Lovituri ale SUA în Siria: Lavrov denunță un ‘act de agresiune’ împotriva forțelor anti-Stat Islamic

by “Loviturile lansate în Siria de coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii sunt un ‘act de agresiune’ împotriva celor mai eficiente forțe în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), a denunțat miercuri șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, relatează AFP. ‘Este un act de agresiune care încalcă suveranitatea […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Loviturile lansate în Siria de coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii sunt un ‘act de agresiune’ împotriva celor mai eficiente forțe în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), a denunțat miercuri șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, relatează AFP.

‘Este un act de agresiune care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei și care este îndreptat, voit sau nu, împotriva celor mai eficiente forțe de pe teren în lupta împotriva teroriștilor’, a declarat ministrul de externe rus în cadrul unei conferințe de presă.

‘Bineînțeles, suntem îngrijorați’, a adăugat el.

Coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii în Siria a atacat din nou marți seara forțe proguvernamentale din Siria, în apropiere de orașul Al-Tanaf, nu departe de frontierele irakiană și iordaniană. Este a doua lovitură a Statelor Unite împotriva combatanților respectivi, după cea din 18 mai, condamnată ferm de Rusia și Siria.

‘În ciuda avertismentelor anterioare, forțele pro-regim au intrat în zona convenită de atenuare a conflictului cu un tanc, artilerie, arme antiaeriene, vehicule tehnice înarmate și peste 60 de soldați”, a comunicat coaliția condusă de SUA. Aceeași sursă a precizat că Statele Unite au avertizat de mai multe ori înaintea atacului aerian, printr-o linie telefonică directă cu Rusia. Apoi, aviația americană a distrus două piese de artilerie, o armă antiaeriană și a avariat tancul.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)”[1]

SUA demonstreaza, inca o data, ca ii protejeaza pe teroristii ISIS. Nu exista nici un fel de alta explicatie. SUA sunt deranjati de faptul ca Rusia il sustine pe “dictatorul” Bashar al-Assad. Daca Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, nu ar fi beneficiat de sustinerea Rusiei impotriva teroristilor ISIS si Al Qaeda, el ar fi fost de mult ucis de catre “democratia” SUA. Dupa cum spunea si Noam Chomsky, “America este principalul stat terorist”.

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/07/lovituri-ale-sua-in-siria-lavrov-denunta-un-act-de-agresiune-impotriva-fortelor-anti-stat-islamic-15-19-34
  2. Foto: sitsshow.blogspot.com
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro