Laszlo Tokes, da in judecata pe Filip Teodorescu, Gadea si Talpes dupa ce a fost facut tradator de tara si spion ! Asta-i un adevar, nu calomniere, bozgorule !

by Unul dintre cele mai abjecte, scabroase, hidoase, grobiene, personaje din Romania, este bozgorul, Laszlo Tokes, un sovin autonomist sau cum imi place mie sa-i spun “hortyst”, al carui delir este unul fara niciun fel de valoare istorica: Autonomia Tinutului Secuiesc ! Asta desi “secuii” ca si identitate etnica, pur […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Unul dintre cele mai abjecte, scabroase, hidoase, grobiene, personaje din Romania, este bozgorul, Laszlo Tokes, un sovin autonomist sau cum imi place mie sa-i spun “hortyst”, al carui delir este unul fara niciun fel de valoare istorica: Autonomia Tinutului Secuiesc ! Asta desi “secuii” ca si identitate etnica, pur si simplu nu au nicio legatura cu maghiarii ! In orice alta tara normala, cu oameni normali, care sa nu fie corupti, acest individ era de mult declarat persoana non-grata !

laszlo_tokes

Citez mai multe despre originea istorica a secuilor de pe site-ul CondeiulArdelean.ro:

“E clar că secuii sunt reprezentanţii unui alt popor decât cel maghiar. Secole de-a rândul regalitatea de la Budapesta şi nobilii maghiari au încercat să-i maghiarizeze pe secui. S-a dovedit istoric că secuii sunt un melanj etnic huno-avaro-român. Ei s-au simţit cultural și spiritual de-a lungul istoriei altceva decât ungurii. De aceea au avut relaţii excelente cu domnii valahi ai Moldovei şi Ţării Româneşti. Nu de puţine ori au fost aliaţi cu Petru Rareş sau cu Mihai Viteazul împotriva nobilimii maghiare opresoare. Moise Secuiul a fost un aliat de onoare şi nădejde al lui Mihai Viteazul împotriva Bathorestilor, aceşti nobili unguri infatuaţi. Onomastica, toponimia şi hidronimia din scaunele secuieşti dovedesc că secuii s-au contopit cu masa majoritară românească, în 900 de ani de existență în sud-estul Carpaţilor.

Să urmărim ce spun istoricii de originea secuilor: „Gestele unguresti (Anonymus, Simon de Keza, Chronicon Pictum etc.) au acreditat ideea ca “Zaculos” – secuii ar fi “ramasite ale hunilor” care ar fi continuat sa vietuiasca dupa dezagregarea imperiului lui Attila în N-E Ungariei actuale si N-V Romaniei actuale, “în campia de la Cigla”. Prea putin numerosi pentru a organiza ei însisi expeditii de prada în “ducatele” romanesti sau slave vecine, ar fi iesit în întampinarea valului maghiar, trecand prin nordul Transilvaniei în Galitia.

O optiune dictata de interes, considerata un motiv suficient de catre unii cercetatori, la fel de interesati, în domeniul istoriei, pentru a acredita ideea unei apropieri dictate de “vocea sangelui” între secui si cei ce aveau sa intre în istorie sub numele slav de “unguri”. Desi gestele timpurii si istoricii unguri – care le-au preluat unele opinii de interes practic, politic – atribuie ambelor popoare aceeasi origine “hunica”, secuii fiind astfel un fel de precursori ai valului maghiar, la o cercetare mai atenta a izvoarelor, Clio restabileste adevarul: ungurii de astazi sunt maghiari, în aceeasi masura în care francezii pot fi considerati gali sau romanii – daci, iar maghiarii au fost o populatie asiatica evident deosebita de huni.

Cum ramane însa cu secuii? Au fost sau nu “ramasite ale hunilor” înainte de ungurizare, ca urmare a actiunii politice sau religioase a regalitatii de la Buda, pana în veacul XVI, si ulterior, dupa “Mohacs Vesz” (“Pieirea de la Mohacs – 1526), de catre ungurimea întarita (prin refugiati) în Transilvania? In consens cu gestele unguresti, unii autori, în general umanistii, i-au considerat “de neam hunic” (ex.: A. Verancsics). Altii însa au apreciat, datorita sonoritatii numelui, ca sunt “mai vechi decat hunii, si de aceea se numesc scituli, adica sciti mici” (Antonio Possevino), fiind deci “un neam al scitilor” (G. Reicherstorfer, Stephan Taurinus, etc.), de unde numele, des folosite ca derivate din “zekel” – “siculi”, “ciculi”, “scituli”.

Pentru toti însa, cu exceptia lui Petrus Ranzanus (1420-1492) – calugar dominican de origine siciliana care vede în ei antica populatie a siculilor din Sicilia -, secuii au venit din stepele nord-pontice, “scitice”, pe calea folosita de toate populatiile izvorate din îndepartata Asie, inclusiv de catre huni. Potrivit numelui, “szekelyek” derivat din “szkil-sikil” cu semnificatia, în “Eski Tukce” (“limba turca veche”), de oamenii “de neam ales”, ne-am gandit candva ca ar fi vorba de un grup minor de migratie anterioara maghiarilor, poate un trib al avarilor sau mai curand un grup eterogen de elemente turco-asiatice, ramas sau infiltrat în secolele V-VIII în zona de hotar a Transilvaniei, prea putin important pentru a fi amintit de cronicarii timpurii în randul locuitorilor si stapanitorilor Pannoniei la venirea maghiarilor: “Slavii, Grecii, Teutonicii, Mesianii si Vlahii”.

Astazi însa, suntem în masura sa afirmam, dupa sursele germane ale secolelor IX-XIII (Annales Regni Francorum, Poeta Saxo, Analele Fuldense etc.), ca secuii sunt cu certitudine urmasii avarilor, neam turcic originar din Mongolia si înrudit lingvistic cu hunii, pecenegii, uzii, cumanii, tataro-mongolii, turcii etc., total diferiti de maghiarii finici. Si este imperios necesar sa o facem în conditiile în care tot mai multi pseudoliterati si pseudoistorici, servind constient sau nu, dintr-un patriotardism hilar, care nu are legatura nici cu stiinta, nici cu logica, interese… de peste Nistru, îi prezinta drept “daci” puri stimulandu-le dorinte de bantustanizare!

Avarii si-au facut aparitia în spatiul etnogenetic romanesc în cadrul marii migratii rasaritene de la jumatatea veacului VI. Atrasi initial de Dunarea maritima, colaboreaza, avand rolul predominant, cu slavii (sclavinii), kutrigurii hunici si cei pe care istoriografia stalinista ne-a obligat sa-i consideram slavi si pe care, studii mai vechi sau mai noi (Igor Gorman, Nico Zupanici, O.N Trubacov, F.P. Falin, Gh. Bratianu etc.), i-au identificat ca fiind sarmati, rude bune cu alanii – antii (urmasii lor, osetinii, traiesc si astazi în Caucaz).”[1]

Laszlo Tokes – un sovin, tradator si agent al serviciilor secrete maghiare, care cerea in Parlamentul European, Autonomie Teritoriala in Transilvania!

Intr-un articol publicat pe site-ul dcnews.ro, la data de 16 septembrie 2014, Filip Teodorescu facea o serie de afirmatii:

“Filip Teodorescu, fost șef al contraspionajului din ultimii ani ai perioadei comuniste, spune că Laszlo Tokes era agent al serviciilor secrete maghiare, era un trădător de ţară, nu un spion, fiind plătit pentru ceea ce făcea.

Dezvăluirile despre Tokes au fost făcute de Filip Teodorescu, ofiţer de contraspionaj, luni, la emisiunea Sinteza zilei, Antena 3.

“Nu făcea o muncă voluntară, era plătit. (…) Era în poziţia de trădător de ţară, nu spion (Laszlo Tokes – n.r.), pentru că spioni sunt străinii”, a explicat luni, la Antena 3, Filip Teodorescu, fost locţiitor al şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului.

Fostul ofiţer de contraspionaj a mai spus şi că Laszlo Tokes era pastor, la fel ca şi cei din familia lui, şi acesta ar fi fost unul dintre criteriile pe baza cărora a fost ales ca agent al serviciilor secrete ungare.”[2]

Suparat rau sovinul !

“Laszlo Tokes cere in instanta daune morale de 40.000 de euro de la fostul sef al SIE Ioan Talpes, fostul ofiter de informatii Filip Teodorescu, realizatorul TV Mihai Gadea si Antenei 3, dupa ce acestia au afirmat intr-o emisiune ca ar fi tradator de tara si si agent al serviciilor secrete maghiare, potrivit Mediafax.

Vineri, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat ca a decis sa actioneze in instanta Antena 3 si pe fostul sef al SIE, Ioan Talpes, pe fostul ofiter de informatii Filip Teodorescu si pe realizatorul Mihai Gadea, ca urmare a emisiunii “Sinteza zilei¬ difuzate in 15 septembrie, in care a fost etichetat drept “tradator de tara¬ si spion al Ungariei, considerand ca a fost victima unor “afirmatii neadevarate si denigratoare¬.

“ᅡAscutit-au limba lor ca a sarpelui; venin de aspida sub buzele lorᅡ – regele David astfel isi caracteriza dusmanii perfizi (Psalmii 139,3). Domnul nostru Iisus ii numeste ᅡpui de vipereᅡ pe fariseii ipocriti (Matei 12,34). Aceste calificari din Sfanta Scriptura se muleaza perfect pe calomniatorii mei care m-au denigrat cu inversunare in emisiunea ᅡSinteza zileiᅡ din 15 septembrie 2014 al canalului de televiziune Antena 3, proprietea fostului securist Dan VoDan Voiculescu Felix, numinda-ma ᅡtradator de tara si spion al Ungarieiᅡ, ba chiar amenintandu-ma indirect ca as putea avea soarta lui Mircea Raceanu, condamnat la moarte pentru tradare de regimul Ceausescu”, a sustinut Tokes.

Potrivit acestuia, in emisiunea respectiva a fost prezentata o chitanta pe care a semnat-o in octombrie 1989, in valoare de 20.000 de lei, Tokes declarand ca a primit acea suma la momentul respectiv nu pentru a-si trada tara, ci pentru ca “emisarii” i-au spus ca sunt preoti reformati si ca au strans pentru el banii respectivi de la enoriasi, in conditiile in care nu mai primise salariu de sase luni si urma sa fie evacuat din parohia din Timisoara.

Tokes a afirmat ca nu cunostea persoanele respective si “cel mai probabil¬ a fost vorba de o cursa pe care i-a intins-o fosta Securitate, intrucat, imediat dupa ce a semnat chitanta respectiva – care nu l-ar incrimina, ci dimpotriva, ar dovedi “inocenta¬ sa, intrucat in ea multumea pentru suma si invoca binecuvantarea dumnezeiasca pentru binefacatorii sai – a inceput sa fie santajat.

Europarlamentarul a sustinut ca, in baza acelei chitante, i s-a cerut apoi sa paraseasca parohia din Timisoara, sub amenintarea ca in caz contrar va fi deferit justitiei pentru inalta tradare si ca, desi au trecut 25 de ani de la Revolutie, de atunci se simte incontinuu amenintat si nu stie de cate ori se va mai intalni, pana la moarte, cu astfel de “acuzatii tampite¬, intrucat subiectul este “incalzit¬ periodic, “cand e interesat politicul¬, cu scopul de a-l intimida si discredita.

Tokes a adaugat ca dintr-o carte a lui Molnar Janos despre Securitate a aflat ca persoanele care i s-au prezentat drept preoti reformati ar fi fost, de fapt, agenti ai Securitatii si ca este “socant si intimidant¬ pentru el faptul ca in continuare este fata in fata cu “aceiasi actori sinistri¬, de care n-ar fi scapat nici el, nici societatea romaneasca.

Europarlamentarul a spus, totodata, ca il “pune pe ganduri¬ faptul ca “tocmai la Antena 3” a vorbit fostul ofiter de informatii Filip Teodorescu si de cazul lui Mircea Raceanu, care a fost condamnat la moarte in perioada lui Ceausescu si a petrecut “ani grei¬ in inchisoare pentru colaborare cu serviciile secrete americane.

Potrivit lui Tokes, ar putea fi vorba despre o “amenintare indirecta¬ la adresa sa si ca el crede ca atat emisiunea in cauza, cat si demersurile pentru a i se retrage Ordinul National “Steaua Romaniei¬ si amendarea pentru amplasarea “steagului secuiesc¬ la biroul sau din Oradea ar fi “procese cu caracter politic, nu numai juridic¬.

La randul sau, avocatul Kincses Elod, a spus, in aceeasi conferinta de presa, ca a redactat deja actiunea impotriva fostului sef al SIE Ioan Talpes, fostului ofiter de informatii Filip Teodorescu, realizatorului Mihai Gadea si Antenei 3 si o va inregistra, vineri, la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti, cerandu-le sa plateasca in solidar daune morale de 40.000 de euro.

El a precizat ca va depune ca probe in instanta atat inregistrarea emisiunii, cat si proba cu martori – doua persoane care pot vorbi despre santajarea lui Tokes de catre Securitate in 1989. Avocatul a aratat in acest context ca fostul ofiter de informatii Filip Teodorescu a afirmat in emisiune ca Nicolae Ceausescu s-ar fi opus luarii de masuri contra lui Tokes pentru ca acesta era maghiar si preot, insa infractiunea de inalta tradare se urmareste din oficiu si nici chiar presedintele nu putea opri cercetarile, ci, eventual, sa-l gratieze, daca acesta ar fi fost gasit vinovat.

In emisiunea “Sinteza Zilei”, din 15 septembrie, Filip Teodorescu a afirmat ca Tokes era agent al serviciilor secrete maghiare si tradator de tara. “Nu facea o munca voluntara, era platit. (…) Era in pozitia de tradator de tara, nu spion, pentru ca spioni sunt strainii”, a spus Teodorescu.

Fostul ofiter de contraspionaj a adaugat si ca Tokes era pastor, la fel ca si cei din familia lui, si acesta ar fi fost unul dintre criteriile pe baza carora a fost ales ca agent al serviciilor secrete ungare.

De asemenea, Filipescu a precizat si ca Ceausescu a fost informat despre acest lucru. Printre alti tradatori de tara, Filip Teodorescu l-a mai mentionat si pe Mircea Raceanu.”[3]

Un sovin mincinos si pervers !

“Recent, pastorul Laszlo Tökes a dat un interviu ziarului „Adevărul“, permiţîndu-şi, evident, ca de obicei, fel de fel de elucubraţii şi calomnieri. Între altele, însă, probabil încercînd o ultimă manevră pentru a mai tulbura apele din această ţară, pe care o urăşte, L. Tökes şi-a îngăduit o seamă de referiri directe şi la subsemnatul. În esenţă, L. Tökes încearcă să acrediteze două minciuni mai mult decît grosolane: întîi, că aş fi încercat să fac o alianţă cu el – ce fel de alianţă nu o spune, nici cînd şi nici cum.

Al doilea, că propunerea de mai sus este motivată de faptul că mama mea ar fi fost unguroaică şi că ar fi purtat numele de Biro Margit.

Că Laszlo Tökes este un promotor al unor calomnii şi minciuni de cea mai joasă speţă, o ştie acum o lume întreagă. Nu este nevoie s-o mai demonstrez eu cu fapte şi date, au relatat-o presa şi chiar Parlamentul României, cu prisosinţă. Iar, recent, ziarele „Renaşterea Bănăţeană“ – reproducînd copia după actul său de trădător al preoţilor şi al colegilor (datînd din 1975) şi „Corriere della Serra“, prezentînd instigările criminale ale lui L. Tökes la violenţă şi o nouă revoluţie în România, sînt mai mult decît edificatoare, că acest purtător al sutanei preoţeşti nu mai slujeşte de mult iubirea de ţară şi de oameni şi, cu atît mai puţin, pe Dumnezeu şi cinstea.

Dacă la cele de mai sus am adăuga veninoasele declaraţii pe care L. Tökes le-a făcut peste tot unde a umblat cu traista minciunii, din S.U.A. pînă în Germania, din Franţa pînă în Ungaria, căutînd să denigreze poporul român şi frumuseţea sufletească a oamenilor din ţara care formal este şi a lui, dar pe care o dispreţuieşte şi o huleşte cu orice prilej – să ne amintim doar ce a declarat la Casa Albă, în primăvara lui 1990, cînd afirma că pînă şi limba română îi oprimă pe maghiarii din România – vom înţelege că acest pastor şi-a asumat un alt atribut decît cel de a sluji pe Dumnezeu, de a tămădui sufletele oamenilor şi de a semăna înţelegere între cei care vorbesc limbi diferite, dar s-au născut pe acelaşi pămînt.

Cu purtătorul numelui de L. Tökes am avut o singură întrevedere, prin aprilie 1990, de cîteva minute, după întoarcerea sa din S.U.A., unde a ponegrit, cu neomenie şi lipsă de scrupule, poporul român şi virtuţile istorice ale acestuia. Cu prilejul acelei întrevederi scurte – pe care am menţionat-o în interviul dat „Viitorului Românesc“ – i-am cerut lui L. Tökes un singur lucru: să-şi folosească influenţa spirituală pentru a readuce pacea în Transilvania şi a nu mai instiga – cum, de altfel, a făcut-o şi o face şi fratele său din Tg. Mureş – maghiarii împotriva românilor, căci nu au nici o şansă şi nu vom ajunge decît la confruntări violente şi sînge vărsat în zadar. În al doilea rînd, oricine va consulta actele de naştere ale părinţilor mei, va constata – trei generaţii înainte – că pe bunicii mei îi chema Mânzatu David şi Ana şi, respectiv, Mureşan Macarie şi Susana, că pe părinţii mei îi chema Mânzatu Ioan şi Mânzatu Margareta – născută Mureşan-Sipos. De unde Biro Margit, pastore L. Tökes?

Aşadar, pentru a-şi reface atmosfera favorabilă pierdută, fostul fals erou al Revoluţiei Române – căci adevăraţii eroi au fost cei care i-au apărat viaţa, cu viaţa lor, neştiindu-i intenţiile şi obiceiurile – L. Tökes, uitînd că pînă şi diavolul îşi ia măsuri de precauţie cînd minte – calomniază, adoptă minciuna ca argument politic şi încearcă discreditarea, ca şi alţi confraţi din fruntea U.D.M.R., prin categorisire de extremişti a unor oameni care au fost şi sînt profund ataşaţi echilibrului, bunei înţelegeri şi adevărului, oricare ar fi acesta.

Oricît aş respecta naţiunea maghiară şi toate celelalte naţiuni ale lumii, în numele iubirii faţă de poporul român, nu pot spune decît că cei care, din minoritatea maghiară, mai pot spera că L. Tökes şi alţi conducători ai U.D.M.R. le reprezintă interesele legitime, se înşeală amarnic.

Iar pentru a încheia, pot spune că am avut unele rezerve atunci cînd revista „România Mare“ s-a pronunţat atît de hotărît pentru expulzarea imediată a lui L. Tökes din România, ca şovin şi instigator, sau cînd parlamentarul român Vasile Văcaru a cerut recent inculparea pastorului pentru grave delicte de trădare naţională. Am acum convingerea, dacă mai trebuia să fiu convins, că soluţia propusă chiar de dl. Văcaru este cea dreaptă, atît moral, cît şi juridic, şi o susţin, întrucît limita răbdării noastre a fost depăşită cu mult.

Prof. dr. ION MÂNZATU

preşedintele Partidului Republican

11 ianuarie 1991″[4]

În ultimii 25 de ani a scuipat România din toate pozițiile. Acea Românie care l-a făcut europarlamentar și vicepreședinte al Parlamentului European. Acea Românie care l-a făcut erou național și i-a oferit cea mai înaltă distincție.

Acea Românie în care maghiarii au aceleași drepturi ca și românii, germanii, romii, bulgarii, etc ( sau mai multe decât toate celelalte nații), Acea Românie în care UDMR guvernează de la căderea împușcatului, chiar dacă, după cum spun unii, nu prea este partid, ci fundație.

Acea Românie despădurită și de drujba lui Attila. Acea Românie în care „grofii” lor nu se deosebesc deloc de „baronii” noștri, când e vorba de interesul personal, amintindu-și de interesele comunității o dată la 4 sau 5 ani.

Filip Teodorescu, fost șef al contraspionajului  din ultimii ani ai perioadei comuniste, spune că Laszlo Tokes era  agent al serviciilor secrete maghiare, era un trădător de ţară, nu un spion,  fiind  plătit pentru ceea ce făcea.

Dezvăluirile despre Tokes au fost făcute de Filip Teodorescu, ofiţer de contraspionaj, luni, la emisiunea Sinteza zilei, Antena 3.

“Nu făcea o muncă voluntară, era plătit. (…) Era în poziţia de trădător de ţară, nu spion (Laszlo Tokes – n.r.), pentru că spioni sunt străinii”, a explicat luni, la Antena 3, Filip Teodorescu, fost locţiitor al şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului.

Fostul ofiţer de contraspionaj a mai spus şi că Laszlo Tokes era pastor, la fel ca şi cei din familia lui, şi acesta ar fi fost unul dintre criteriile pe baza cărora a fost ales ca agent al serviciilor secrete ungare.

– See more at: http://www.dcnews.ro/laszlo-tokes-tradator-de-ara-nu-spion-spune-filip-teodorescu-fost-ef-al-contraspionajului_453625.html#sthash.udPrZsgy.dpuf

SURSE

1. http://www.condeiulardelean.ro/articol/secuii-nu-sunt-maghiari-ei-trebuie-sa-se-declare-secui-la-recensamant-nu-unguri

2. http://www.dcnews.ro/laszlo-tokes-tradator-de-ara-nu-spion-spune-filip-teodorescu-fost-ef-al-contraspionajului_453625.html

3. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18232407-laszlo-tokes-judecata-antena-3-talpes-teodorescu-gadea-pentru-acuzatia-tradator.htm

4. http://www.ziartricolorul.ro/pentru-improspatarea-memoriei-pastorul-laszlo-tokes-minte-fara-rusine-si-fara-teama-de-dumnezeu/

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) – Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință.

Contact: office@dzr.org.ro