CNA-ul ar vrea sa controleze internetul pentru a obtura libertatea de exprimare! CNA-ul ar vrea sa controleze internetul asa cum controleaza televiziunile din Romania! Iata cum Narcisa Iorga, sefa CNA, doreste sa reinvie proiectul ACTA!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

CNA-ul este o organizatie penibila, creata la data de 25 mai 1992, de catre carpa KGB-ista, Ion Iliescu, pentru a putea controla cat mai eficient fluxul informatiilor transmise in noua mass-medie “democrata” a FSN-istilor. Timp de 20 de ani, aceasta institutie penibila, a incalcat de nenumarate ori propriile sale legi, amendand fara niciun fel de justificare diverse posturi TV (OTV, cel mai amendat), B1 TV, in special datorita criticilor politice vehemente prin aceste canale.

CNA

Iata stirea socanta de pe site-ul ziare.com:

Exista un risc enorm pentru libertatea de expresie din mediul virtual, prin intrarea continutului de pe Internet sub controlul CNA, sub acoperirea scopului nobil de a proteja minorii de posibile abuzuri, atrage atentia Narcisa Iorga, membru al Consiliului National al Audiovizualului.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Narcisa Iorga a explicat cum se concretizeaza acest pericol, referindu-se la propunerile “pentru inceput minimale” in privinta reglementarii spatiului virtual, pe care le-a invocat presedintele CNA, Laura Georgescu.

“Cum va putea sa controleze spatiul virtual un CNA incapabil sa igienizeze audiovizualul, din punctul de vedere al protectiei minorului? (…) Ma tem ca libertatea de expresie din mediul virtual ar fi afectata de decizii luate arbitrar de catre o institutie cu obiectivitate si credibilitate din ce in ce mai joase”, a avertizat Narcisa Iorga.

Cititi in interviu care sunt exemplele pe care isi bazeaza Narcisa Iorga acuzatia ca in acest moment “CNA nu judeca altfel decat politic”.

Ati tras un semnal de alarma privind o intentie de trecere a mediului online sub controlul CNA. Despre ce este vorba, mai exact?

La Atena a avut loc in perioada 14-15 aprilie Conferinta Internationala “Protectia minorilor in era gigitala”. A participat, din partea CNA, presedintele Laura Georgescu, care a cerut, in sedinta publica a Consiliului din 10 aprilie, acordul CNA pentru participare, nu insa si mandat pentru ce urma sa sustina acolo.

I-am cerut explicatii cu privire la punctul de vedere pe care Romania, prin intermediul CNA, urma sa-l prezinte la Atena. Initial, a spus ca nu va vorbi nimeni. Atunci de ce vreti sa mergeti?, am intrebat, adaugand ca in cazul acesta, putem primi o informare oficiala, ulterioara conferintei. Apoi a spus ca trebuie neaparat sa fim reprezentati. Suspectand ca are ceva de ascuns, i-am cerut ca macar la revenirea din delegatie sa informeze Consiliul, asa cum prevad reglementarile interne de activitate.

Si v-a informat?

In sedinta din 24 aprilie, presedintele Laura Georgescu ne-a prezentat evaziv ce opinie a exprimat acolo: in Romania, spatiul virtual nu este reglementat, dar trebuie sa fie. Ne-a spus ca la Atena s-a construit un puzzle cu un singur enunt: trebuie reglementat spatiul virtual si, avand in vedere ca in mai putin de o luna comisarii europeni isi predau mandatele, ar trebui sa facem noi, CNA, primul pas, sa preluam initiativa modificarii Directivei europene.

Mai mult, cred ca s-a si angajat ca pana in septembrie, cand inteleg ca va avea loc o reuniune internationala la Bucuresti pe aceasta tema, CNA sa faca propuneri “pentru inceput minimale”, dupa cum s-a exprimat Laura Georgescu, pentru reglementarea Internetului. Exista si inregistrarea audio a acestor afirmatii.

A detaliat d-na Georgescu ce inseamna propuneri minimale?

A detaliat foarte mult atelierele de lucru de la conferinta de la Atena, nu si propunerea pe care a facut-o in numele CNA. Avem deja experienta raportului de activitate al CNA, care ne-a dezvaluit noua, membrilor, actiuni intreprinse in numele CNA de catre presedintele Consiliului, fara mandat din partea Consiliului si fara informarea sa ulterioara.

Asa ca sunt foarte sceptica in privinta faptului ca presedintele CNA a spus public tot ce a propus la Atena si am o mare doza de neincredere in onestitatea Laurei Georgescu.

“Sa facem propuneri, intr-o prima faza pentru reglementari minime”, a spus ea. Asta inseamna, nu-i asa, ca vor urma, in faza urmatoare, reglementari vaste.

Este o intentie de trecere a Internetului sub controlul CNA, ca in cazul audiovizualului, sau ar putea fi vorba despre o intentie de reglementare a spatiului virtual eventual fara legatura cu CNA?

In Uniunea Europeana se poarta discutii cu privire la reglementarea continutului din spatiul virtual de catre autoritatile de reglementare din audiovizual, deci de catre omoloagele CNA. Problema este ca CNA nu-si indeplineste in Romania nici macar rolul pe care-l are in controlul audiovizualului.

Cum va putea sa controleze spatiul virtual un CNA incapabil sa igienizeze audiovizualul, din punctul de vedere al protectiei minorului? Eu vad un risc enorm pentru libertatea de expresie din mediul virtual, sub acoperirea scopului nobil de a proteja minorii de abuzurile posibile din mediul virtual.

In tarile membre ale UE care isi pun problema reglementarii Internetului, nu mai exista demult problemele pe care Romania le are in spatiul audiovizual. Acolo nu exista promiscuitatea televizata accesibila minorilor din cauza orelor la care se difuzeaza la noi emisiuni de asa-zis divertisment sau news-magazin, in care vedem batai in direct, injuraturi sau dezvaluiri despre viata intima a pseudo-vedetelor.

Considerati ca e necesara o reglementare a Internetului, inclusiv pentru protectia minorilor in alt fel decat prin intermediul CNA?

Consider ca acum nu este momentul pentru o astfel de reglementare, indiferent cine ar face-o.

Mai este undeva in Europa Internetul controlat de o institutie de tip CNA?

Deocamdata sunt dezbateri despre necesitatea acestei reglementari, despre extinderea rolului autoritatilor de control al audiovizualului si asupra Internetului. Subliniez inca o data insa opinia mea ca Romania nu este inca pregatita pentru o astfel de masura si cu atat mai mult nu CNA trebuie sa aiba initiative de modificare a Directivei europene, cata vreme Consiliul este incapabil sa controleze spatiul audiovizual.

Moscova a reglementat deja Internetul pretextand pericolul terorist si reuseste sa controleze bloguri cu trafic de peste 3.000 de utilizatori pe zi, le licentiaza. Culmea coincidentei, in chiar ziua in care Laura Georgescu propunea Consiliului sa aiba initiativa modificarii Directivei, Vladimir Putin declara ca Internetul este un proiect al CIA dezvoltat ca atare. Deocamdata, e amuzant, dar ma tem ca modelele negative sunt cel mai rapid asimilate.

Spuneti ca CNA nu isi indeplineste nici acum rolul in privinta audiovizualului. De ce?

Cum spuneam mai devreme, vedem ce tip de modele ofera televiziunile, ce repere morale au minorii. Emisiunile cu batai intre amante si fara niciun fel de perdea in aspecte ce tin de viata intima a unora sau altora care primesc si bani pentru aceste dezvaluiri nu trebuie sa fie difuzate la orele accesibile minorilor.

In 28 martie anul trecut, CNA a adoptat in unanimitate o decizie de modificare a Codului audiovizualului, prin care genul acesta de emisiuni, dar si jocurile de noroc erau transmise dupa ora 23. Ei bine, presedintele CNA si-a permis in nume propriu sa trimita spre publicare la Monitorul Oficial o varianta a Codului audiovizual diferita fata de cea votata in unanimitate de Consiliu.

Daca o veti intreba despre acest incident, va va spune ca a primit neinceperea urmaririi penale pentru fals. Bun! Dar falsul ramane, chiar daca nu duce la judecarea penala a celui care l-a infaptuit.

Asadar, iata doar un exemplu despre incapacitatea, din cauza lipsei evidente de vointa, a actualului presedinte al CNA, sprijinit de majoritatea confortabila pe care o are asigurata in Consiliu, in actuala sa structura, sa judece corect spatiul virtual, din moment ce permite unor televiziuni sa promoveze prostitutia morala doar de dragul patronatului acelor televiziuni, de exemplu.

Presiunile televiziunilor, pentru ca asemenea emisiuni sunt aducatoare de audienta, sunt motivul pentru care CNA nu reuseste sa faca ordine si apar situatii precum aceea de acum un an relatata de dvs?

Nu stiu daca neaparat presiunile televiziunilor, fata de care un membru CNA in mod cert trebuie sa aiba capacitatea sa reziste. Mai degraba cred ca este vorba despre un servilism exagerat fata de mediul politic, servilism chiar necerut de catre politicieni. Eu am spus adesea ca unele televiziuni sunt protejate de catre CNA si altele sunt sanctionate sever la cele mai mici abateri, din ratiuni de afinitate politica.

Va dau, de exemplu, ultima sedinta a CNA, in care presedintele Laura Georgescu a votat impotriva amenzii de 80.000 de lei pentru 16 editii ale emisiunii “Acces direct”, cu continut inacceptabil pentru ora la care se difuzeaza, astfel Antena 1 scapand fara nicio sanctiune, desi mai era nevoie de un singur vot. Aceeasi Laura Georgescu a propus 70.000 de lei amenda pentru sase editii ale emisiunii PRO TV “La Maruta”, concurenta emisiunii “Acces direct”, cu un continut net mai putin grav decat cel din cazul emisiunii Antenei 1.

Unde e echilibrul autoritatii publice? Cum poate avea cineva incredere ca CNA condus in acest fel va putea fi echilibrat in privinta controlului unor site-uri?

Si, totusi, multi parinti s-ar putea bucura de o interventie strict pentru protejarea minorilor si ar spune ca e bine sa fie reglementat mediul online: chiar daca nu e eficienta, nu face rau existenta ei.

Cred ca protectia minorilor va fi doar un pretext pentru controlul Internetului. Vazand cum reactioneaza CNA, in structura sa actuala, fata de posturile ce nu sunt afiliate familiilor politice convenabile, prin intimidare cu amenzi mari pentru abateri considerate minore sau ignorate in cazul Antenelor, spre exemplu, prin decizii de neprelungire/neacordare a licentelor audiovizuale fara niciun motiv, ma tem ca CNA nu judeca altfel decat politic.

Va dau cateva exemple: un post de radio din Buzau, la care actionar este Ion Cristoiu, nu a primit prelungire de licenta, a recastigat-o ulterior in instanta sau, un alt exemplu, mai recent, neprelungirea licentei, tot fara vreun motiv plauzibil, a unei televiziuni din Teleorman, singura concurenta locala a televiziunii apropiate de familia Dragnea, sau tergiversarea acordarii licentei pentru un post de televiziune locala in Dolj, ceruta de un trust de presa precum Gazeta de Sud, care apartine familiei Paunescu.

Or, in situatia aceasta, personal, nu pot sustine extinderea rolului de reglementare si control al CNA asupra Internetului. Ma tem ca libertatea de expresie din mediul virtual ar fi afectata de decizii luate arbitrar de catre o institutie cu obiectivitate si credibilitate din ce in ce mai joase.

Pana in acest moment presedintele CNA, Laura Georgescu, nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere in privinta intentiei de trece Internetul sub controlul CNA.”[1]

Laura Georgescu, sefa CNA, reinvie proiectul ACTA!

Asa se traduce toata aceasta initiativa. Ei se folosesc de un siretlic, sustinand ca “trebuie sa protejam copiii”, dar de la “protejarea copiilor” se ajunge la controlul informatiilor, caci internetul a devenit al dracului de deranjant pentru astfel de ticalosi. Sa nu uitam ca in Turcia, politrucii impreuna cu Premierul Erdogan,  au dat dispozitie de control asupra internetului, asta a facut ca populatia sa iasa in masa in strada impotriva acestei decizii.

In spatele acestui ipocrit turcalau se afla, evident oligarhia numita Iluminati, care doreste sa vada cum reactioneaza masele de oameni, dar se pare ca pe zi ce trece disperarea iluminatilor atinge cotele paroxistice.

In ianuarie 2012 lumea afla de proiectul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) care presupunea cenzurarea internetului. Pentru a va mai readuce aminte despre ce a fost vorba voi incepe prin a va spune ca Romania alaturi de alte 21 de state au semnat la Tokya un acord “strategic” numit ACTA. Prevederile acestui acord au fost deconspirate si ele prevedeau: monitorizarea comunicatiilor persoanelor private de catre entitati comerciale (si nu numai comerciale, daca intelegeti ce vreau sa spun!), lege ce automat incalca normele internationale pentru libertatea oamenilor. Grupul Anonymous, cei care lupta impotriva Iluminatilor au anuntat la acea vreme ca vor declansa un razboi impotriva site-urilor guvernamentale din intreaga lume atacandu-le informatic. Bine le-ar face!

Ce este ACTA ?

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internationale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala (vrajeala). Acordul a fost negociat la nivel global intre mai multe tari europene, SUA, Australia, Coreea de Sud si Noua Zeelanda, printre altele. Tratatul nu se refera doar la pirateria online, cum e cazul SOPA, ci acopera si comertul cu produse contrafacute. Conform unui document intocmit de accessnow.org, ACTA este o amenintare la adresa drepturilor utilizatorilor pentru ca:

ACTA ii forteaza pe furnizorii de Internet sa desfasoare activitati de supraveghere la nivelul retelelor proprii si sa puna la dispozitia detinatorilor drepturilor de proprietate intelectuala datele personale ale presupusilor faptuitori.
Extinderea raspunderii intermediarilor ii va determina pe furnizorii de Internet sa desfasoare activitati de supraveghere la nivelul retelelor proprii si sa implementeze mecanisme intruzive de identificare a presupusilor infractori, cum ar fi monitorizarea la scara larga a comunicatiilor prin utilizarea procedurii de “deep packet inspection”, permitand astfel incalcarea grava a vietii private a utilizatorilor. Practic, proprietarii drepturilor de copyright vor avea posibilitatea sa obtina informatii private despre utilizatorii de internet, fara sa aiba nevoie de mandate ale judecatorilor.

Conform accessnow.org, ACTA risca sa aiba implicatii grave generate de faptul ca nu reuseste sa stabileasca un echilibru intre protectia drepturilor de proprietate intelectuala si apararea drepturilor fundamentale ale societatii, ca intreg, cum ar filibertatea de exprimare, liberul acces la informatie si cultura si viata privata.

SUA și UE sunt pe cale să ofere marilor corporații dreptul de a controla tot ceea ce vedem pe Internet. Este sfârșitul Internetului așa cum îl știm. Susținătorii libertății de exprimare și companiile online luptă pentru drepturile utilizatorilor.Cei mai bogați oameni de pe planetă – adică 1% din întreaga populație – ar putea controla tot ceea ce vedem pe Internet, pentru totdeauna. Este sfârșitul Internetului așa cum îl știm și un act de distrugere a spațiului democratic de informare conceput de fondatorii săi. Comunitatea noastră a reușit să construiască foarte mult în acest spațiu democratic, folosind Internetul pentru a lupta împotriva corupției, a salva vieți și a oferi ajutor țărilor aflate în criză.

Dar SUA și UE sunt pe cale să ofere celor mai bogate corporații avantajul unei viteze optime de vizualizare a paginilor lor, încetinind viteza de conectare sau cerând o taxă suplimentară pentru toate celelalte site-uri. Am putea pierde posibilitatea de a arăta lumii întregi imagini filmate de cetățenii-jurnaliști din Siria sau de a lansa campanii pentru salvarea planetei!De ambele părți ale Atlanticului se iau acum decizii importante. Dar specialiștii în inovație tehnologică, susținătorii libertății de exprimare și cele mai bune companii online luptă pentru drepturile utilizatorilor.Până acum, îmbunătățirea Internetului ne-a adus beneficii tuturor: dacă Fox News, postul de știri ultraconservator al lui Rupert Murdoch, găsea o cale de a își prezenta mai rapid conținutul video, aceeași opțiune stătea și la dispoziția presei independente care prezintă realitatea de la fața locului din Ucraina, Siria sau Palestina.

Politicienii au numit acest fenomen ”neutralitatea Internetului”, iar în SUA au existat chiar legi pentru protejarea ei, până când un tribunal le-a anulat. Acum, Parlamentul European amenință să adopte o legislație care dă furnizorilor de servicii Internet puterea de a diviza rețeaua și de a controla ceea ce vedem prin încetinirea vitezei de conectare sau instituirea unei taxe pentru acces optim la site-urile care nu plătesc pentru vizualizare rapidă.Dar dacă ne unim forțele, îi putem încă opri! Săptămâna aceasta, vom prezenta petiția noastră globală în cadrul dezbaterii publice pe tema reintroducerii măsurilor de protejare a Internetului din SUA. Apoi, vom activa o echipă puternică de lobby având ca țintă Parlamentul European, pentru a ne asigura că toți membrii săi vor asculta vocea cetățenilor. Acesta este primul pas necesar pentru a câștiga aceste bătălii importante pe parcursul următoarelor luni.

Furnizorii de Internet ca Verizon și Vodafone fac un lobby intens pentru un Internet al celor bogați. Iar în lipsa unui protest masiv din partea cetățenilor, au șanse mari să câștige, punând în pericol întreaga noastră comunitate.Majoritatea serverelor sunt localizate în SUA și UE, deci acest plan ne afectează pe toți.Când comunitatea noastră număra mai puțin de jumătate din membrii pe care îi are acum, am protestat și am ajutat la oprirea acordului ACTA și a legilor de cenzurare a Internetului SOPA/PIPA. Astăzi, suntem mai puternici ca niciodată. Haideți să ne unim forțele pentru a ne asigura că ceea ce ne unește pe toți va rămâne accesibil tuturor.

Parlamentul European a subliniat deja, in cadrul unui studiu asupra Acordului, aspectele problematice ale acestuia, inclusiv cele de natura juridica, mentionand ca este “dificil de stabilit care sunt avantajele semnificative pe care ACTA le ofera cetatenilor UE in plus fata de cadrul international existent.”

ACTA isi propune sa creeze o noua institutie, “Comisia ACTA“, fara sa defineasca insa obligatiile sau garantiile necesare pentru ca acest organism sa functioneze intr-o maniera deschisa, transparenta si inclusiva, care sa permita exercitarea unui control public asupra actiunilor sale, mai noteaza accessnow.org.

Polonezii au initiat la acea vreme mari miscari de strada, romanii au iesit, dar si in alte state ale UE, semna ca lumea nu mai poate fi prostita cu simple vorbe zugravite in roz.

Mai multe cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/uniunea-fascista-europeana-si-sua-doresc-din-nou-sa-cenzureze-internetul.

SURSE

1. http://www.ziare.com/media/cna/libertatea-de-expresie-pe-internet-in-pericol-interviu-cu-narcisa-iorga-cna-1296184

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro