Descoperirea care i-a făcut pe arheologii maghiari să admită: Dacii au locuit actualul teritoriu al Ungariei

by “GATA! Descoperirea care i-a făcut pe arheologii maghiari să admită: Dacii au locuit actualul teritoriu al Ungariei O descoperire arheologică făcută joi, 19 martie, pe șantierul unui drum de centură al localității maghiare Nyíregyháza, dovedește, chiar și pentru istoricii maghiari, că dacii locuiau teritorii mult mai vaste decât actualul […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“GATA! Descoperirea care i-a făcut pe arheologii maghiari să admită: Dacii au locuit actualul teritoriu al Ungariei

O descoperire arheologică făcută joi, 19 martie, pe șantierul unui drum de centură al localității maghiare Nyíregyháza, dovedește, chiar și pentru istoricii maghiari, că dacii locuiau teritorii mult mai vaste decât actualul spațiu al României.

Agenția de presă MTI informează că, pe parcursul escavărilor de pe șantier, au fost scoase la iveală ruinele unei locuințe. La fața locului au fost chemați specialiștii muzeului Josa Andras, care au apreciat că este vorba despre o așezare dacică, datând probabil din secolul al III-lea.III. századi dákok nyomaira bukkantak a Nyíregyházát elker?Kiss László

Cu mult umor, arheologii maghiari presupun că ar fi vorba despre… fuga dacilor în fața unei agresiuni sarmate, ceea ce este, firește, ridicol. Cum poate cineva crede că o populație care fuge în fața unui agresor se oprește și constuiește case???

Revenind la chestiunea serioasă a importanței descoperirii de la Nyíregyháza, pare evident că avem de-a face cu o așezare a dacilor liberi din exteriorul primei provincii Dacia romană, dată fiind perioada probabilă a provenienței artefactelor descoperite.

Este un fapt istoric dovedit și incontestabil că teritoriile triburilor daco-gețior se întindeau până cel puțin la Tisa în perioada ocupației romane asupra zonei centrale a fostului regat al lui Decebal.

sursa: MTI”[1]

SURSE

  1. http://www.timisoarastiri.ro/gata-descoperirea-care-i-a-facut-pe-arheologii-maghiari-sa-admita-dacii-au-locuit-actualul-teritoriu-al-ungariei/
  2. Foto: Internet
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) – Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință.

Contact: office@dzr.org.ro