Deconspirarea unui agent secret nu este infractiune in anumite cazuri speciale ! Politrucii din Romania vor sa aresteze orice persoana care ar deconspira un "agent" ! Laszlo Tokes este unul dintre agentii maghiari deconspirati !

by FSN-istii care conduc Romania astazi, impartiti in fel si fel de partide politrucice, s-au asigurat ca pun in noul Cod Penal o lege, total abjecta, folosind acelasi jalnic pretext “Siguranta Nationala”. Oare, cand s-au facut toate aceste privatizari in Romania, nu mai era “Siguranta Nationala” ? Mama voastra de […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

FSN-istii care conduc Romania astazi, impartiti in fel si fel de partide politrucice, s-au asigurat ca pun in noul Cod Penal o lege, total abjecta, folosind acelasi jalnic pretext “Siguranta Nationala”. Oare, cand s-au facut toate aceste privatizari in Romania, nu mai era “Siguranta Nationala” ? Mama voastra de FSN-isti, in schimb, incercarea de deconspirare a cuiva devine, pur si simplu, infractiune.

In contextul scandalului pe care l-a provocat Basescu, dupa ce a vorbit despre existenta unui agent acoperit, un bozgor UDMR-ist, Mate Andras-Levente, vine sa avertizeze, crezandu-se la el pe tarla, cum ca “oricine va deconspira un agent acoperit, se va face vinovat de infractiunea de divulgare, de secrete, de stat si trebuie sa raspunda. Citez de pe Ziare.com:

“Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras-Levente, considera ca nu este utila o comisie parlamentara care sa ancheteze informatiile referitoare la existenta unui presupus ofiter acoperit intre candidatii la prezidentiale.

“Nu sunt de acord, deocamdata. O sa luam o decizie. Eu, personal, nu sunt de acord, inca nu am dezbatut in grup, dar nu cred ca este utila o comisie parlamentara pe aceasta tema”, a declarat joi Mate Andras-Levente.

Basescu explica “dezbracarea” prezidentiabililor: Sa spuna daca au fost ofiteri acoperiti

Deputatul UDMR a explicat ca, in cazul in care cineva are astfel de informatii si le divulga, s-ar face vinovat de infractiunea de divulgare de secrete de stat si trebuie sa raspunda.

“In cazul in care exista chiar si suspiciunea ca cineva stie acest aspect si acest aspect este divulgat inseamna infractiunea de divulgare de secrete de stat si trebuie sa raspunda. Eu nu m-as juca cu asemenea notiuni pentru ca se pun in pericol siguranta si securitatea nationala”, a spus liderul deputatilor UDMR.

Opozitia cere ancheta pentru deconspirarea prezidentiabilului – agent sub acoperire

Grupurile parlamentare ale PNL si PDL vor initia martea viitoare in Biroul permanent al Camerei Deputatilor o sesizare cu privire la constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa cerceteze acuzatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la existenta unui ofiter acoperit intre candidatii la prezidentiale, a anuntat, joi, liderul deputatilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe.”[1]

Bozgorii de la UDMR, nu ar trebui sa vina si sa ne dea lectii deoarece:

1. Au sustinut partidul extremist, Jobbik, care doreste autonomie teritoriala in Transilvania, iar asta, da, reprezinta o amenintare la adresa Securitatii Nationale a Romaniei.

2. Laszlo Tokes, imbecilul nr.1 care cerea in Parlamentul European, Autonomia Tinutului fantasmagoric Secuiesc, a fost deconspirat, de curand, ca fiind agent acoperit al Serviciilor Secrete maghiare. Acesta, a fost decorat de jalnicul presedinte, Traian Basescu.

Laszlo Tokes – un agent al Autonomiei Teritoriale, deconspirat !

“Mihai Gâdea, realizatorul “Sinteza Zilei”, a prezentat un document prin care arată că un politician, decorat de președintele Traian Băsescu, a fost agent al serviciilor secrete.

Este vorba despre o chitanţă din 1989, prin care se arată că s-a achitat suma de 20.000 de lei, ce intra în posesia serviciilor româneşti de contrainformaţii, iar cei ce au dus aceşti bani au fost prinşi. Chitanţa este semnată de Tokes Laszlo. În România anului 1989, un salariu de 3.000 de lei era unul mare.

“Nu făcea o muncă voluntară, era plătit. (…) Era în poziţia de trădător de ţară, nu spion (Laszlo Tokes – n.r.), pentru că spioni sunt străinii”, a explicat luni, la Antena 3, Filip Teodorescu, fost locţiitor al şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului.

În 17 decembrie 2009, preşedintele României Traian Băsescu l-a decorat pe Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional Steaua României “în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplul personal,istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste”.”[2]

Deconspirarea unui agent acoperit ca Laszlo Tokes, nu este infractiune !

Adrian Toni Neacsu, fost membru al CSA, actualmente avocat, a scris ca divulgarea unui agent acoperit, nu constitutie infractiune, daca acesta este unul ostil, asa cum este Laszlo Tokes si multi altii. Mai multe citez de pe paginadepolitica.ro:

“Fostul judecător Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM – actualmente avocat – explică într-o postare pe blogul său de ce dacă Traian Băsescu ar da publicității care dintre candidații la președinție a fost sau este „ofițer acoperi”, șeful statului n-ar încălca legislația.

Neacșu arată că, deși existența unor ofițeri acoperiți este permisă de lege, iar diviulgarea informațiilor despre aceștia constituie infracțiune, nu există protecție în fața unei eventuale deconspirări în cazul acelor ofițeri acoperiți care dețin respectiva calitate în mod ilegal.

Fostul judecător arată că informatiile referitoare la agentii acoperiti sunt informatii clasificate drept secrete de stat, iar divulgarea lor fara drept constituie infractiune. „Sau, cum spune chiar legea (art. 45 alin 2 din Legea nr. 14/2002), documentele, datele si informatiile Serviciului Roman de Informatii pot deveni publice numai dupa trecerea unei perioade de 40 de ani de la arhivare. Prevederi legale similare exista si cu privire la datele si informatiile celorlalte servicii secrete. Potrivit art.303 din noul cod penal al romaniei, divulgarea, fără drept, a unor informatii secrete de stat, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”, arată Neacșu.

Fostul membru CSM arată însă că NU constituie infractiune divulgarea unor informatii „care prin ele insele se refera la savarsirea unor infractiuni, a unor abateri disciplinare sau care in general sunt rezultatul incalcarii legii”. Neacșu arată că, de exemplu, ofițerii de informații nu pot fi nici măcar membri de partid. Evident, lor le este interzis să fie parlamentari sau miniștri.

„Poti divulga un ofiter al serviciilor secrete daca acesta nu se bucura de protectia legii, respectiv daca activeaza acoperit/infiltrat prin incalcarea legii. In statutul cadrelor apartinand serviciiilor de informatii sunt stabilite o serie de incompatabilitati.Legea nu protejeaza in aceasta situatie o eventuala situatie de acoperire sau infiltrare. De exemplu, personalul SRI nu poate face parte din partide politice. Aceasta inseamna ca, din punct de vedere strict legal, un presedinte de partid, presupunand ca acesta este membru de partid, nu poate fi agent acoperit sau infiltrat. Interdictia se refera chiar la simpla calitate de membru de partid. Daca totusi este, il poti divulga. Interdictia generala privind incompatibilitatea totala a functiilor exista cu privire la parlamentari si la personalul din justitie. Potrivit reglementarilor in vigoare, nu pot exista agenti infiltrati acoperiti in randul senatorilor, deputatilor, judecatorilor, procurorilor, grefierilor, magistratilor asistenti de la ICCJ. In randul acestor profesii nu este posibil, legal vorbind, sa existe lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii”, precizează fostul judecător, care demonstrează astfel de ce Traian Băsescu n-ar încălca legea dacă l-ar deconspira pe „candidatul acoperit”.

„Din cealalta perspectiva urmarita de mine, divulgarea unor astfel de persoane nu numai ca nu este infractiune dar contribuie la reinstaurarea legalitatii(…) Una peste alta, darea in vileag a ilegalilor ar fi o fapta buna si nu presupune riscuri”, spune fostul membru CSM.

Acesta apreciază că, având în vedere reglementările legislative pe care le-a expus, intențiile lui Traian Băsescu vizează „un fost parlamentar sau un fost magistrat”.

„Pot pune ramasag cu oricine se prinde ca amenintarea cu divulgarea calitatii de agent acoperit al unui serviciu de informatii actual priveste, tocmai pentru a se scapa de repercursiunea legii penale, un fost magistrat sau parlamentar angrenat in acest moment in cursa prezidentiala. Incheierea silogismului. As miza chiar mai mult direct pe un fost magistrat. De data asta doar pura intuitie. Desigur, daca nu este o cacealma”, mai scrie Toni Neacșu, care încheie într-o notă umoristică: „Candidatul deconspirat nu ar trebui totusi sa-si faca griji, va avea viitorul asigurat. Potrivit legii, SRI si SIE (puschea pe limba!) asigura protectia si incadrarea in munca a cadrelor militare si a salariatilor civili care, lucrand acoperit, sunt deconspiraţi”.

De remarcat dintre cei care se anunță drept candidați la prezidențiali, singurii foști magistrați sunt Monica Macovei și Victor Ponta, ambii foști procurori. Pe de altă parte, Ponta a îndeplinit și cealaltă calitate care nu l-ar proteja în fața unei eventuale deconspirări legale: cea de parlamentar. Pe de altă parte, în cazul în care el ar fi „acoperitul” la care se referă președintele, Klaus Iohannis ar fi fost protejat de o posibilă deconspirare dacă a renunțat la prezumtiva calitate odată cu intrarea în PNL în anul 2013 (anterior Iohannis n-a fost membru de partid, n-a fost parlamentar, și nici magistrat).”[3]

SURSE

1. http://www.ziare.com/politica/parlament/un-lider-udmr-nu-vrea-deconspirarea-prezidentiabilului-agent-sub-acoperire-1321338

2. http://www.dcnews.ro/laszlo-tokes-agent-al-serviciilor-secrete-maghiare-decorat-de-traian-basescu_453614.html

3. http://www.paginadepolitica.ro/de-ce-deconspirarea-candidatului-acoperit-nu-este-ilegala/

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) – Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință.

Contact: office@dzr.org.ro