Legea "Big Brother" de stocare a datelor este declarata neconstitutionala ! SRI-ul si alte servicii secrete din Romania trebuie sa inceteze sa mai ceara operatorilor de telefonie, datele noastre personale !

by Vesti bune stimati cititori ! Curtea Constitutionala a declarat ca stocarea datelor personale pentru o perioada de 6 luni, este neconstitutionala. Aceasta decizie se refera la Legea “Big Brother”, asa cum a fost ea denumita, cunoscuta fiind ca Legea 82/2012. Mai multe aflam de pe stirile Yahoo Romania: “Motivarea […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vesti bune stimati cititori ! Curtea Constitutionala a declarat ca stocarea datelor personale pentru o perioada de 6 luni, este neconstitutionala. Aceasta decizie se refera la Legea “Big Brother”, asa cum a fost ea denumita, cunoscuta fiind ca Legea 82/2012.

big brother

Mai multe aflam de pe stirile Yahoo Romania:

“Motivarea deciziei prin care Curtea Constituţională a stabilit că Legea 82/2012, cunoscută drept Legea „Big Brother”, nu este conformă legii fundamentale a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Toate datele persoale ale clienţilor stocate de furnizorii de telefonie trebuie şterse, iar companiile nu au voie să le mai înregistreze, începând de astăzi. Este efectul invalidării Legii Big Brother, după ce motivarea Curţii Constituţionale a apărut în Monitorul Oficial.

Decizia prin care judecătorii au stabilit neconstituţionalitatea Legii „Big Brother”a fost luată în iulie.

Legea prevedea obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină timp de 6 luni anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor grave.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a invalidat, în 8 aprilie, Directiva 2006/24/EC privind păstrarea datelor de trafic informaţional, cunoscută şi ca Directiva Big Brother.

CJUE a statuat că, prin impunerea păstrării datelor şi permiţând accesul autorităţilor naţionale competente, directiva reprezintă o imixtiune deosebit de gravă în drepturile fundamentale la respectarea vieţii private şi la protecţia datelor cu caracter personal. În plus, faptul că păstrarea şi utilizarea ulterioară a datelor sunt efectuate, fără ca abonatul sau utilizatorul înregistrat să fie informat, poate da persoanelor vizate sentimentul că viaţa lor privată este obiectul unei supravegheri constante.”[1]

Oricine, de acum incolo mai vine cu astfel de tentative, ar trebui actionat in instanta pentru incalcarea intimitatii, justificandu-se ca si acum motivele, clare si precise. Iar cand generalul de carton al SRI, Dumitru Dumbrava, o sa ceara ca noi sa ne inmatriculam computerele si ei sa aiba acces la ele, oricand doresc, atunci vor trebui sa gaseasca in noi niste obstacole ferme, ca niste stanci. Astfel de actiuni nu trebuiesc permise, nimanui !

SURSE

1. https://ro.stiri.yahoo.com/ast%C4%83zi-stocarea-datelor-personale-nu-mai-este-permis%C4%83-124324173.html?cmp=rofb

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro