CSM si DNA vor sa devina o superputere in Romania si sa iasa de sub controlul Ministerului Justitiei ! De asemeni, vor ca un mandat de retinere sa fie, nu de 24 de ore, ci de 72 de ore, evident, pe baza cretinitatii de “suspiciune rezonabila” !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Tupeul acestor procurorilor din Romania, in cardasie cu CSM, este unul de cea mai joasa speta, dupa ceea ce veti vedea in continuare preluat de pe site-ul Antenei 3:

“Este un adevărat asalt asupra comisiei de modificare a Constituţiei. Mai multe instituţii au trimis documente prin care cer mai multă putere pentru procurori. Faptul că procurorii vor mai multă putere nu e de mirare, dar până şi CSM vine cam cu aceleaşi susţineri ba, mai mult, vrea să elimine total orice posibilitate ca un magistrat să răspundă pentru erorile judiciare.

DNA vrea mai multă putere pentru procurori:

– creşterea duratei reţinerii de la 24 la 72 de ore

– imunitatea parlamentară să se limiteze doar la declaraţiile politice

– eliminarea imunităţii miniştrilor pentru urmărirea penală

– independenţa procurorilor faţă de autoritatea executivă, scoaterea lor de sub autoritatea ministrului Justiţiei

Asociaţia procurorilor vrea mai multă putere:

– Parchetele – sistem paralel cu instanţele de judecată

Motivare: Toate atacurile la adresa Ministerului Public, cauzate de relaţia de autoritate cu ministrul Justiţiei. Se impune eliminarea acesteia

– Procurorii să fie independenţi si inamovibili

Motivare: Sistemul actual sugerează o dependenţă de instanţele de judecată

CSM vrea mai multă putere pentru procurori:

– Termenul de reţinere să nu mai fie în Constituţie, ci doar în CPP pentru mai multă supleţe

– Mărirea perioadei de reţinere de la 24 la 48 de ore

– Termenul de reţinere să nu mai fie în Constituţie pentru mai multă supleţe

– Mărirea perioadei de reţinere de la 24 la 48 de ore

– independenţa procurorilor: să iasă de sub autoritatea ministrului Justiţiei, eliminarea controlului ierarhic din interiorul instituţiei

CSM vrea eliminarea răspunderii magistraţilor

– eliminarea sintagmei: “Statul exercită dreptul de regres, în condiţiile legii.” Răspunderea magistraţilor trebuie eliminată din Constituţie şi reglementată prin legi organice. Să rămână doar sintagma: “Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare.”

Membrii CSM să nu poată fi revocaţi:

– nu vor introducerea în Constituţie a prevederii că membrii CSM pot fi revocaţi de cei care i-au ales

– nu vor modificarea Constituţiei în sensul că preşedintele CSM să fie ales doar dintre judecători

– nu vor reducerea mandatelor membrilor CSM de la 6 la 4 ani

CSM vrea 3 judecători la Curtea Constituţională.”[1]

CSM si DNA vor sa devina o superputere in Romania si sa iasa de sub controlul Constitutiei si a Ministerului Justitiei !
De asemeni, vor ca un mandat de retinere sa fie, nu de 24 de ore, ci de 72 de ore, evident, pe baza cretinitatii de “suspiciune rezonabila” !

Exista peste 80 de condamnari la CEDO ale Romaniei, in urma abuzurilor pe care le-a facut DNA-ul sub acoperirea “luptei impotriva coruptiei”, asta dupa ce camarilei lui Basescu, nu le-au facut nimic timp de 10 ani. Ei bine, noile propuneri ale CSM si DNA sunt absolut scandaloase pentru o tara si indivizi care isi permit sa ne vorbeasca despre “democratie” si “libertate”. Este fals.

coldea-kovesi-stanciu

Nu exista “democratie”, cat timp acesti indivizi isi permit sa fie o superputere si deasupra tuturor si mai grav decat atat inseamna sa comiti abuzuri, dar sa nu raspunzi penal pentru ele, asa cum raspunde orice roman, asa cum este consfintit de insasi Constitutia Romaniei, pe care doresc cu atata ardoare acesti indivizi, sponsorizati de SUA-UE, dupa cum recunostea si Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al SUA in Romania.

Dintre cele mai scandaloase abuzuri ale DNA-ului, respectiv ale procurorilor vietii sunt:

– aducerea cu mandat a unei batrane de 80 de ani, din Radauti, tocmai la Bucuresti, la DNA, cu duba plina de mascati ai jandarmeriei ca cel mai periculos infractor, dupa care a fost eliberata. Toate asta pentru ca, “ar fi dat drept mita niste oua unui judecator”.

– aducerea cu autocarele la DNA, pentru audieri, a tuturor celor care au votat la referendum in vara lui 2012 pentru demiterea lui Basescu.

– retinerea avocatei Alinei Bica, Laura Voicu, pentru 24 de ore, de catre o procuroare inepta a DNA-ului, asta pentru ca, “ar fi trimis un alt avocat de la baroul Bota, pe care procurorii vietii de la DNA, nu vor sa-l recunoasca ca unul legitim”. Ulterior a fost eliberata.

– retinerea fostului judecator, Toni Grebla, care a votat de trei ori impotriva legilor de spionare a romanilor cunoscute sub numele de “Big Brother”. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore pe motiv ca, “ar fi vrut sa vanda niste capre”. Ulterior, s-a asternut linistea pe tot acest abuz abject al DNA. Ideea a fost sa-i distruga cariera si atat.

– Daniel Morar, fostul procuror-sef al DNA-ului, care a tinut 6 luni in arest preventiv un om nevinovat, pentru care Romania a fost condamnata la CEDO.

Apoi putem continua lungul sir al achitarilor multor oameni pe care DNA-ul i-a tarat prin fata camerelor de luat vederi, transformand totul intr-un circ mediatic, pe care DNA-ul il face cu o mare satisfactie tembela. Ei fac toate acestea si multe altele pe care le puteti vedea, in publicatia online Lumea Justitiei (luju.ro), doar pentru ca ei nu raspund penal.

Daca ar raspunde penal pentru astfel de mizerii, nimeni nu si-ar mai risca libertatea dintre ei, sa faca asa ceva, dar cum ei sunt ultraindependenti fata de orice raspundere, atunci isi permit astea. E timpul, ca legea 303/2004, cunoscuta ca si “Legea Raspunderii Magistratilor”, sa se puna in miscare. De asemeni, procurorii nu fac legea in Romania, ci judecatorii, care trebuie sa ramana cu statutul de magistrat, nu si procurorii subiectivi si tendentiosi, si mai nou abuzivi.

Petitia pe care va invitam s-o semnati este aceasta -> http://www.petitieonline.com/magistratii_trebuie_sa_raspunda_pentru_erorile_judiciare.

SURSE

1. http://www.antena3.ro/romania/100-de-minute-val-de-cereri-pentru-ca-procurorii-sa-aiba-mai-multa-putere-291134.html

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro