Membrii Organizatiei, "Agent Green", au fost atacati de catre strainii ce ne defriseaza padurile ! Politia locala incearca sa musamalizeze totul !

by Seful ONG-ului “Agent Green”, Gabi Paun, impreuna cu alti membrii, dar si jurnalisti de la publicatia germana, Deutsche Welle, au fost atacati de catre paznicii companiilor straine, carora li s-au permis de catre toti politicienii din toate partidele politice, sa participe la acest “ospat” gretos, pe care, daca nu-i […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Seful ONG-ului “Agent Green”, Gabi Paun, impreuna cu alti membrii, dar si jurnalisti de la publicatia germana, Deutsche Welle, au fost atacati de catre paznicii companiilor straine, carora li s-au permis de catre toti politicienii din toate partidele politice, sa participe la acest “ospat” gretos, pe care, daca nu-i oprim, il vor face in continuare.

Protestul-Federaţiei-Proprietarilor-de-Păduri-şi-Păşuni-din-România

Mai multe aflam de pe publicatia Romania Curata:

“Gabriel Păun, șeful asociației Agent Green, și mai mulți tineri (ghizi locali, cu care vorbise Gabi Păun) au fost atacați astăzi (duminică) de aproximativ 10 bătăuși, cu bâte și alte arme albe, în timp ce încercau să documenteze proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Georparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului (Coroiești, jud. Hunedoara).

La fața locului, în timpul violențelor, a ajuns și o echipă de jurnaliști de la Deutsche Welle. De asemenea, în zonă, fuseseră semnalate săptămâna trecută tăieri de copaci care ar fi putut proveni fie din Parcul Național Retezat, fie din parcul natural.

Tinerii care au trimis fotografiile au semnalat și ei faptul că fuseseră agresați (vezi aici, la finalul articolului). Păun a fost lovit de mai multe ori și a scăpat ascunzându-se în pădure. În timp ce încercau să scape, una dintre mașinile cu care ecologiștii veniseră la fața locului l-a lovit pe unul dintre agresori, care a fost transportat la spitalul din Deva pentru investigații suplimentare.

Deși, din primele declarații ale Poliției, se încearcă mutarea vinei pe spatele ecologiștilor, România Curată a mai relatat, inclusiv la începutul acestei săptămâni, despre amenințările la care au fost supuși și alți tineri care au încercat să documenteze cazul, care a ajuns și în atenția presei și a comunității științifice internaționale. De asemenea, după dezvăluirile apărute pe România Curată, șefa Agenției pentru Protecția Mediului din Hunedoara ”și-a servit” mai multe emisiuni și articole în presa locală, în care îi acuza ecologiști ”de interese ascunse”, și de ”deservicii aduse localnicilor.

Hunedoreanul Alin Andrioni, coducea una dintre mașinile cu care tinerii au urcat pe Râul Alb. E a povestit pentru România Curată ce s-a întâmplat: ”Au coborât dintr-o remorcă cu bate, cu arme albe. Mai erau trei bărbați și două femei, dintre care una era o ziaristă de prin Germania. Nu ne gândeam să fim atacați ca-n evul mediu sau ca-n Africa. Unii dintre atacatori erau la bustul gol ca indienii. Doamna din Germania urla și intrase în șoc, nu se mai controla de spaimă.

Nu știam ce s-a întâmplat cu ceilalți. Gabi s-a ascuns în niște boscheți până am reușit să anunțăm poliția, că nu era semnal acolo sus. Am scos-o pe reporterița nemțoaică de acolo cu mașina și o mașină tot ne urmărea în spate. Camera pe care era filmul am ascuns-o langă un câmp de grâu. Ne era frică să nu o confiște urmăritorii noștri. Ulterior fata din Germania a mers cu poliția și a recuperat și camera și pe Gabriel Păun. A avut loc și un accident. Practic mașina mea a fost atacată.

S-au agățat de ea din toate părțile și din spate și din lateral, și pe capotă s-au aruncat. Unul din ei a căzut jos de pe capotă și s-a agățat probabil. Eu n-am simțit nimic acolo, numai hopuri și drum accidentat. Probabil că eu l-am agățat cu roata din spate. Dar am chemat salvarea și a venit și l-a dus la spital”. În prezent grupul de ong-iși și agresorii sunt investigați medical și urmează să se treacă la faza declarațiilor la poliție, avocatul lui Alin Andrioni fiind și el prezent.

Gabriel Păun, liderul Agent Green a trebuit să plătească prețul pentru investigațiile lui: “Nici nu am apucat să ne dăm jos din masină. A venit o masina cu niste oameni imenși care au început pur și simplu să ne lovească. Pe mine m-au lovit în cap și în torace. M-au pus de trei ori la pământ. Atunci, în explozia aia de violență am văzut cum una din mașini a trecut peste cineva”. După primele investigații la Hațeg, Gabriel Păun, care a primit mai multe lovituri, a mers să-și facă investigații suplimentare la Deva. Conform lui Păun, el a scăpat de lovituri în momentul în care agresorii i-au atacat pe cei din mașina lui Andrioni, și care încercau, la rândul lor, să scape.

UPDATE: Gabriel Păun a spus că a venit în zonă pentru a verifica de unde provine lemnul tăiat (din imaginile prezentate de România Curată) și că dorea să facă o reconstituire cu ce s-a întâmplat. El spune că n-au apucat să verifice nimic, pentru că au fost atacați imediat de agresori. De asemenea, el a specificat că nu a văzut niciun semn care să indice faptul că drumul pe care se aflau (un drum forestier, pe care l-am parcurs și când echipa României Curate a fost în zonă – n.r.) ar fi proprietate privată (conform legii, și dacă drumul s-ar afla pe o proprietate privată, asupra lui ar trebui să existe un drept de uzufruct, în condițiile în care nu există niciun alt drum care să permită accesul către albia râului, proprietate publică – n.r.).

UPDATE: Citește cum încearcă Poliția să mute responsabilitatea pe umerii celor atacați, vorbind de un ”conflict spontan”, dar și ce alte amenințări și agresiuni s-au comis în ultima perioadă asupra celor care au ajuns în zonă și pe care autoritățile au încercat să le mușamalizeze (aici)

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Gabriel Nițu a declarat pentru România Curată: ”Nu prea avem semnal și e greu să comunicăm cu echipa operativă. La fața locului s-au deplasat echipaje atât din Dev,a cât și din Hațeg. Am fost sesizați în jurul orei 12.30 referitor la o stare conflictuală spontană. Din comunicarea cu colegii mei am aflat că două jeepuri care au urcat în zona respectivă pentru a documenta construirea unei microhidrocentrale au uvut o altercație spontană cu un grup de mai multe persoane, după ce vreo 10 persoane au apărut din pădure.

Un conducător de jeep l-a lovit cu mașina pe unul din localnici, care are traumatism cranio-cerebral acut, nu își simte picioarele, după ce ong-iștii l-au lovit cu mașina. Era proprietate privată, motiv pentru care, nefiind drum public nu e inclus in circuitul rutier și nu e considerat accident rutier. În intervalul următor se va stabili dacă a fost cu intentie sau fără intenție.”

Din grupul atacat au mai făcut parte și tinerii care au fost agresați în urmă cu o săptămână și despre care a scris și România Curată (vezi aici, la finalul articolului).”[1]

SURSE

1. http://www.romaniacurata.ro/teroare-gabi-paun-de-la-agent-green-o-jurnalista-din-germania-si-mai-multi-tineri-au-fost-atacati-cu-bate-pe-raul-alb-in-parcul-dinozaurilor-gabi-paun-dar-si-un-agresor-au-ajuns-la-spital/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro