Csaba Asztalos: UDMR-istul care conduce Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, discrimineaza romanii ! Acest UDMR-ist isi permite sa sanctioneze pe romanii care se opun maghiarizarii Romaniei !

by Am ajuns si la aceasta Organizatie, care-mi provoaca repulsie ori de cate ori ii aud sau vad numele si va voi explica de ce ! Consiliul pentru Combaterea Discriminarii[1] este o Organizatie Guvernamentala care s-a infiintat in urma adoptarii Ordonantei Guvernului nr. 137/2000 si a Hotararii Guvernului nr. 1194/2001. […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Am ajuns si la aceasta Organizatie, care-mi provoaca repulsie ori de cate ori ii aud sau vad numele si va voi explica de ce ! Consiliul pentru Combaterea Discriminarii[1] este o Organizatie Guvernamentala care s-a infiintat in urma adoptarii Ordonantei Guvernului nr. 137/2000 si a Hotararii Guvernului nr. 1194/2001. Aparent, pare o Organizatie Guvernamentala care doreste sa pastreze egalitate intre toate persoanele. Ei, dar stati, nu va lasati inselati de ceea ce scriu ei pe site-ul lor, caci asa cum o sa vedeti, incalca nu de putine ori Libertatea de Exprimare si ii ataca in mod deosebit numai pe romani, nu si pe ungurii care conduc aceasta Organizatie, iar aici ma refer la Csaba Ferenc Asztalos.

Csaba Ferenc Asztalos

Site-ul FrontPress.ro a prezentat un articol bine definit, inca de la data de 9 octombrie 2012 despre cat de “impartial” in desfasurarea activitatii este acest bozgor:

“De data asta, CNCD și președintele acestei instituții inutile și de inspirație totalitară, Csaba Ferenc Asztalos, au mers prea departe. Pe lângă faptul că ne spune cum să gândim și cum să vorbim, Csaba Asztalos se arată acum deranjat de tricolor. Într-un mod mai indirect, acesta a considerat gestul lui Mihai Stoica de a înfige un drapel roșu, galben și albastru în plasa unei porți un act xenofob și jignitor. Acesta chiar a amenințat Steaua spunând că ”Dacă vor continua în acest ritm probabil că se vor frige foarte urât”. De când a devenit ceva șovin să fie afișat tricolorul pe un teren de fotbal după o victorie?

Poate Asztalos consideră gestul lui Stoica unul provocator pentru că patronul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, e ungur. Nu mă interesează Steaua, CFR Cluj, Paszkany, Gigi Becali, Mihai Stoica, meciul între cele două echipe, Mitică Dragomir sau corupția din Liga I. Aici e în joc ceva mult mai important decât un meci de fotbal sau o echipa, e vorba de drapelul nostru național, un simbol sacru ce îi reprezintă pe toți românii. De când e un act provocator afișarea steagului României, tocmai în România? Asztalos compară acest gest cu scandările rasiste. Dar cine e Asztalos și CNCD să ne spună nouă ce e xenofob și ce nu?

Această instituție nu a făcut decât să își bată joc de un drept fundamental: dreptul la liberă exprimare, invocând fel și fel de absurdități corect politice. În realitate, CNCD sprijină dictatura minorităților. Instituția a fost făcută la presiunile Uniunii Europene și este inutilă. Drepturile minorităților și interzicerea discriminării sunt oricum garantate prin lege în România, deci ce poate să mai facă în plus CNCD? Să ne bage pe gât corectitudinea politică și să ne spună că e un gest xenofob să afișăm drapelul național la un meci de fotbal.

În nici o țară din lume un asemenea gest nu ar fi provocat o astfel de reacție ca cea a UDMR-istului Csaba Asztalos. Oriunde altundeva, acest gest ar fi fost ceva normal. La noi, manifestarea identității naționale a ajuns să fie ”un act de ură la adresa minorităților”. Oare câți unguri s-au simțit discriminați când Stoica a înfipt tricolorul în poartă? Cu siguranță nici unul care gândește normal. Dar reprezentanții CNCD trebuie să mai facă circ din când în când pentru a justifica existența acestei agenții.

Interesant cum CNCD nu a reacționat când sâmbătă, la Arad, au fost comemorați 13 generali care au ucis mii de români. Totul în cadrul unei manifestări la care au participat sute de extremiști și unde a fost afișată harta Ungariei mari, care includea teritorii româneşti precum Banatul, Crişana, Maramureşul şi Transilvania. Acela nu a fost un gest provocator? Când deputatul PSD-ist Mădălin Voicu, care a recunoscut că e țigan, a jignit populația majoritară românească cu declarațiile făcute într-un interviu, CNCD a tăcut. Voicu a spus că românii sunt lași și trădători, că fură mai mult ca țiganii, iar de moldoveni a zis că sunt mai mari infractori ca țiganii, acuzându-i de crime, incesturi și găinării.

Așadar, concluzia e evidentă: dacă românii sunt insultați, Asztalos nu intervine. Dar dacă cineva îndrăznește să facă actul ”nazist, fascist, rasist și xenofob” de a afișa tricolorul, tocmai pe teritoriul României, imediat își arată CNCD colții. Însă cel mai grav e că acest consiliu e o instituție de stat și cei ce lucrează acolo sunt plătiți cu banii noștri, plătiți să ne batjocorească în propria țară… De Codrin Goia”[2]

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a pierdut procesul la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca si sustinatori ai arborarii steagului secuiesc in Harghita !

CNCD-ul, si-a aratat inca o data toleranta fata de fratii sai hortysti si jobbik-isti, asta dupa ce Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, i-a discriminat pe romanii din judetul Harghita, CNCD nu a vazut niciun fel de discriminare. Citez:

“Decizia ÎCCJ constată din nou faptul că CNCD și președintele Csaba Asztalos Ferenc sunt agenți de maghiarizare a românilor din județul Harghita.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins miercuri, 15 octombrie a.c., recursurile declarate de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și de Consiliul Județean Harghita împotriva sentinței Curții de Apel Târgu Mureș care a constatat faptul că arborarea steagului secuiesc al județului Harghita este discriminatorie față de românii din județul Harghita. Aceeași sentință a mai stabilit și faptul că președintele CJ Harghita, Borboly Csaba (UDMR), i-a discriminat pe românii din județul Harghita afirmând în data de 15.03.2010 faptul că steagul secuiesc al județului Harghita ”este al ținutului secuiesc”.

Curtea de Apel Târgu Mureș a admis în data de 9 aprilie 2013 acțiunea formulată de Fundația Culturală ”Dr. Miron Cristea”, Asociația Radio Ardealul și Asociația Glasul Călimanilor împotriva Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, și Consiliului Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, prin care cele trei asociații românești au solicitat constatarea discriminării românilor din județul Harghita prin adoptarea steagului secuiesc ca și steag al județului Harghita și arborarea acestuia pe clădirile publice din județul Harghita.

Inițial, la sesizarea subsemnatului (detalii aici) privind caracterul disciminatoriu la adresa românilor a adoptării steagului secuiesc ca și steag al județului Harghita, CNCD a decis că ”faptele exced prevederile O.G. nr. 137/2000”. Fundația Culturală ”Dr. Miron Cristea”, Asociația Radio Ardelul și Asociația Glasul Călimanilor au făcut cerere de intervenție în dosarul nr. 22/2010 și au acționat în judecată CNCD, instanța obligând CNCD să reanalizeze dosarul pe fond. Ulterior, CNCD a emis decizia nr. 4/11.01.2012 în care a constatat faptul că ”arborarea drapelului județului Harghita din data de 15.03.2010 nu reprezintă discriminare”.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș anulează în tot Hotărârea nr. 4/11.01.2012, pronunţată în dosar nr. 22/2010 și constată ca faptă discriminatorie arborarea drapelului judeţului Harghita la data de 15.03.2010. În plus constată ca faptă discriminatorie acţiunea Preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita de a afirma la 15.03.2010 că “drapelul este al Ţinutului Secuiesc”.

Decizia nr. 204/2013 pronunțată de Curtea de Apel Târgu Mureș în data de 9 aprilie a.c. în dosarul nr. 139/43/2012 precizează pe scurt (decizia instanței a fost publicată ieri pe internet): Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Consiliului Judeţean Harghita, invocată de această parte. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor, invocată de Consiliul Judeţean Harghita. Admite acţiunea formulată de reclamanţi în contradictoriu cu C.N.C.D. şi Consiliul Judeţean Harghita, şi în consecinţă: Dispune anularea în tot a Hotărârii C.N.C.D. nr. 4/11.01.2012, pronunţată în dosar nr. 22/2010. Constată ca faptă discriminatorie arborarea drapelului judeţului Harghita la data de 15.03.2010, în sensul dispoziţiilor art. 15 din OG nr. 137/2000. Constată ca faptă discriminatorie acţiunea Preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita de a afirma la 15.03.2010 că “drapelul este al Ţinutului Secuiesc”, în sensul art. 15 din OG nr. 137/2000. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Decizia CNCD anulată definitiv aici.

Steagul secuiesc al județului Harghita anulat de instanță dar arborat pe instituții publice

Între timp, steagul județului Harghita a fost anulat definitiv și irevocabil de către Curtea de Apel Târgu Mureș. În ciuda acestei sentințe definitive, steagul secuiesc al județului Harghita este arborat în continuare pe clădiri publice, cu largul concurs al subprefectului Jean-Adrian Andrei (fost prefect al județului Harghita), al prefectului Petres Sandor și al deputatului PSD de Harghita, ministrul Apărării Mircea Dușa.

Borboly Csaba, un șovin care acționează pentru epurarea etnică a românilor din Harghita

ÎCCJ a anulat recursul CJ Harghita declarat împotriva sentinței Curții de Apel Târgu Mureș care a stabilit faptul că președintele CJ Harghita i-a discriminat pe toți românii din județul Harghita. Borboly nu este la primul caz în care se constată că discriminează români.

În luna februarie 2009 am sesizat CNCD in legatura cu faptul ca CJ Harghita, condus de și atunci de UDMR-istul Borboly Csaba, urma sa organizeze, in data de 12 februarie 2009, un concurs pentru ocuparea postului de Director in cadrul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Harghita, directie aflata in subordinea Consiliului Judetean Harghita, concurs la care CJ Harghita a solicitat participantilor obligativitatea cunoasterii limbii maghiare. În acest caz CNCD a emis Hotararea nr. 347/23.06.2009 prin care a constat existenta unui tratament diferentia, discriminatoriu, indreptat impotriva romanilor din judetul Harghita.”[3]

P.S. Csaba Ferenc Asztalos, da-ti DEMISIA si nu mai “infuleca” bani publici, pentru a ne discrimina !

SURSE

1. http://cncd.org.ro/new/istoric_legislativ/

2. http://www.frontpress.ro/2012/10/asa-zisul-consiliu-national-pentru-combaterea-discriminarii-uraste-tricolorul.html

3. http://www.napocanews.ro/2014/10/sentinta-definitiva-a-iccj-arborarea-steagului-secuiesc-al-judetului-harghita-este-discriminatorie-la-adresa-romanilor-presedintele-cj-harghita-i-a-discriminat-pe-toti-romanii-din-harghita-document.html

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) – Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință.

Contact: office@dzr.org.ro