluiri tulburatoare, ce au facut inconjurul presei internationale, cu privire la modul in care NSA, coordonat de guvernul american, isi asculta si monitorizeaza cetatenii, confirmand astfel tot ce se vorbea “teoretic” despre Big Brother. Snowden, a primit azil politic in Rusia, din partea lui Vladimir Putin, motiv pentru care a putut prezenta in continuare documente clasificate.

Vodafone, chiar a recunoscut ca guvernele au acces la niste “fire” care permit ascultarea oamenilor, iar asta se intampla la toate retelele de telefonie. Mai multe cititi aici -> http://www.fara-secrete.ro/vodafone-recunoaste-ca-exista-fire-secrete-care-permit-agentiilor-guvernamentale-sa-ne-asculte-convorbirile.

Site-ul Riscograma.ro ne prezinta 7 metode folosite de neo-securistii de azi, prin care ne pot asculta fara sa stim:

“1. Metoda cea mai accesibila “publicului larg” este interceptarea semnalului de aproape, cu echipament pe care si-l permite aproape orice agentie de detectivi sau divizie judeteana de doisiunsfert. Insa se aplica doar pentru standardul GSM, care foloseste o criptare usoara. In cazul 3G sau CDMA, decodarea mesajului este aproape imposibila. Concluzia: Daca ai optiunea asta, foloseste telefonul exclusiv pe modul 3G.

2. Criptarea nu mai face doua parale atunci cand esti ascultat din centrala, operatiune care se face – de regula – cu mandat de interceptare. Tot de regula, beneficiarii sunt in acest caz agentiile guvernamentale. Poti ocoli aceasta metoda de interceptare cu ajutorul mai multor solutii proprii de criptare.

a) solutia ieftina si simpla: Apeluri VoIP (prin Skype, Gizmo5 etc.) de pe un smartphone. Insa metodele de decriptare pentru retelele standard nu par a mai fi un secret, pentru serviciile guvernamentale cel putin.

b) solutia ieftina si complicata: Programul zfone (www.zfoneproject.com) instalat tot pe un telefon destept si folosit exclusiv pentru apeluri VoIP. In cazul acesta, protocolul de criptare este cunoscut doar de cei doi parteneri de discutie. Singura conditie este ca ambii sa aiba programul instralat.

c) solutia scumpa si simpla: Un telefon criptat (exemple: www.cryptophone.de, www.privatewave.com, www.caspertech.com, www.gold-lock.com, www.totallysecurecommunication.com, www.tl2000.pl). Si in acest caz, ambii interlocutori trebuie sa aiba telefoane similare. Avantajul este ca furnizorii rezolva si alte gauri de securitate.

Ce, credeai ca s-au terminat? Nici vorba. Aproape oricare telefon, destept sau nu, poate fi programat de la distanta (de operator sau chiar de rau-voitori) sa transmita continutul convorbirii pe un canal paralel. Criptarea nu mai conteaza, de vreme ce ea este valabila pentru canalul principal. Și da, poti fi ascultat chiar si cand nu vorbesti la telefon.

3. In cazul smartphone-ului este cel mai usor, daca cel care vrea sa te asculte iti instaleaza un program special pe telefon (sa-i zicem virus) fara stirea ta. Solutia este sa tii inchise infrarosiile, bluetooth sau wifi.

4. Chiar daca telefonul este mai putin destept, metoda ramane disponibila pentru experti. Protocolul numit “roving bug” presupune ca un semnal de la distanta ordona deschiderea microfonului.

5. Daca securistul are putin noroc si echipamentul potrivit, nu-i trebuie atatea complicatii. Unele telefoane transforma vocea si in semnale reziduale pe care le arunca pe distante scurte in jurul benzii de 2 MHz (fata de 900 MHz, frecventa GSM). Metoda este similara dar mai eficienta decat cea de la punctul 1, pentru ca semnalul este tot timpul analog.

Chiar si cu bateria scoasa, “inamicul asculta”. Are nu o metoda, ci doua:

6. Daca are acces fizic la telefonul tau, iti poate plasa un microfon independent. Cel mai usor este sa il integreze intr-o alta baterie, de unde sa aiba si sursa practic nelimitata de curent. Solutia evidenta este sa nu lasi niciodata telefonul la indemana altcuiva.

7. Insa chiar si daca arunci bateria cu totul poti fi ascultat. Stiu ca deja nu-ti vine sa crezi. Nici americanilor nu le-a venit sa creada ca ambasadorul lor in Rusia a fost ascultat timp de sapte ani cu ajutorul unui dispozitiv atat de simplu incat nimeni nu credea ca poate exista. “Chestia”, care nu avea nevoie de o sursa de curent, fusese inventata de savantul rus Lev Termen si sta la baza tehnologiei RFID de azi.

Pe scurt, daca microfonul telefonului tau este bombardat cu microunde de o anumita frecventa el va rezona inclusiv modulatiile de voce pe care le percepe. Deci, cel mai sigur este sa nu ai telefonul langa tine cand pui la cale vreo lovitura de stat.”[1]

Metode de a va proteja impotriva ascultarii telefoanelor !

1. Mai multe cartele pre-pay – reprezinta o metoda folosita de anumite persoane, in speta oameni politici, dotati cu o anumita inteligenta, intuind ca telefonul lor este pus sub ascultare, asa ca vor avea cartele secrete. Asta nu stiu cat va tine, caci exista o lege data in acest sens pentru a se cumpara cartele pre-pay doar cu buletinul.

2. Husa anti-spionaj – este o husa inteligenta, in care se introduce telefonul si provoaca izolarea semnalului pentru a nu fi interceptat, mai ales in cadrul ascultarilor ambientale de la distanta. O astfel de husa puteti gasi aici -> http://www.spypro.ro/husa-bruiaj-telefon.html

Un alt dispozitiv anti-spionare care va anunta daca cumva sinteti ascultati acesta acesta -> http://www.spypro.ro/gsm-box-2.html

3. Criptarea informatiilor – este o metoda speciala de protectie a convorbirilor telefonice. Acest dispozitiv, functioneaza in baza unor algoritmi de criptare (analog +digital) oferind astfel o protectie maxima.

Mai multe despre acest dispozitiv puteti citi aici -> http://www.spypro.ro/criptare-telefon.html

SURSE

1. http://riscograma.ro/2761/7-metode-prin-care-telefonul-tau-este-ascultat/

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro