Industria zahărului a ascuns cercetările privind afecțiunile grave la care se expun oamenii atunci când consumă produse dulci

by “Industria zaharului a ascuns cercetarile privind afectiunile grave la care se expun oamenii atunci cand consuma produse dulci Mai multe dovezi sugereaza ca membrii din industria zaharului au suprimat cercetarile stiintifice din SUA care asociau consumul de zahar cu bolile de inima si cancerul la vezica urinara in cazul soarecilor. Sugar Research Foundation, grupul care a finantat […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Industria zaharului a ascuns cercetarile privind afectiunile grave la care se expun oamenii atunci cand consuma produse dulci

Mai multe dovezi sugereaza ca membrii din industria zaharului au suprimat cercetarile stiintifice din SUA care asociau consumul de zahar cu bolile de inima si cancerul la vezica urinara in cazul soarecilor. Sugar Research Foundation, grupul care a finantat cercetarea, a incheiat rapid cercetarea si nu a publicat rezultatele. Science Alert noteaza ca zaharul este mult mai periculos decat grasimile pentru omul modern.

Timp de zeci de ani, lobbyisti din companiile de fabricare a zaharului au infirmat legatura dintre zahar si cancer, descoperita in cadrul cercetarilor. Atunci cand un studiu din 2016 a dezvaluit faptul ca soarecii cu diete bogate in zahar au dezvoltat mult mai rapid cancer mamar, Sugar Association (unul dintre cele mai mari grupuri de lobby din industrie) a declarat ca rezultatele sunt “exagerate”. Grupul a insistat asupra faptului ca “nu exista nicio legatura directa intre ingerarea zaharului si cancer”.

Medicii si cercetatorii sustin ca membrii industriei de zahar au tinut ascunse intentionat detalile privind legatura dintre zahar si anumite boli. Un nou studiu publicat in jurnalul PLOS Biology dezvaluie modul in care Sugar Association a suprimat descoperirile stiintifice ale efectelor groaznice pe care zaharul le avea asupra soarecilor in urma cu 50 de ani.

Raportul detaliaza rezultatele a doua studii nepublicate, unul denumit Proiectul 256, finantat de lobbyisti din domeniu in 1960 . Ambele prezentau efectele hranirii soarecilor cu zahar. Rezultatele studiului au dezvaluit ca dupa consumul de zahar, riscul aparitiei atacurilor de cord, a boilor cardiace si a nivelului de trigliceride din sange era crescut.

 

In cadrul unei declaratii, Sugar Association a negat afirmatiile, spunand ca studiul este doar “o suma de speculatii despre evenimente care au avut loc in urma cu 50 de ani, realizate de un grup de cercetatori si finanatat de critici ai industriei zaharului”.

Anul trecut, alt raport sugera ca Sugar Association a platit trei cercetatori din cadrul Harvard in 1967 pentru a realiza studii in care zaharul sa nu para atat de nesanatos si sa dea vina mai mult pe grasimile din alimentatia oamenilor.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/industria-zaharului-a-ascuns-cercetarile-privind-afectiunile-grave-la-care-se-expun-oamenii-atunci-cand-consuma-produse-dulci-78233
  2. Foto: sanatate.bzi.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) – Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință.

Contact: office@dzr.org.ro