Inchisoarea de la Guantanamo – un loc oribil unde tortura si crima sint litera de lege "democratica"! Colonelul Lawrence Wilkerson: "majoritatea detinutilor de la Guantanamo sint nevinovati"! Secretul murdar al inchisorii Guantanamo si incalcarile drepturilor omului!

by Inchisoarea de la Guantanamo reprezinta un nucleu al mizeriei promovata de iluminatii in toata mass-media lor, sionista, cu privire la “terorism”. Absolut toate aceste “atentate” sint realizate de catre acestia si voi demonstra imediat in acest articol folosind un argument cheie. A se observa modul de demonizare a arabilor […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Inchisoarea de la Guantanamo reprezinta un nucleu al mizeriei promovata de iluminatii in toata mass-media lor, sionista, cu privire la “terorism”. Absolut toate aceste “atentate” sint realizate de catre acestia si voi demonstra imediat in acest articol folosind un argument cheie. A se observa modul de demonizare a arabilor practicat de sionistii evrei prin intermediul mass-mediei detinute de catre ei.

Inchisorile pentru “teroristi” au fost si pe teritoriul Romaniei, iar aparitia in presa romaneasca a acestor informatii a provocat un scandal politic urias cu ecouri internationale mai ales in cadrul asociatiilor care lupta pentru apararea drepturilor omului.

Mai multe despre inchisorile CIA din Romania cititi aici -> http://www.fara-secrete.ro/inchisorile-cia-de-pe-teritoriul-romaniei-un-veritabil-loc-de-tortura-a-presupusilor-teroristi.

Istoria lagarului de la Guantanamo

De ce sa folosesc in continuare termenul “inchisoare”, caci ar insemna sa minimalizez ororile de acolo, orori care se integreaza numai intr-un lagar, deci cuvantul “lagar” este cel mai bun spre a fi utilizat in aceasta directie. Acest lagar a fost infiintat in ianuarie 2002, la numai 5 luni dupa ce guvernul american si-a demolat cladirile WTC, dand astfel vina pe “teroristii arabi”, in mod special pe familia Bin Laden, pe care nu numai ca o stia foarte bine, dar George Herbert Walker Bush avea afaceri de familie in cadrul companiei Carlye Group, ce se ocupa de industria armamentului ce il furnizeaza americanilor pentru a lupta in Irak sau Afganistan, sau anumitor mercenari.

Cel care s-a implicat in infiintarea lagarului a fost Donald H. Rumsfeld, Secretar al Apararii, dar si criminal de razboi, care a declarat ca acest lagar este special pentru “cei mai periculosi teroristi”, dar si pentru a interoga prizonierii intr-un cadru “optim” (tortura). Administratia Bush de la acea vreme spunea despre acesti detinuti ca nu se incadreaza in libertatile prevazute de Conventiile de la Geneva (conventii pe care tot ei le-au facut). Curtea Suprema de Justitie din SUA, in 2004, a spus ca nimeni nu poate ingradi aceste drepturi fundamentale, care in esenta sint drepturi ale omului, dar ce mai conteaza “drepturile ale omului”, ca dupa cum o sa vedeti nu sint respectate absolut deloc.

Fostii si actualii prizoneri au raportat abuz si tortura din partea autoritatilor care se afla si controleaza lagarul. Intr-un raport “Amnesty International”[1], din anul 2005, aceasta inchisoare a fost numita “gulagul zilelor noastre”. In mod incredibil, ONU in 2006, a cerut inchiderea acestui gulag, in urma scandalului din anul 2005, cand multe informatii despre torturile inimaginabile la care sint supusi prizonerii au ajuns in presa internationala, acestora incalcandu-li-se articolul 3 din Conventia de la Geneva[2] care presupune ca prizonierii nu trebuiesc torturati sau supusi unor astfel de acte asemanatoare. La 22 ianuarie 2009, Obama a dsemnat un ordin prin care inchidea gulagul pentru 120 de zile, pai ce voi credeati ca definitiv? In Martie 2014, au mai ramas 154 de detinuti.

Torturi si sinucideri in masa

In luna martie 2004, trei prizonieri musulmani au fost eliberati de la Guantanamo, iar imediat dupa ce au fost pusi in libertate au inceput sa vorbeasca despre ororile de acolo. Orori cum ar fi: abuzuri sexuale, drogare fortata si persecutare religioasa.

Mehdi Ghezali, fost detinut de la Guantanamo dupa care a fost eliberat la 9 iulie 2004, dupa ce a fost tinut doi ani ca si prizonier. Ghezali a sustinut ca in acesti doi ani a fost victima torturii repetate practicata de interogatorii de acolo.

Omar Deghayes, sustine ca i s-a pulverizat spray cu piper in ochi, ce i-a provocat o orbire temporara.

Juma Al Dossar, sustine ca el a fost interogat de sute de ori, batut, torturat cu sticla sparta, sarma ghimpata, tigari aprinse si agresiuni sexuale. 

David Hicks, sustine aceleasi lucruri, doar ca a mai fost privat de somn, apoi lovit in cap si a fost injectat fortat cu droguri.[3][4][5][6]

Pe parcursul lunii august 2003, au fost 23 de tentative de sinucidere. Oficialii americani n-au raspuns de ce n-au raportat aceste tentative. De ce? Pentru ca si ei erau interesati sa-i distruga fizic si psihic pe acesti oameni. La data de 10 iunie 2006, trei detinuti au fost gasiti morti, care potrivit Pentagonului, “s-ar fi sinucis”, asta provocand un urias scandal intrucat o parte mare dintre oameni, considera aceste morti ca “fiind suspecte” si acuzand astfel anchetatorii de la Guantanamo ca i-ar fi omorat, ceea ce nu e departe de adevar.

Un grup care reprezinta Drepturile Omului din Arabia Saudita au atacat imediat SUA spunand ca “acestia sint implicati in moartea detinutilor”. Mufleh Al – Qahtani, director adjunct, al grupului pentru Drepturile Omului din Arabia Saudita, a declarat ca “nu exista sistem de monitorizare prin care sa se arate ce se intampla acolo, aratand faptul ca ei pot fi torturati”[7]. Nu “pot fi” ci chiar sint torturati.

Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) a inspectat lagarul in iunie 2004, iar intr-un raport confidential emis in iulie 2004, care a aparut apoi la data de 30 noiembrie 2004, in New York Times[8] se prezinta in mod cat se poate de clar ororile de la Guantanamo. Inspectorii de la Crucea Rosie a acuzat armata SUA, care controleaza acest lagar, ca au folosit acte umilitoare, tortura, temperaturi extreme si alte metode de fortare a detinutilor care incalca acelasi articol nr. 3 din Conventia de la Geneva, pe care acesti ticalosi incearca sa ne faca, sa crede, ca “ei o respecta”.

Ce este interesant in acest caz, este faptul ca Inspectorii de la Crucea Rosie au avut accesul in interiorul lagarului conditionat, ceea ce inseamna ca inainte de a li se permite accesul, acestia au trebuit sa semneze un contract de confidentialitate. Pai unde mai e dreptatea si adevarul daca le cer cenzurarea datelor? Ei bine, o parte din acestia au transmis catre presa americana concluziile raportului care au provocat un scandal urias la acea vreme. Pentagonul a vazut acest raport, insa ca niste ticalosi ce sint, au respins toate aceste acuzatii, scandalul fiind si mai puternic[9].

Intr-un alt articol revoltator scris de New York Times[10], la data de 21 iunie 2005, un agent FBI care a fost la Guantanamo se arata socat de ceea ce a vazut acolo, sustinand ca unii prizonierii erau legati de maini si picioare, nu aveau apa, mancare, dar nici acces la toaleta defecand si urinand pe ei.

O alta intamplare ar fi amuzanta daca n-ar reflecta ororea. In 2004, in timpul unor exercii pentru antrenament la Guantanamo, un soldat Sean Baker, s-a dat drept detinut, iar el a fost batut atat de tare incat a suferit o leziune a creierului, dar si convulsii.[11]

Mohammed al- Qahtani, poreclit “pirat al aerului”, a fost de exemplu umilit in cele mai ingrozitoare moduri, pe care numai niste psihopati le-ar putea face. In timpul interogatoriilor de la Guantanamo nu i s-a permis sa foloseasca toaleta, apoi cand adormea era trezit cu muzica pop data la volum maxim, apoi personal feminin incearca sa-i umileasca folosind tot felul de metode sexuale, apoi un caine antrenat este folosit pentru a-l intimida. Soldatii joaca tot felul de jocuri americane, obligandu-l sa salute in stil american, se lipsesc apoi poze cu evenimentul 11 septembrie 2001 pe acestia, apoi acestora li se spune sa poarte sutien, evident totul pentru a-i batjocorii in ultimul. Asta inseamna armata americana? Toate aceste lucruri evident ca sint revoltatoare pentru orice om normal. Aceste abuzuri au iesit la lumina in 2005, publicate de ziarul Time.com[12].

In The Washington Post, la data de 8 mai 2004, au fost publicate o serie de “metode de interogare”, aprobate, de cine altcineva, decat de Guvernul SUA. Kenneth Roth, director executiv al Human Rights Watch, le-a caracterizat ca crude si inumate, dar si ilegale conform Constitutiei Statelor Unite, care oricum nu conteaza pentru acesti psihopati[13]. La data de 15 iunie 2004, un general de brigata spunea ca detinutii de la Guantanamo se trateaza pentru cainii. La data de 24 iunie 2012, fostul presedinte american, epava, Jimmy Carter[14], criminal de razboi, “critica” aceste metode, dar spunea ca ele se fac in numele “sigurantei nationale”. Pai cu articolele din Constitutie ce facem tiranule? Da, ele nu mai conteaza!

Colonelul Lawrence Wilkerson: “Majoritatea deţinuţilor de la Guantanamo sunt nevinovaţi”

In 2010, colonelul Lawrence Wilkerson, fost consilier al Secretarului de Stat, Colin Powell, a facut o declaratie pe proprie raspundere si sub juramant, in care a acuzat pe George W. Bush, Dick Cheney si Secretarul Apararii Donald Rumsfeld (cei trei pedofili dupa cum ii descrie Cathy O’Brien) ca majoritatea detinutilor trimisi la Guantanamo era NEVINOVATI, acestia fiind tinuti acolo din “motive politice” dupa cum precizeaza Wilkerson.[15]

Si mai multe dovezi despre ororile de la Guantanamo!

“Credeţi că sunteţi informat despre ceea ce s-a întâmplat la Guantánamo şi sunteţi  uimit că preşedintele Obama este reticent  în a închide acest centru de tortură? Greşiţi! Nu sunteţi conştient de scopul care stă la baza acestui “mecanism” şi de ce este vital Guantanamo pentru administraţia americană curentă.

    Ne amintim cu toţii imaginile despre tortură care au circulat pe Internet. Ele au fost presupuse că ar fi fost luate de către câţiva soldaţi ca trofee de război. Chiar şi aşa, în imposibilitatea de a verifica autenticitatea lor, media mainstream nu şi-a asumat riscul de publicare a lor, însă în luna aprilie 2004, CBS a difuzat un reportaj despre aceste abuzuri.  A fost scânteia care a declanşat o campanie de mare anvergură ce denunţa relele tratamente la care au fost supuşi deţinuţii irakieni. Închisoarea Abu Ghraib a arătat că războiul pretins împotriva dictaturii lui Saddam Hussein a fost, de fapt, un război de ocupaţie la fel ca tot restul, însoţit de aceeaşi litanie de infracţiuni şi abuzuri. Nu este surprinzator faptul că  Washington-ul  a atribuit aceste  abuzuri câtorva persoane fizice nereprezentative, etichetate ca “mere stricate”, care ar fi acţionat fără ştirea ierarhilor de comandă militară. Unii soldaţi au fost arestaţi şi judecaţi pentru a oferi totuşi un exemplu. Cazul a fost închis până la următoarea rundă de dezvăluiri.

    Între timp, CIA şi Pentagonul pregăteau Statele Unit şi publicul occidental pentru o schimbare în ierarhia şi conţinutul valorile morale. Agenţia a desemnat un agent care să asigure legătura cu Hollywood-ul, colonelul Brandon Chase (verişorul lui  Tommy Lee Jones) şi a angajat scriitori celebri  (cum ar fi Tom Clancy) şi scenarişti cu rolul important de a scrie scenarii noi de filme şi seriale de televiziune. Scopul a fost de stigmatizare a culturii musulmane şi de a banaliza tortura în numele luptei împotriva terorismului.

    De exemplu, aventurile agentului Jack Bauer din seria 24 de ore (link.lb.eng), au fost copios subvenţionate de către CIA pentru a se asigura că, odată cu fiecare nou sezon, pragul de toleranţă ar fi împins un pic mai departe. La începutul episoadelor, eroul intimidează suspecţii în scopul de a extrage informaţii. În episoadele ulterioare, toate personajele se suspectează şi apoi se torturează reciproc, cu puţine mustrări de conştiinţă, progresiv şi cu convingerea tot mai puternică cum că acţiunile lor sunt conforme cu datoria patriotică a fiecăruia.

    În imaginaţia colectivă, secole de umanism au fost şterse şi o nouă specie de barbarism şi-a făcut apariţia. În acest sens, editorialistul de la Washington Post –  Charles Krauthammer (care este, de asemenea, doctor psihiatru) argumentează că folosirea torturii este un “imperativ moral” (sic) în aceste vremuri zbuciumate de război împotriva terorismului.

    În 2006, o anchetă a Consiliului al Europei, condusă de senatorul elveţian Dick Marty a fost lansată, prin intermediul căreia s-a stabilit că, la nivel global, CIA a răpit mii de oameni din întreaga lume, inclusiv zeci sau chiar sute în graniţele Uniunii Europene. Apoi au apărut o avalanşă de dovezi ale crimelor comise în interiorul închisorilor de la Guantánamo Bay (Insulele Caraibe) şi Baghram (Afganistan). Deja bine condiţionată, opinia publică din statele membre NATO nu a avut nici o problemă de acceptare a explicaţiei oficiale, care a fost în perfectă consonanţă cu linia editorială cu care a fost hrănită, conform căreia, pentru a salva vieţi nevinovate, Washington a trebuit să recurgă la practici secrete; suspecţii  au fost răpiţi şi forţaţi să vorbească prin metode care au fost din punct de vedere moral condamnabile, dar care sunt necesare, având în vedere eficacitatea lor.

    Urmare a acestor explicaţii simpliste, candidatul Barack Obama s-a ridicat împotriva administraţiei Bush, angajându-se să facă din interzicerea torturii şi închiderea închisorilor secrete măsurile prioritare ale mandatului său. În cursul perioadei de tranziţie în urma alegerii sale, el s-a înconjurat de avocaţi de top, cu sarcina de a elabora o strategie care să pună capăt acestui episod negru. Odată ajuns în Casa Albă, primele sale ordine executive  au fost  dedicate punerii  în aplicare a angajamentelor luate în acest sens, ceea ce a fascinat opinia publică internaţională, a generat o enormă simpatie pentru noul preşedinte şi a îmbunătăţit imaginea S.U.A. la nivel mondial.

    Din păcate însă, la mai mult de un an după alegerea lui Barack Obama, deşi e adevărat că mai multe sute de cazuri individuale au fost rezolvate, nimic nu s-a schimbat pe fondul problemelor reclamate. Guantanamo este încă acolo şi nu va fi închis în viitorul apropiat în timp ce asociaţiile de apărare a drepturilor omului sunt categorice: violenţa împotriva deţinuţilor s-a înrăutăţit.

    Rugat să comenteze în acest sens, vice-preşedintele Joe Biden a declarat că aprofundând subiectul, a descoperit mai multe aspecte care au fost anterior necunoscute pentru el, iar apoi, enigmatic, el a avertizat presa împotriva deschiderii acestei cutii a Pandorei. La rândul său, consilierul juridic Greg Craig de la Casa Albă şi-a dat demisia, nu pentru că el consideră că a eşuat în misiunea sa de a închide centrul, ci pentru că este de părere că sarcina sa de a-şi justifica activitatea cu privire la acest subiect ar fi devenit imposibilă.

    De ce nu poate Preşedintele Statelor Unite, să se facă ascultat de anturajul său? Dacă totul a fost spus despre abuzurile din epoca Bush, de ce vorbesc despre o cutie a Pandorei? Ce mai este acolo de temut?

    În realitate, sistemul este mult mai extins. Aceasta nu se limitează doar la unele răpiri şi o închisoare. Mai important decât orice, funcţia centrului de detenţie este radical diferită de ceea ce CIA şi Pentagonul ne-au dat de înţeles că ar fi. Dar, înainte de a începe coborârea noastră în iad, există o confuzie care trebuie să fie clarificată.
    Contra-insurgenţa

    Ceea ce s-a realizat de către armata SUA în Abu Ghraib, cel puţin la început, nu comportă nici o comparaţie cu ceea ce este experimentat de către Marină, în Guantánamo şi în alte închisori secrete ale sale. Armata a făcut ceea ce fac toate armatele, atunci când acţionează ca o forţă de poliţie şi se confruntă cu o populaţie ostilă. Supune şi terorizeză. În acest caz, Coaliţia forţelor implicare au folosit drept metodă crimele comise de francezi în timpul bătăliei din Alger împotriva algerienilor, în timp ce în acelaşi cadru, se refereau la aceştia ca fiind “compatrioţi”. Mai mult chiar, Pentagonul l-a solicitat pe generalul în rezervă al Armatei Franceze  Aussaresses Paul, un specialist în “contra-insurgenţă”, pentru a pregăti ofiţerii superiori din SUA referitor la conflictele din acestă parte a lumii.

    În timpul lungii sale cariere, Aussaresses a asistat Statele Unite, oriunde acestea au purtat aşa numitele “războaie de mică intensitate”, în special în Asia de Sud şi America Latină.

    La sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Statele Unite au înfiinţat două centre de formare specializate în aceste tehnici de contra-insurgenţă, Politic Warfare Executive Academy (Taiwan) şi School of the Americas (Panama). Aici au fost ţinute cursuri de tortură eficientă celor responsabili cu aparatul represiv al statelor prietene din Asia şi America Latină. Acestea au funcţionat în anii 60-70 în cadrul Ligii Mondiale a Anti-comuniştilor, care a avut drept membri pe şefii statelor implicate.  Această politică a fost pusă în aplicare pe scară largă în operaţiuni cum ar fi Phoenix în Vietnam (neutralizarea de 80.000 de persoane suspectate de apartenenţă la Viet Cong)  şi Condor în America Latină (eliminarea opozanţilor politici de pe continent). Aceleaşi procedee, care au fost asistate în efortul de curăţare a zonelor insurgente de intensa activitate ale echipelor morţii, au fost aplicate şi  în Irak, în special în timpul operaţiunii Iron Hammer [4].

    Singura noutate ar fi că astăzi, puşcaşilor marini le sunt distribuite un volum clasic al literaturii coloniale, “Minţile arabe”, scris de antropologul Raphael Patai, cu o prefaţă de către colonelul Norvell B. Atkins, proprietar al Şcolii Speciale de Război “John F. Kennedy”, noul nume al infamei School of the Americas, schimbat odată cu mutarea sa la Fort Bragg (Carolina de Nord). Cartea, care promovează stereotipuri ridicole despre “arabi”, în general, scrisă în conformitate cu un luciu pseudo-ştiinţific, include un capitol celebru despre tabuurile sexuale culturale, care au inspirat scenele puse în scenă la Abu Ghraib.

    Practicile de tortură în Irak nu constituie un caz izolat, aşa cum administratia Bush ar fi vrut să credem, ci ele fac parte dintr-o strategie integrată de combatere a insurgenţei. Singura modalitate de oprire a acestor “excese” nu este să-i condamne pe soldaţi individual pe  motive juridică morale, ci prin eradicare a cauzelor lor politice, anume a interzicerii ordinelor în acest sens.
    Experimentele profesorului  Biderman

    Dintr-o perspectivă opusă contra insurgenţei, Dr. Albert D. Biderman din cadrul U.S.A.F. a investigat în trecut tehnicile de  spălare a creierului folosite împotriva prizonierilor de război americani în Coreea de Nord, în cadrul unui proiect finanţat de Rand Corporation.

    Cu mult timp înainte de Mao şi de comunişti, chinezii au dezvoltat metode sofisticate pentru a înfrange voinţa deţinuţilor pentru a le inocula unele mărturisiri. Acestea au fost utilizate în timpul războiului coreean, cu rezultate promiţătoare: prizonierii de război din SUA mărturiseau în mod foarte convingător în faţa presei pentru crimele pe care probabil, nu le-au comis. Bilderman a prezentat constatările sale iniţiale în cadrul unei audieri în Senat la data de 19 iunie 1956 şi înaintea Academiei de Medicină din New York în anul următor (a se vedea documente descărcate de mai jos). El a identificat cinci etape distincte parcurse de  “subiecţi” , după cum urmează:

    – 1. La început, deţinutul refuză să coopereze şi recurge la tăcere.

    – 2. Printr-un amestec de brutalitate şi bunătate, el este adus în a doua etapă, în care neagă acuzaţiile aduse împotriva sa.

    – 3. Apoi, prizonierul începe să coopereze. El continuă să proclame nevinovăţia, în timp ce încerca să-şi potolească/îmbuneze  anchetatorii săi prin a recunoaşte că ar fi făcut o greşeală în mod neintenţionat, prin accident sau din neatenţie.

    – 4. Pentru a trece în etapa a patra, deţinutul trebuie să îşi fi pierdut tot respectul de sine. El continuă să nege acuzaţiile, dar recunoaşte că sunt de natură penală.

    – 5. La sfârşitul procesului, prizonierul îşi mărturiseşte vinovăţia lui. El inventează chiar detalii suplimentare pentru a se incrimina în continuare pe sine şi, în cele din urmă, cere să fie pedepsit.

    În plus, Biderman a examinat fiecare dintre tehnicile folosite de torţionari chinezi pentru a manipula prizonieri: izolarea, controlul  de percepţie senzorială, oboseală, ameninţări, recompense, afişarea de putere/tehnică  a torţionarilor, deteriorarea condiţiilor de trai, de stres. Abuzul fizic este de o importanţă secundară în timp ce abuzul emoţional este atotcuprinzător şi permanent.

    Lucrarea dr.Biderman despre “spălarea creierului” a dobândit o dimensiune legendară. Armata SUA se temea că oamenii săi ar putea fi astfel subminaţi de către inamic şi condiţionaţi să spună şi, chiar mai rău, să facă orice. În consecinţă, ei au conceput un program de instruire pentru piloţii lor de vânătoare, care i-ar face impermeabili la această formă de tortură şi de neclintit pentru inamic, odată capturaţi. Acest antrenament este cunoscut ca SERE, care înseamnă Supravietuire, Eschivă, Rezistenţă, Evadare. Deşi Cursul a fost organizat iniţial la School of the Americas pe mai multe paliere, astăzi a fost extins la aproape toate categoriile de persoanl militar. În plus, programe de formare de acest gen au fost înfiinţate în fiecare ţară NATO.

    După invazia din Afganistan, administraţia Bush a decis să aplice aceste tehnici de inoculare a mărturisirilor prizonierilor care ar fi dovedit, post factum, implicarea Afganistan-ului  în atacurile de la 11 septembrie, astfel încât versiunea Washington-ului  asupra acestor evenimente ar putea fi confirmată.

    Noi clădiri au fost construite la baza navala Guantanamo în cadrul cărora astfel de experimente au fost efectuate. Teoria lui Albert Biderman a fost completată de un psiholog civil, profesorul Martin Seligman, un profesionist arhi cunoscut, care este fostul preşedinte al Asociaţiei Psihologilor Americani.

    Seligman a exploatat un punct slab în teoria lui Ivan Pavlov a reflexelor condiţionate. Un câine este plasat într-o cuşcă în care podeaua este împărţită în două părţi. Una dintre cele două părţi, alternativ,  este electrificată în mod aleatoriu. Animalul sare de la una la alta încearcă să se protejeze – până acum, nimic surprinzător. Apoi, ritmul creşte şi curând întreaga cuşcă este electrificată. Animalul îşi dă seama că nu poate scăpa şi că eforturile sale sunt zadarnice. Curând, el renunţă; el se întinde pe podea şi intră într-o stare modificata de conştiinţă care îi permite să îndure suferinţa în mod pasiv. Cuşca este apoi redeschisă. Surpriză: animalul nu fuge. Starea mentală suferindă a suprimat rezistenţa câinelui. El stă culcat şi continuă să îndure durerea.

    În acest scop, Marina a format o echipă  medicală specializată. Profesorul Seligman, în mod particular, a fost invitat la Guantanamo. Acest practicant este celebru, renumit mai cu seamă pentru lucrările sale asupra depresiei. Cărţile sale privind optimismul şi încrederea sunt bestseller-uri internaţionale. El este cel care a supervizat experimentele medicale pe cobaii umani. La fel ca şi câinele din exemplu, deţinuţii sunt supuşi unor procese teribile de tortură şi alunecă spontan  într-o stare psihologică alterată  care le permite să suporte conştient durerea, în timp ce sunt scurşi de orice rezistenţă fizică sau psihică. Prin astfel de procedee, deţinuţii ajung instant la etapa a 3-a a metodei Biderman.

    Deşi încă au la bază învăţăturile lui Biderman, torţionarii din SUA, sub supravegherea profesorului Seligman, au experimentat şi perfecţionat fiecare metodă de tortură în parte.  Pentru a face acest lucru, un protocol ştiinţific a fost elaborat ce implică măsurarea fluctuaţiilor hormonale ale subiecţilor. În acest scop, un laborator medical a fost instalat la Guantánamo, în care mostrele de saliva şi sânge sunt prelevate la intervale regulate de la cobai pentru a se evalua reacţiile lor la tratament.

    Torţionari au ridicat crimele lor la un nou nivel de sofisticare. De exemplu, în cadrul programului SERE, controlul de percepţia deţinuţilor “senzoriale a fost realizat prin intermediul privării de somn folosind sunete stresante. Rezultate mult mai bune au fost obţinute prin difuzarea ţipetelor deznădăjduite de copii pentru zile în şir. Sau din nou, etalând supremaţia temnicerilor prin supunerea deţinuţilor la bătăi aleatorii. În Guantánamo, au creat Forţa de Reacţie Imediată, un grup care se ocupă de pedepsirea prizonierilor. Atunci când sunt  în acţiune, membrii săi uzitează o armură de protecţie a organismului cu măşti, de genul Robocop. Ei extrag prizonierul din cuşca lui şi îl aduc într-o cameră cu pereţi de placaj căptuşit şi tapiţat. Ei izbesc apoi pe cobaiul uman de perete pentru ca placajul să absoarbă şocurile parţial, astfel că victima este ameţită, dar oasele nu-i sunt rupte.

    Principalul progres realizat la acest centru se referă la tehnica de simulare a înecului. Veacuri în urmă, Inchiziţia  obişnuia să-şi introducă prizonierii cu capul în apă, scoţându-i cu doar câteva clipe înainte de înec. Senzaţie de moarte iminentă provoacă anxietate maximă. Dar practica era primitivă şi accidentele frecvente. Acum, deţinutul nu mai este cufundat complet în cada de baie complet, ci este imobilizat întru cilindru gol. Apa este turnata peste cap pentru a induce sufocarea iar procedura poate fi întreruptă imediat după cum este necesar. În acest fel, accidentele sunt rare. Fiecare sesiune este codificată pentru a se determina limitele de rezistenţă ale subiectului. Auxiliarii sunt acolo pentru a măsura cantitatea de apă utilizată, calendarul şi durata de sufocare. În acest proces, recuperază orice vomită, se cântăreşte şi apoi analizează pentru a se evalua cantitatea de energie consumată şi starea de epuizare produsă subiectului.

    După cum a rezumat un Director adjunct al C.I.A. în faţa unei comisii a Congresului: “Aceste proceduri nu au nimic de-a face cu practicile Inchiziţiei, cu excepţia utilizării apei” (sic).

    Experimentele medicale din SUA nu au fost realizate în secret precum ar fi cele ale dr. Josef Mengele la Auschwitz ci sub control direct şi exclusiv de la Casa Albă. Totul a fost raportat unui grup de luare a deciziilor format din şase persoane: Dick Cheney, Condoleezza Rice, Donald Rumsfeld, Colin Powell, John Ashcroft şi George Tenet, care atestă că a participat la aproximativ o duzină de astfel de sesiuni.

    Rezultatul acestor experimente este totuşi dezamăgitor. Rari sunt cobaii care s-au dovedit a fi întru totul receptivi. Deşi s-a dovedit a fi posibil să inculce o mărturisire în ele, starea lor a rămas instabilă şi expunerea la o interogare publică ar fi fost prea riscantă.

    Cel mai cunoscut caz este cel al lui pseudo-Khalil Sheikh Mohammed. El a fost arestat în Pakistan şi acuzat de a fi un kuweitian islamist, deşi era în mod clar un caz de identitate greşită. După ce a fost torturat îndelung  şi, în special, supus procedeului de simulare a înecului de  183 de ori în cursul lunii martie 2003, în cele din urmă a mărturisit  a fi Khalil Sheikh Mohammed, având 31 de ani şi de a fi organizat atacuri diferite în cele patru colţuri ale pământului, inclusiv cel de la World Trade Center din New York în 1993, precum şi bombardarea unui club de noapte din Bali, decapitarea jurnalistului Daniel Pearl şi nu în ultimul rând, atacurile de la 11 septembrie 2001. Pseudo-Sheikh Mohammed şi-a menţinut mărturisirea lui în faţa unei comisii militare, dar nu a fost posibil pentru avocaţii şi judecătorii militari să-l judece în cauză publică, de teama că, o dată în afara cuştii, el ar putea să renege întreaga sa mărturisire.

    Pentru a ascunde activitatile secrete a medicilor de la Guantanamo, Marina a organizat excursii pentru mass-media în beneficiul jurnaliştilor îngăduitori. Astfel, eseistul francez Bernard Henry Levy s-a oferit voluntar să joace rolul de martor, vizitând ceea ce a fost sigur pentru el să vadă. În cartea sa Vertigo din America, el asigură că închisoarea nu este diferită de alte penitenciare din SUA şi că rapoartele privind pretinsele abuzuri comise sunt “mai degrabă exagerate” (sic) [6].
    Navy închisori off-shore

    În concluzie, administratia Bush a concluzionat că foarte puţini oameni ar putea fi manipulaţi până la punctul de a crede ireversibil că au comis atacurile de la 11 septembrie. În acest sens au fost testaţi un număr foarte mare de prizonieri, pentru a se reuşi să se identifice categoriile care răspund cel mai bine acestor procedee.

    Având în vedere controversa în jurul Guantánamo şi pentru a evita alte rechizitorii, Marina a dezvoltat un sistem de închisori secrete, aflate în ape internaţionale, în afara jurisdicţiei internaţionale. În acest sens au fost reechipate 17 nave cu fundul plat – de tipul celor utilizate pentru debarcare de trupe – şi au fost transformate în închisori plutitoare echipate cu cuşti precum cele folosite la centrul de Guantanamo. Trei dintre ele au fost identificate de către raportul Reprieve: USS Ashland, USS Bataan si USS Peleliu.

    Dacă enumerăm toate persoanele care în ultimii opt ani au fost luate prizonier în zonele de război sau răpiţi oriunde în lume, un total de 80.000 de persoane sunt susceptibile de a fi tranzitat prin intermediul sistemului, dintre care mai puţin de o mie au fost împinse până la etapele finale ale procesului Biderman.

    Prin urmare, dilema cu care se confruntă administraţia Obama este urmatoarea: nu este posibil să fie  închis Guantanamo, fără a se dezvălui ceea ce se face acolo. Şi va fi imposibil sa facă asta, fără a recunoaşte că, de asemenea, toate mărturiile obţinute sunt false şi că au fost în mod deliberat inoculate prin tortură, cu consecinţele politice pe care acest scenariu le implică.

    La încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, douăsprezece studii clinice au fost organizate de către un tribunal militar de la Nuremberg. Unul a fost consacrat celor 23 de medici nazişti. Şapte au fost achitaţi, nouă au fost condamnaţi la închisoare şi şapte au fost condamnaţi la moarte. De atunci, un Cod de etică medicală a fost adoptat, de stabilire a normelor etice ale medicinei din întreaga lume. Acesta interzice exact ceea ce medicii din SUA fac la Guantanamo şi în alte închisori secrete. (pt. documente şi referinţe în limba engleză a se vedea art.original precum şi topicul dedicat aici.”[16]

SUA si Marea Britanie fabrica teroristi

V-am spus la inceput ca “terorismul este o prostie” si ca “astfel de atacuri sint provocate”, iar acum e timpul, dupa ce ati vazut prin ce chin traiesc zilnic acesti detinuti NEVINOVATI, sa explic un caz cu totul aparte care demonstreaza cum sta treaba cu terorismul. In septembrie 2005, doi soldati britanici din elita SAS, au fost prinsi de politia irakiana in timp ce faceau ture cu masina si impuscau civili, acestia fiind deghizati in vesminte arabe, iar dupa o perchezitie s-a gasit in masina lor explozibil pentru fabricarea masinilor-capcana.

Acestia au fost imediat arestati intr-o inchisoare din Basra, sudul Irakului, iar dupa ce guvernul britanic a aflat ce s-a intamplat, au cerut imperios eliberarea lor, dar acestia s-au lovit de un refuz categoric din partea autoritatilor irakiene. Drept consecinta la refuzul de eliberare, armata Marii Britanii a intrat cu tancurile in inchisoare la propriu si si-au eliberat oamenii.

Mai multe cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/doi-soldati-britanici-din-elita-sas-au-fost-arestati-de-politia-irakiana-dupa-ce-au-fost-prinsi-ca-se-deghizau-in-arabi-si-impuscau-oameni-pe-strada-dar-care-plasau-si-explozibili-in-masini-capcana.

“Legea “Patriot Act” – cea care permite autoritatilor americane sa-si trateze cetatenii drept “teroristi”!
Acestia putand sa le perchezitioneze locuintele fara mandat, sa-i aresteze, sa-i priveze de dreptul la avocat, sa-i intercepteze, totul in baza suspiciunii ca pot fi “teroristi”!
Prosteala cu terorismul are un singur scop: restrangerea libertatilor cetatenesti!
Legea a si fost declarata neconstitutionala si periculoasa!

Nu stiu cati dintre voi stiti, insa in America, exista o lege semnata pe 26 octombrie 2001, adoptata in 2004, imediat dupa ce americanii si-au distrus turnurile WTC, la data de 11 septembrie 2001. Nu mai este necesar sa intram in amanunte cu privire la cum s-a desfasurat demolarea controlata a celor turnuri gemene, deoarece oricine a vazut documentarul Zeitgeist, in mod sigur a inteles, acolo explicandu-se cu dovezi ca la carte. Chiar inginerii in constructii din America protesteaza sustinand ca: “e o jignire pentru ei sa li se spuna ca din cauza acelor avioane s-au prabusit turnurile sau din cauza focului”.

Presedintele George W. Bush, pedofil, ucigas in serie si criminal de razboi, asa cum il considera Cathy O`Brien, in cartea sa “TranceFormation of America” (Transformarea Americii), scrisa impreuna cu fostul agent CIA, Mark Phillips, cel care a si salvat-o din ghearele acestor ticalosi, este in prezent cercetat pentru crime de razboi, el fiind condamnat deja de catre tribunalul Kuala Lumpur din Malaezia. Nu cumva sa-i suspectati pe americani, pe majoritatea dintre ei, de inteligenta, ca o sa va inselati.

Mai multe cititi pe larg aici despre aceasta lege declarata ca fiind neconstitutionala -> http://www.fara-secrete.ro/legea-patriot-act-cea-care-permite-autoritatilor-americane-sa-si-trateze-cetatenii-drept-teroristi.

P.S. Acum consider ca intelegeti cine sint cei care se afla in spatele minciunii numita “terorism” si ca totul este o incercare de instaurare a tiraniei.

SURSE

1. https://web.archive.org/web/20060220210041/http://web.amnesty.org/library/Index/ENGPOL100142005

2. http://en.wikipedia.org/wiki/Geneva_Conventions#Common_Article_3_relating_to_Non-International_Armed_Conflict

3. http://www.wsws.org/articles/2004/aug2004/guan-a06.shtml

4. http://www.amnesty.org.uk/press-releases/archive/2014

5. http://www.theage.com.au/news/War-on-Terror/Hicks-torture-allegations-corroborated/2005/02/01/1107020364301.html

6. www.smh.com.au/national/witnesses-back-hicks-on-chemical-torture-20120915-25z05.html

7. http://usatoday30.usatoday.com/news/world/2006-06-10-guantanamo-suicides_x.htm?csp=34

8. http://www.nytimes.com/2004/11/30/politics/30gitmo.html?ei=5094&en=8d107165e454d8b6&hp=&ex=1101877200&adxnnl=1&partner=homepage&adxnnlx=1101843681-+nTyVVJpq8yXt1yEg4X28g&_r=0

9. http://www.icrc.org/eng/resources/result/index.jsp?action=w2g_redirect&txtQuery=C5667B446C9A4DF7C1256F5C00403967

10. http://www.nytimes.com/2005/06/21/opinion/21lewis.html?th&emc=th

11. http://www.nytimes.com/2004/06/09/world/army-now-says-gi-was-beaten-in-role.html

12. http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,1071284-2,00.html

13. http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A11017-2004May8.html

14. http://www.nytimes.com/2012/06/25/opinion/americas-shameful-human-rights-record.html

15. http://www.voltairenet.org/Colonel-Wilkerson-Most-of-the

16. http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/01/03/inchisorile-secrete-ale-cia-i-noul-experiment-pitesti-la-care-romania-ia-parte/

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro