Clubul Rotary – organizatia masonica care se ocupa de manipularea oamenilor prin politica! Rotary reprezinta un praf in ochii naivilor care cred ca o data ajungi aici "au devenit nobili"! Numai cei care au sange albastru (de Anunnaki) vor inainta in grad si vor ajunge in varf!

by Am ajuns si la o organizatie selecta din cadrul iudeo-masoneriei, care se ocupa foarte mult de propaganda politica. Bine, toata masoneria se ocupa de politica, insa Clubul Rotary, cauta persoane, naive, care sa se lase conduse de catre mai marii masoni, care le vor da functii cheie. Daca intelegeti […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Am ajuns si la o organizatie selecta din cadrul iudeo-masoneriei, care se ocupa foarte mult de propaganda politica. Bine, toata masoneria se ocupa de politica, insa Clubul Rotary, cauta persoane, naive, care sa se lase conduse de catre mai marii masoni, care le vor da functii cheie. Daca intelegeti aceste lucruri, nu o sa va fie greu in a intelege de ce tara aceasta, Romania, dar si multe tari de pe Planeta, o duc foarte rau, pentru ca, exista acest cuib al crimei organizate.

Albert Pike, decedat în 1891, a fost una dintre cele mai de seamă personaje ale masoneriei mondiale. Cele mai celebre tituluri ale sale erau acelea de Suveran Mare Comandor al Consiliului Suprem al gradului 33 şi Suprem Pontif al Masoneriei Universale. In cartea sa “Morală şi Dogmă”, scrisă in anul 1888 pentru masonii cu grade superioare, el arată cum sunt induse în eroare nivelurile inferioare:

Albert Pike, satanist mason
american, liderfondator KKK,
scriitor ocultist a cărui memorie
este păstrată cu pioşenie în SUA,
prin monumente, studii numeroase
şi statui, spre exemplu cea
amplasată în Capitala Washington.

Unul dintre numeroasele monumente dedicate lui A. Pike, amplasat lângă ministerul suanez al justiţiei in Washington DC

„Gradele Albastre nu sunt decât curtea exte-rioară sau porticul Templului. Iniţiatului îi sunt înfăţişate o parte din simboluri, dar el este intenţionat indus în eroare de false interpretări. Nu este cazul ca el să le înţeleagă, ci doar să creadă că le înţelege… Adevărata lor semnificaţie este rezervată doar Adepţilor, Prinţii Francmasoneriei.”[2]

Sensuri si… iar sensuri

Până şi masonii din gradele 32 şi 33 sunt induşi în eroare dacă nu fac parte din descendenţi. Jim Shaw afirmă că simbolurile sunt interpretate diferit chiar de către masoni, existând astfel două sensuri ale acestora: cel exoteric pentru iniţiaţii inferiori, şi cel ezoteric pentru cei superiori. Dar există şi un al treilea, adevărul, rezervat doar elitei de iniţiaţi descendenţi şi celor care trec dincolo de nivelurile oficiale ale societăţilor secrete – cei din gradele neoficiale ale Iluminaţilor. Shaw afirmă că masoneria adoră natura, Soarele şi Luna, prin simbolul falusului. El spune că falusul reprezintă Soarele în uniune sexuală cu Pământul feminin, pentru a aduce o noua viaţă.

La un anumit nivel este adevărat, dar mult prea puţin. Să luăm ca exemplu simbolul masonic, pătratul şi compasul (Figura 29). Acestea sunt aşezate mereu deasupra scaunului (tronului) Maestrului Adorator, care este amplasat la est în Templele Masonice, direcţia răsăritului. Shaw mărturiseşte că masonilor de grad inferior li se spune că pătratul trebuie să le reamintească să fie cinstiţi în relaţiile cu toţi oamenii (scuză-mă că râd). Iar compasul este pentru a învăţa să-şi „circumscrie” pasiunile şi să-şi controleze dorinţele. Poate că francmasonul pedofil si criminal in serie George Bush a lipsit de la acea întrunire.

Shaw mărturiseşte că „adevăratul” înţeles le este revelat abia mai târziu, şi anume că falusul masculin al Soarelui impregnează Pământul feminin, simbolizat ca pătrat.8 Din nou acest lucru este adevărat d4oar la un anumit nivel, dar la cele mai înalte niveluri ale Iluminaţilor compasul şi pătratul reprezintă impregnarea care perpetuează descendenţii. Simbolul V şi A al Reginei Victoria şi al prinţului german Albert, ambii descendenţi reptilieni, ca şi litera G din sigla francmasonilor, reprezintă acelaşi lucru.

Toate aceste simboluri şi coduri ale societăţilor secrete au un sens pentru iniţiaţii de grade inferioare, unul pentru cei de grade superioare şi altul pentru cei care ajung pe cele mai înalte niveluri ale Iluminaţilor (adevărata interpretare). In „jurămintele de sânge” (numite „Obligaţie”), iniţiatul acceptă de bună voie să fie torturat şi chiar ucis, în cazul în care revelează „secretele”. Astfel se menţine compartimentarea în cadrul căreia nivelurile superioare nu dezvăluie „secretele” nivelurilor inferioare. De fapt, recunoaşte Jim Shaw, nici la nivelul gradului 33 nu afli nimic valoros.

Adevăratele chestiuni există deasupra nivelurilor oficiale, şi doar câţiva masoni ajung acolo. Francmasoneria este o hazna de înşelătorie şi ipocrizie, iar jurămintele făcute către societăţile secrete şi către „fraţii” iniţiaţi întrec cu mult orice jurământ făcut vreodată ţării sau poporului ca preşedinte, prim-ministru, membru al Congresului sau Parlamentului, poliţist sau judecător. Jim Shaw scrie in cartea sa “Inselaciunea Mortala” (The Deadly Deception):

„Masonul jură să păstreze secretele altui mason pentru a-1 proteja, chiar dacă aceasta implică ascunderea dovezilor unui delict. în unele grade trădarea şi crima sunt exceptate. Dar în gradele superioare nu sunt excepţii de la această promisiune de tăinuire a adevărului. Obligaţiile, dacă e să dăm crezare învăţăturilor masonice, pot cere unui mason să depună mărturie falsă, sperjur sau (în cazul unui judecător) să dea un verdict greşit pentru a proteja un frate mason.”[3]

Masoneria in Romania este ilegala conform articolului 40 din Constitutia Romaniei: “Asociaţiile cu caracter secret sunt interzise.”

Masoneria e o organizatie secreta oricum. In Romania, un venerabil mason de grad 33, Olimpian Ungherea, in cadrul documentarului realizat de TVR “Teoria Conspiratiei – Masoneria in Romania”, sustinea ca: “masoneria este mereu prigonita de oameni si ca nu ar trebui sa fie asa”, desi el a repetat ca masoneria nu ar mai fi secreta ci doar discreta.

Pai cuvantul secret denota ceva compact, de la punctul A pana la B, pe cand cuvantul discret, este ca o imensa ceata in care intra multe secrete decat pot intra in insusi cuvantul “secret”.

http://3.bp.blogspot.com/_ZJhb24JZcBk/TDIpMjvopUI/AAAAAAAAABo/FmvIJ5P0Tsk/s1600/mason.jpg

Daca in alte articole, am aratat pe larg cu masoneria are la baza acel cult teribil de satanist al sarpelui, prin care din masonerie nu mai iesi decat cu picioarele inainte, acum doresc sa arat ca ea este ilegala conform Constitutiei. Daca Constitutia Romaniei a fost facuta chiar de masoni, desi la baza ei au fost masoni, ideea este ca au fost idioti cand au facut-o caci tocmai au pus un articol care le-ar cam incurca organizatia, daca oamenii ar sti sa foloseasca acest articol impotriva acestei organizatii.

Articolul 40 din Constitutia Romaniei, alineatul 4, spune exact asa:

“Asociaţiile cu caracter secret sunt interzise.”[4]

Francmasonii sau cultul sarpelui

Francmasoneria este cea mai mare societate secretă din lume şi paravan pentru cultul şarpelui, deşi cei mai mulţi membri ai ei nu cunosc acest fapt. Eroul francmasoneriei este un anume Hiram Abif, despre care tradiţia francmasonică spune că era „Mare Maestru şi Arhitect al Templului lui Solomon”, care a fost omorât pentru că a refuzat să dezvăluie secretele masonice. Un personaj pe nume Jim Shaw chiar dezvaluie secretele masonice http://www.fara-secrete.ro/jim-shaw-fost-mason-de-grad-33-dezvaluie-cum-masoneria-isi-ascunde-intentiile-malefice-prin-fapte-bune

Povestea are multe asemănări cu legenda morţii lui Osiris din Egipt. Hiram I, regele Tirului între 969 şi 936 î.Ch., nu este totuşi aceeaşi persoană cu Hiram Abif, deşi acesta apare şi el în povestea Templului lui Solomon (templu care nu a existat in realitate, fiind doar o relatare simbolica – http://www.fara-secrete.ro/templul-lui-solomon-solomon-david-nu-au-existat-niciodata-deoarece-nu-exista-nici-o-dovada-istorica-care-sa-ateste-existenta.

Despre Hiram Abif se mai  spune că provine din Tir (veche fortăreaţă a  Cavalerilor Templieri), iar Ty este un nume pentru Balder. Hiram Abif este „Fiul Văduvei” din masonerie, unde mai este cunoscut şi ca „Arhitectul din Tir”. Codul „văduvă” o poate reprezenta pe El, zeiţa Dragonului, iar fiul poate fi la fel de bine Balder. Unul din titlurile pentru Balder era „fiul nelegitim al unei văduve”. Când sunt la ananghie, francmasonii ştiu că fraza-cod pentru a cere ajutor este: „Nu-l ajută nimeni pe fiul văduvei?”

Unul din triburile pe care Edda (mai multe puteti citii aici http://www.fara-secrete.ro/lupta-dintre-reptilienii-anunnaki-si-atlanti-descrisa-intr-o-carte-veche-edda) le menţionează că au luptat pentru cultul şarpelui se numea Hrym, care a devenit mai târziu tribul germanic Hermin-ones. Istoricul roman Tacitus spunea că aceştia se trăgeau de la Hermin, pe care Waddell îi leagă de descendenţii Wodan. Adorarea reptilienilor şi a reginelor-dragon şi punerea lor în poziţii de putere este cel mai important secret, păstrat în toate societăţile oculte.

Cultul sarpelui sau SATANISMUL

în prezent sataniştii încă mai folosesc zeităţile, simbolurile şi ritualurile utilizate de antici, deoarece ele reprezintă acelaşi mod de control şi descendenţă. In Statele Unite există Templul lui Set, o ramură a infamei Biserici Sataniste a lui Anton LaVey. Aceasta a fost formată în 1975 de către Michael Aquino, unul dintre exponenţii notorii ai reţelei de control mental a Iluminaţilor, după cum am detaliat în celelalte cărţi ale mele. Imaginile lui Set şi simbolismul Set-Lup datează de pe la 3200 î.Ch., perioada luptelor dintre nordici şi cultul şarpelui consemnate în Etida britanica (privesti figura).

Pagina web a Templului lui Set menţionează:

„Marea Piramidă de la Gizeh este unul dintre primele monumente legate de viaţa setiană de din-colo, ca şi de una solară. Marea Piramidă are un canal special de aerisire din camera regală ce dă spre steaua Alpha Draconis, care este steaua lui Set din Constelaţia Coapsei („Carul Mare” de astăzi).”[5]

Alpha Draconis reprezintă originea „regalităţii” reptilienilor „Draco”. Egiptenii o numeau Thurban, cuvânt arab pentru dragon, iar constructorii piramidei au aliniat această structură cu Thurban/Alpha Draconis, care era steaua polară în jurul anului 3000 î.Ch. Tribul hyksos, care au invadat şi domnit în Egipt între 1785-1580 î.Ch., erau adoratori ai lui Set, pe care îl reprezentau având cap de măgar, şi au ridicat capitala la Avaris, pe un vechi loc de adorare a lui Set. In cele din urmă, o parte a preoţilor din Tanis au devenit linia regală a faraonilor, precum Seti („Omul lui Set”) şi Setnakt („Set este Puternic”). Acesta a fost cultul şarpelui.

Mai multe puteti citi aici:

1. www.fara-secrete.ro/masoneria-cultul-reptilienilor-anunnaki

2. http://www.fara-secrete.ro/jim-shaw-fost-mason-de-grad-33-dezvaluie-cum-masoneria-isi-ascunde-intentiile-malefice-prin-fapte-bune

3. http://www.fara-secrete.ro/ordinul-cavalerilor-templieri-creat-pentru-a-i-proteja-de-descendentii-reptilieni-din-cadrul-familiilor-regale

4. http://www.fara-secrete.ro/crearea-francmasoneriei-in-secolele-xvi-xvii-limbajul-secret-de-comunicare-al-reptilienilor-si-planul-de-control-al-planetei

Doresc sa va citez un articol de pe blog-ul hristofor.wordpress.com:

“Ce nu ştiaţi despre Rotary Club

Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. La prima întâlnire au participat doar patru persoane: Harris, inginerul minier Gustave Loehr (despre care se ştie cu certitudine că era şi el francmason),

negustorul de cărbuni Silvester Schiele şi croitorul Hiram Shorey. Loehr şi Shorey s-au retras la scurtă vreme de la aceste întâlniri, astfel că Rotary, la acea vreme nici măcar nu se putea numi club, fiind alcătuit din doar două persoane.

Acest început dezastruos contrastează izbitor cu rapida răspândire pe care Rotary o cunoaşte de la un moment dat încolo şi care se datorează, fără îndoială, intervenţiei din umbră a francmasoneriei. Cum altfel ar fi fost posibil ca, în scurt timp, ceea ce începuse ca o întâlnire între doi anonimi să aibă deja anvergură naţională? În 1910 Asociaţia Naţională a Cluburilor Rotary îşi deschide prima filială în afara graniţelor SUA, în Canada, iar în următorul an ajunge şi în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continuă, astfel că în 1922 este prezent pe şase continente, are 20.000 de membrii şi îşi schimbă numele în Rotary International. În prezent numără la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei găsindu-se numai persoane influente cum ar fi preşedinţi sau directori de mari companii şi politicieni.

Legendele Rotary spun că numele grupării vine de la obiceiul membrilor de a-şi ţine întâlnirile săptămânale prin rotaţie, acasă sau la biroul unuia dintre ei. Cu timpul, întâlnirile au început să se ţină în hoteluri. Acest lucru face ca astăzi, în holurile celor mai mari lanţuri hoteliere din lume, cum ar fi Marriott, Hilton sau Crowne Plaza să fie plasate, chiar la recepţie, anunţuri privind ziua şi ora când se ţine întâlnirea Rotary. De altfel, proprietarii şi managerii acestor hoteluri fac parte din club, iar impunerea pe piaţă a respectivelor hoteluri se datorează în mare parte afilierii acestora la Rotary.

Cercul închis al „Elitei” masonice

Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”.

Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice.

O organizaţie satanică cu aceleaşi concepte ca şi masoneria

În aceste condiţii, afirmaţia făcută în revista de afaceri, Bussiness Magazin de Dragoş Niţulescu, care conducea Rotary România în 2006 este doar o poveste bună de adormit copiii: „Nu avem nicio legătură cu masoneria. Dovada cea mai bună este că printre membrii noştri se află şi reprezentanţi ai clerului. Or, se ştie că preoţii şi masonii nu stau în acelaşi loc.“

Acele vremuri sunt de mult apuse. Este adevărat că în 1928 mai mulţi episcopi spanioli au declarat că Rotary „nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le deţinem, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria.” Dar la fel de adevărat este şi faptul că, de atunci, tot mai multe feţe bisericeşti au ajuns să deţină funcţii importante în Biserică tocmai datorită apartenenţei lor la masonerie. Am asistat chiar în România la alegerea unui patriarh mason cu sprijinul unor masoni notorii, care făceau parte din Colegiul bisericesc (Sorin Frunză Verde şi Constantin Bălăceanu Stolnici sunt doar două exemple în acest sens).

Un istoric rotarian confirmă strânsele legături ale clubului Rotary cu masoneria

Legăturile strânse dintre masonerie şi Rotary sunt şi mai evidente dacă analizăm situaţia din Marea Lojă a Angliei (United Grand Lodge of England – UGLE), numită de masoni şi loja mamă a lumii, întrucât este organizaţia reprezentativă la nivel mondial. La nivelul UGLE există mai multe loji Rotary.

Poate cea mai cunoscută şi mai veche a fost constituită în 1920. Aceasta are ca simbol cercul Rotary care înconjoară un compas şi litera G, simbolul francmasoneriei. Într-o scrisoare, unul din fondatori, Charles Dewey precizează că toţi cei înscrişi în Rotarian Lodge no. 4195 făceau parte din London Rotary Club care, la acea vreme, avea 300 de membri. Astăzi loja îşi ţine întâlnirile chiar în Freemasons Hall din Londra, sediul Marii Loji a Angliei (UGLE). În cadrul acesteia mai există încă şapte loje Rotary. Două dintre ele au fost constituite la începutul secolului XX: Nottingham Rotary Lodge No.3941 şi North Notts Rotary Lodge No. 8998. Lor li se adaugă altele cinci, apărute în ultimii douăzeci de ani: Rotary Lodge of Suffolk No. 9306, East Lancashire Rotary Lodge No. 9359, Rotary Lodge of Norfolk No. 9367, Rotarian Lodge of Hong Kong No. 9378 şi Rotary Lodge of Hampshire No. 9389.

Istoricul Wolfgang Ziegler, care este totodată şi membru Rotary, demonstrează că există strânse legături între Rotary şi francmasonerie. „Legăturile dintre Rotary şi masonerie sunt vechi şi nu trebuie privite cu suspiciune, susţine el. În unele ţări est europene noile cluburi Rotary sunt chiar domeniul exclusiv al francmasonilor. În orice caz, existenţa medaliilor pe care apare roata Rotary alături de simboluri masonice arată că legăturile sunt încă puternice şi astăzi”.

Programul Rotary Polio Plus, o ameninţare la adresa generaţiilor viitoare

După ce mii de copii au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns să fie ţara cu cel mai mare număr de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumătate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele acţiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurător.

În 1985, Rotary anunţa întregii lumi că va eradica virusul poliomielitei până în anul 2000. După ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaraţii, peste o jumătate de miliard de dolari şi a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continuă să existe. În urma specialiştilor Rotary au rămas zeci de mii de morţi sau de infirmi care s-au îmbolnăvit de poliomielită, leucemie sau cancer după ce li s-a administrat vaccinul.

Numărul impresionant de victime i-a obligat pe cei de la „Alianţa pentru vaccinuri” să admită existenţa unor riscuri ale vaccinului antipolio. Cu toate acestea, oficialităţile nu fac nimic pentru a stopa această campanie ucigaşă. De ce? Pentru că membrii Rotary, care în viaţa „profană” ocupă poziţii importante în instituţiile medicale naţionale sau internaţionale şi chiar în guvernele unor ţări în care se organizează astfel de campanii, nu vor lua niciodată o decizie neconformă cu politica clubului. Aşa că genocidul continuă. Într-un discurs ţinut la Convenţia Internaţională a Rotary din 2006 de la Copenhaga, Bruce Cohick susţine că trebuie înteţite eforturile de vaccinare în Nigeria, Afghanistan, Pakistan şi India şi promite în numele Rotary că virusul va fi eliminat fără îndoială cel mai târziu până în 2008. O nouă gogoaşă.

Vaccinul antipolio, o armă importantă în demersul masoneriei de a reduce populaţia globului

Vaccinul polio a fost descoperit în 1953 de dr. Albert Sabin şi de atunci poartă acest nume. În 1960 s-a descoperit că este făcut din celule prelevate din rinichii de maimuţă care conţin virusul SV40. Experimentele de laborator realizate de mai mulţi cercetători, printre care Bernice Eddy au arătat că acest virus este strâns legat de apariţia leucemiei şi a cancerului. Mai mult chiar, SV40 odată pătruns în organism se transmite pe cale genetică de la părinţi la copii. Până în 1996, zeci de cercetări au demonstrat legătura dintre prezenţa virusului SV40 şi cancerul osos şi cerebral, boli a căror incidenţă a crescut în mod inexplicabil (dacă nu luăm în considerare campaniile de vaccinare de genul Polio Plus) cu 30% în ultimii 20 de ani.

În loc să fie stopat progamul Polio Plus care răspândea acest virus, au fost stopaţi, discreditaţi, marginalizaţi şi persecutaţi exact cei care i-au demonstrat periculozitatea. Întrebat de ce s-a procedat aşa, dr. Sabin a dat un răspuns demn de doctorul nazist Mengele: „Nu cred că este cazul să panicăm publicul. Până la urmă, ce mare lucru, copiii voştri sunt injectaţi cu un virus al cancerului, atâta tot!”

Dr. Raymond Obomsawin, analist la Agenţia canadiană pentru dezvoltare internaţională (CIDA) a realizat un studiu asupra proiectelor de imunizare întreprinse de Unicef împreună cu Rotary în Thailanda, la începutul anilor ’90. Raportul său arată că aşa cum pojarul nu a dispărut din Europa în anii ’40-’50 datorită vaccinurilor, nici poliomielita nu va dispare în urma acestor campanii de imunizare. Tot el arată că poliomielita este departe de a fi cea mai frecventă şi mai gravă problemă de sănătate cu care se pot confrunta copiii. Poziţia oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este că riscul cel mai mare de a se îmbolnăvi de poliomielită îl întâmpină copiii malnutriţi şi de aceea ei trebuie imunizaţi în primul rând. Ori toate cercetările au demonstrat că vaccinul nu trebuie administrat în caz de malnutriţie, pentru că pune în pericol viaţa copilului. Dr. Archie Kalokerinos arată: „nu poţi să imunizezi copiii bolnavi sau malnutriţi şi să zici că ai rezolvat problema. Vei omorî mai mulţi decât ar fi murit în mod natural din cauza virusului”.

Însă pentru rotarieni vaccinurile sunt mai „profitabile”, din punct de vedere al costurilor, decât hrănirea şi crearea de condiţii de viaţă prielnice pentru aceşti copii. În fond, companiile pe care le conduc majoritatea dintre ei sunt chiar cele care contribuie la sărăcirea ţărilor în care trăiesc aceşti copii.

Ce urmeaza?! Manastirea Cetatuia din Iasi a fost renovata de Clubul Rotary

Cei care sunteti din Iasi sau care ati mers in pelerinaj la manastirea Cetatuia, situata pe una din colinele ce inconjoara orasul, ati putut vedea la intrare, pe zidul din partea dreapta a portii, o placa ce atesta faptul ca manastirea a fost renovata cu fonduri de la Clubul masonic Rotary. Daca Mitropolia Moldovei si Bucovinei este straina de acest lucru, rugam sa ia act de aceasta spurcare a manastirii lui Hristos si sa indeparteze acea inscriptie. Ba mai mult sa inapoieze banii murdari ai masonilor, facand public faptul ca Biserica lui Hristos nu are nevoie de banii jertfiti satanei de catre fortele oculte. Este foarte necesara aceasta delimitare pentru a ne situa pe o pozitie ortodoxa, iar nu antihristica.

Decanul facultatii de teologie de la Cluj, membru al Clubului Rotary

Pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila (foto), decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si presedinte al Senatului Universitatii „Babes-Bolyai” a intrat in masonerie, mai precis in Clubul Rotary Cluj-Napoca Cetatuie, fiind ales membru de onoare.

Consideram ca statutul de membru intr-un club masonic este diametral opus cu functia de decan al unei facultati ortodoxe, stiind faptul ca masoneria a fost anatematizata de Sinodul BOR in anul 1937, hotarare valabila pana la sfarsitul veacurilor.

Acest profesor nu mai poate fi garantul propovaduirii Evangheliei lui Hristos in cadrul Facultatii de Teologie din Cluj, cat timp face parte dintr-o organizatie ale carei principii sunt anti-Biserica, anti-Ortodoxie, dar sunt pro-ecumenism, pro-globalizare.

Facem un apel catre Mitropolia Clujului sa rezolve aceasta situatie din cadrul Facultatii de Teologie din Cluj, facand publica decizia luata. Clujeni ortodocsi, va rugam, sa reamintiti ierarhului locului aceasta problema, in caz ca se trece cu vederea.

Pe langa faptul ca acest club bantuie prin unele manastiri, este stiut ca detine controlul unor orase intregi din Romania si puteti verifica acest lucru observand la intrarea in anumite orase sigla Rotary – roata dintata.

Clubul Rotary, poarta de intrare in masonerie
In Arges, masoneria este prezenta la vedere in special printr-unul din cele mai importante bastioane ale sale si anume Clubul Rotary, organizatie care isi are originile in Anglia. Clubul Rotary a fost infiintat la Pitesti in anul 1998, de catre Eduard Dragusin, fost jurnalist la Ziua si fost director al Radio Contact Pitesti si al ziarului Observator argesean, cotidian detinut de un alt rotarian, Marcel Proca, consilier judetean PSD si potent om de afaceri. Dragusin a fost, de altfel, si primul presedinte (1998- 1999) al Rotary Club Pitesti, el fiind succedat pana in prezent de Cristian Simionas, director de banca (1999-2000), Constantin Arsene, fost director BCR Arges (2000 -2001), Dan Ionescu, AOA (2001-2002), Adrian Ghita, patron Mobiland (2002-2003), Daniel Trandafir (2003-2004), Eugen Dobrescu, fost director OPC Arges (2004-2005), Sorin Grigorescu, om de afaceri (2005-2006), Cristian Vasile, director Jurnal de Arges (2006-2007) si Daniel Radu, judecator (2007-2008). In prezent, presedinte in functie este Cristian Drumea.

Masonii din Arges
Referitor la rotarieni si la clubul lor, Dan Amedeo Lazarescu, fost Mare Maestru in Marea Loja Nationala a Romaniei, spunea ca probabilitatea ca un membru al Clubului Rotary sa nu fie mason este minima, daca nu chiar egala cu zero, dupa cum nu este obligatoriu ca un rotarian sa detina grade semnificative ca importanta in Loja. Surse demne de incredere spun ca masonul argesean aflat pe cea mai inalta treapta este Gheorghe Manole, fost director al Arpechim Pitesti. Alaturi de el, dar pe trepte inferioare, sunt rostite nume precum Marian Dragusin, patron DGM- New Planet, singurul mason care a indraznit sa-si afiseze Echerul si Compasul pe frontispiciul firmei; Florian Goran, fost director al Finantelor Publice; Alin Rainea, om de afaceri, apropiat al PRM; Liviu Banica, patron Pan Trading; Nicolae Radneantu, fost consilier local, patron Ritz Guard; George Rotaru, patron Rotarexim; Marin Ciungu, fost director al Directiei Apelor Arges-Vedea; Catalin Radulescu, om de afaceri.

Masoni cu… grade grele
Aceleasi surse ii dau ca sigur drept purtatori de grade grele (masonice, bineinteles) pe Constantin Stroe – vicepresedinte CA Dacia, George Caval – director BRD-GSG Arges si Constantin Nicolescu – presedintele CJ Arges. Despre acestia se spune ca au devenit masoni pe filiera occidentala, franceza mai precis. Tot pe filiera franceza pare a fi fost initiat si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, un francofon declarat. In fine, o alta personalitate a vietii publice locale despre care se spune foarte des ca face parte din Masonerie este Gelu Mujea, directorul SC Apa Canal 2000 SA Pitesti. Suntem convinsi ca Argesul este o zona care se poate lauda cu mult mai multi masoni dar care, asa cum le sta bine, se afla bine ascunsi in spatele sortuletului de zidar. Numele prezentate mai sus sunt doar ale acelor personalitati care, intr-un mod sau altul, au lasat sa se inteleaga ca au acest statut.

Cele mai cunoscute organizatii masonice
Pe teritoriul Romaniei functioneaza mai multe ordine si loji masonice, fiecare dupa dupa acelasi tipic ca in orice alt colt al lumii. Cele mai importante dintre acestea sunt Loja Albastra, Ritul Scotian Antic si Acceptat, Ordinul Batranului Alb din Munte, Ordinul Roza Cruce, Fratia Solomonara si Marea Loja Nationala din Romania care este formata din 18 Respectabile Loji de Rit Oriental, dupa cum urmeaza: Zamolxis (Zalau), Edmond Nicolau (Bucuresti), Concordia (Arad), Brukenthal (Sibiu), Steaua Romaniei (Bucuresti), Ritualistica si Cercetari Masonice (Bucuresti), Anghel Saligny (Constanta), Stepan Ludwig Roth (Medias), Horea (Alba Iulia), Phoenix (Timisoara), Schassburg (Sighisoara), Cavalerii lui Orfeu (Brasov), Steaua Dunarii (Galati), Pythagora (Braila), Heliopolis (Bucuresti), Cavalerii Dobrogei (Tulcea), Steaua Moldovei (Vaslui) si Alexandru Papiu Ilarian (Targu Mures).

Cum se face initierea
Ritualul inietierii masonice este astfel conceput incat sa-l uimieasca si sa-l marcheze definitiv pe proaspatul recrut. Initiatul este legat la ochi, i se iau banii si obiectele din metal, este imbracat ca un eretic condamnat si este anuntat ca ultima treapta a initierii este invierea dupa moarte. Simbolismul mortii si invierii initiatului este actul prin care se ajunge la treapta de Maestru.

Marile Lumini ale Masoneriei sunt Biblia, Echerul si Compasul. Echerul si Compasul sunt simboluri de notorietate atat de cunoscute incat folosirea lor heraldica in foarte multe tari este limitata prin lege la domeniul strict al masoneriei.

Pe vremea cand era seful Orange Romania, Bernard Moscheni a fost invitat sa tina un discurs in fata membrilor unui club Rotary din Bucuresti. Moscheni a facut o prezentare comerciala a serviciilor oferite de compania sa de telefonie mobila, isi aminteste un participant. Printre rotarienii prezenti la intalnire se afla si Vincent Briot, director financiar la grupul de media Romanian Publi-shing Group, actualmente Edipresse. A doua zi, Briot a luat decizia ca grupul de presa sa renunte la vechiul furnizor de telefonie in favoarea Orange – orice om de afaceri ar fi fericit ca fiecare discurs al sau sa aiba astfel de rezultate atunci cand participa la un forum sau seminar pe teme de afaceri. Aceasta este si dorinta intima a membrilor unui asa-zis club de serviciu, precum Rotary sau Lions.

Despre cluburile de serviciu circula multe legende. Cea mai raspandita spune ca Rotary este antecamera masoneriei. Si logica este simpla. Cluburile reunesc oameni de afaceri si factori de decizie din toate domeniile de activitate care se intalnesc periodic, schimba impresii, se pun de acord cu privire la mersul economiei si al politicii. Una peste alta, e adevarat ca rotarienii au ritualuri si reguli interne care amintesc de masonerie. In primul rand, pentru a intra in club, ai nevoie de recomandarea a doi nasi. Pana la urma, cat adevar se afla insa in aceste lucruri? Nu avem nici o legatura cu masoneria. Dovada cea mai buna este ca printre membrii nostri se afla si reprezentanti ai clerului. Or, se stie ca preotii si masonii nu stau in acelasi loc, explica Dragos Nitulescu, actualul guvernator al Districtului 2241 al Rotary International, care reuneste Romania si Republica Moldova. Spre deosebire de masoni, care sunt o societate discreta, rotarienii sunt transparenti. Saptamana trecuta, la intalnirea de la Hotel Continental din Bucuresti, care are loc in fiecare luni seara, discutiile s-au desfasurat intre doua batai de clopot. Pe ordinea de zi a fost finantarea unui proiect cultural: editarea sonatelor lui George Enescu. Dezbaterea a fost foarte scurta, dupa care s-a servit cina si, la un pahar de vin, colegii de club au inceput o sueta pe teme de afaceri. S-au facut schimburi de contacte si a ramas ca in zilele urmatoare sa se mai dea telefoane in dreapta si in stanga.

Daca nu sunt masoni, atunci ce interese au cei 1,2 milioane de rotarieni din toata lumea, din care peste 2.000 se afla in Romania si Republica Moldova? Principiul declarat al celor de la Rotary este a servi mai presus de sine insusi. De la un principiu asemanator pleaca si sloganul Lions, care reuneste 1,4 milioane de membri pe plan mondial, dintre care peste 1.000 de romani. Pe scurt, obiectivul cluburilor de serviciu este strangerea de fonduri pentru rezolvarea unor probleme comunitare. Rotary suplimenteaza incapacitatea statului de a rezolva probleme sociale, declara oficial guvernatorul Rotary. Banii colectati din donatii proprii si sume atrase sunt folositi pentru donatii catre spitale, scoli, mediul rural sau pentru burse. Vrem sa restituim societatii ce am primit, adauga Gabriel Iosif, director general Osram Romania si membru Rotary.

Dan Seceleanu, presedintele fundatiei Rotary, spune ca pe timpul mandatului sau, care a inceput acum doi ani, fondurile totale externe atrase totalizeaza 2,8 milioane de dolari. Pe de alta parte, sumele stranse de Rotary din 1992 cand a fost reinfiintat primul club – dupa o jumatate de secol de interdictie – ajung la sase milioane de dolari, estimeaza Seceleanu, om de afaceri din Brasov. Spre deosebire de presedintii de cluburi si de guvernatorul districtual, al caror mandat dureaza un an, presedintele fundatiei este ales pentru trei ani. Rotary a fost interzis in Romania atat pe perioada dictaturii regale a lui Carol al II-lea cat si in perioada comunista.

In 1991, Adrian Nastase, pe atunci ministru de externe, a primit o solicitare din partea rotarienilor francezi pentru reinfiintarea organizatiei in Romania. In 1992, a reinviat primul club Rotary in Romania, iar Nastase a devenit membru de onoare, povesteste Valentin Negoita, responsabil cu comunicarea in Rotary. Negoita este si presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.

Totusi, un club de serviciu este mai mult decat o organizatie caritabila. Sa nu uitam ca membrii cluburilor sunt businessmani si factori de decizie. Ce ii determina pe niste oameni al caror timp este dramuit sa sacrifice doua ore pe saptamana pentru o intalnire cu fratii de club? Apartenenta la un asemenea cerc de persoane influente are avantaje concrete, chiar daca nu imediate, in primul rand pentru ca intre membrii Rotary sau Lions se cultiva relatii de afaceri bazate pe incredere.

Cine poarta insigna Rotary are un cec in alb in fata oamenilor de afaceri care fac parte, la randul lor, din club, afirma Dragos Nitulescu, guvernatorul Districtului 2241. Nitulescu detine in Baia Mare o companie de instalatii. Daca faci afaceri cu un coleg din Rotary, nu vei avea surprize neplacute, adauga Nitulescu.

Un alt mare beneficiu de care se bucura membrul unei asemenea organizatii este expunerea pe care o are catre oameni de afaceri sau decidenti din diverse domenii. Tocmai pentru a asigura o cat mai larga diversitate, regulile Rotary spun ca numarul membrilor care au aceeasi profesie sau fac afaceri in aceeasi industrie nu poate sa depaseasca 10% din total, afirma Valentin Negoita. Altfel spus, intr-un club cu treizeci de membri, nu pot fi mai mult de trei avocati sau directori/proprietari de companii din telecom.

Principiul diversitatii explica si numarul mare de cluburi. De exemplu, cei 2.000 de rotarieni din Romania si Moldova sunt organizati in aproximativ 60 de cluburi – cate unul in fiecare oras si doua-trei in comunitatile mai dezvoltate. In Bucuresti sunt patru cluburi Rotary, reunite in jurul hotelurilor Marriott, Continental, Hilton si Crowne Plaza. In urma cu exact o suta de ani, parintele Rotary, avocatul american Paul Haris, a facut prima intalnire la el acasa impreuna cu trei oameni de afaceri din anturajul sau. Conform principiului rotarian, urmatoarele intruniri s-au facut in casele celorlalti membri. Cu timpul, a aparut ideea ca reuniunile sa se faca intr-un loc neutru, cum ar fi restaurantul unui hotel, povesteste Dumitru Paslaru, fost presedinte de club Rotary si patronul mai multor companii cu activitate in transportul produselor petroliere sau depozitarea in zona libera Giurgiu. In definitiv, dupa o zi de lucru, este relaxant sa iei masa cu prietenii si sa stai de vorba. Membrii Rotary sunt prieteni.

Roata dintata, simbolul Rotary, este in acelasi timp o legitimatie care deschide usi importante in strainatate. Peste tot in lume unde am vazut ca are loc o intrunire Rotary am intrat fara probleme si mi-am facut contacte, spune Ernst Depner, om de afaceri de origine romana care s-a stabilit in Germania. Adevarul e ca atunci cand faci o calatorie de afaceri peste hotare, e o binefacere sa ai ai acces direct la oameni-cheie din administratie sau la businessmani din diverse sectoare.

Viceversa, si strainii care vin in Romania se descurca mai usor daca sunt membrii unui club de serviciu si isi contacteaza confratii locali. Uneori iese si de o afacere. Dupa vizita unei rotariene americane, am aflat ca sotul acesteia avea o companie care producea software. Am avut o colaborare cu el timp de un an si jumatate, isi aminteste Romeo Macraia, directorul companiei clujene de soft Regonos, care este, in acelasi timp, membru Rotary si Lions.

Un timp, apartenenta simultana la ambele cluburi nu a fost permisa, insa lucrurile s-au mai relaxat.

Totusi, nu sunt multi cei care cotizeaza in ambele locuri. Dincolo de plata unei duble cotizatii (care la Rotary este de 50 de euro pe luna), sunt si avantaje: creste reteaua de relatii in tara si peste hotare. Nu am urmarit sa castig parteneri de business prin apartenenta la aceste cluburi, dar am castigat prietenii care ulterior au contribuit, pe baza networking-ului, la stabilirea unei relatii de afaceri, conchide Macaria. In ideea de a intari relatiile de business intre membrii cluburilor, Rotary organizeaza de anul trecut un forum al oamenilor de afaceri rotarieni. Incercam sa facem reuniuni din trei in trei luni cu oameni din acelasi domeniu, explica Seceleanu. Guvernatorul Nitulescu crede ca dupa fiecare forum iese cel putin o afacere intre doi colegi.

Diversitatea din Rotary si Lions este, in definitiv, o imagine in oglinda a societatii romanesti: cu bune si rele. Printre membrii cluburilor, se numara multe elite, precum directori de companii multinationale (Vladimir Aninoiu, seful IBM Romania), directorii unor firme locale importante (Gabriel Marin – Omnilogic), medici (Alexandru Ciocalteu), avocati, dar si oameni care viseaza sa-si faca un lifting de imagine prin atasarea la rever a insignelor Rotary sau Lions.

Unii vin in cluburi pentru a gasi imediat un partener pentru un business avantajos. Deziluzionati, renunta repede. Cei 2.000 de membri ai cluburilor Rotary sunt un esantion reprezentativ pentru intreaga Romanie. Aici gasesti oameni de toate felurile, din majoritatea sectoarelor de activitate, comenteaza Gabriel Iosif, secretarul clubului de la Hotel Continental. In viata de zi cu zi, Iosif este directorul general al companiei Osram Romania. La nivel global, Osram se claseaza in primii trei producatori de obiecte de iluminat.

Mergand pe aceeasi idee, dincolo de a fi societati secrete, cluburile de serviciu sunt o microsocietate romaneasca sau, mai bine zis, o societate in varianta condensata. Membrii lor nu au obiectivul sa influenteze destinul tarii, asa cum au facut masonii prin alegerea simultana a lui Cuza in Moldova si Tara Romaneasca sau prin organizarea Revolutiei de la 1848, ci sa ajute societatea si sa faca lucrurile sa se miste mai repede in business si in administratie. Roata dintata de la Rotary trebuie sa mearga ca unsa.

Membrii Rotary Club Danubius, aripa secretă a masonilor

Că sunt legături profunde de afaceri, influenţe politice şi apartenenţă la acelaşi club secret, Rotary Club, între Nicolae Barbu, Liliana Ciobanu, Nicolae Florian şi Dumitru Beianu nu mai este un secret pentru nimeni. Primii trei sunt membrii de vază ai Rotary Club, iar Dumitru Beianu un susţinător al proiectelor rotarienilor. Sloganul Rotary Club este “A servi mai presus de tine însuţi”. Într-o traducere pe înţelesul tuturor slujeşte interesele clubului rotarienilor chiar dacă uneori trebuie să renunţi la propriile scopuri şi interese. Tocmai la propriile scopuri şi interese, preferând să-şi piardă orice urmă de credibilitate în ochii giurgiuvenilor, să batjocorească orice noţiune de politică şi om politic, a renunţat Floricel prin abandonarea candidaturii la Primaria Giurgiu. Dar să nu uităm ce spune sloganul serveşte clubul şi pe membrii acestuia mai presus de tine. Dar ce este acest Rotary Club? Pentru o familiarizare a publicului giurgiuvean prezentăm câteva extrase din presa de specialitate despre istoria, activitatea şi scopul Rotary Club. Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. În 1910 Asociaţia Naţională a Cluburilor Rotary îşi deschide prima filială în afara graniţelor SUA, în Canada, iar în următorul an ajunge şi în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continuă, astfel că în 1922 este prezent pe şase continente, are 20.000 de membrii şi îşi schimbă numele în Rotary International. În prezent numără la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei găsindu-se numai persoane influente cum ar fi preşedinţi sau directori de mari companii şi politicieni. Legendele Rotary spun că numele grupării vine de la obiceiul membrilor de a-şi ţine întâlnirile săptămânale prin rotaţie, acasă sau la biroul unuia dintre ei. Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci, de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”. Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice. În 1928 mai mulţi episcopi spanioli au declarat că Rotary “nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le deţinem, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria”. După ce mii de copii au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns să fie ţara cu cel mai mare număr de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumătate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele acţiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurător. În 1985, Rotary anunţa întregii lumi că va eradica virusul poliomielitei până în anul 2000. După ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaraţii, peste o jumătate de miliard de dolari şi a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continuă să existe. În urma specialiştilor Rotary au rămas zeci de mii de morţi sau de infirmi care s-au îmbolnăvit de poliomielită, leucemie sau cancer după ce li s-a administrat vaccinul. Pe situl oficial al Rotary Club Danubius, secţia Giurgiu a rotarienilor, se regăsesc persoane influente, majoritatea cu afaceri prospere. Este un fir nevăzut ce îi leagă pe aceştia, fir nevăzut care explică şi mişcările politice din ultima perioadă. Mai jos vă prezentăm o listă scurtă a membrilor Rotary Club Danubius. Nicolae Barbu – administrator firme Delta-Gas Giurgiu Liliana Ciobanu – administrator Panesim SRL Valentin Mihăilă – administrator Elco SRL Giurgiu Victor Ciobanu – notar Mariean Pană – administrator Atena SRL Cornel Lăceanu – medic-mason Adrian Bucur – Direcţia de Finanţe Giurgiu Cornel Baban – administrator SC Rem-Ro Cornel Barac – Asiban Gheorghe Csender – administrator SC Flover SRL Codrut Câinaru – administrator SC UKY srl Milica Copu – administrator SC Comana Srl Gheorghe Dumitraşcu – profesor Mircea Chiţu – administrator SC MC Prod Guard SRL Gheorghe Garofiţă Cărămidă – administrator grup firme Vâlceanca şi TEC Paul Savu Mitroi – comisar şef MAI Lucian Mitroi – administrator Caro-Impex Liviu Ovidiu Ionescu – administrator SC Delta Gas LNC, firmă în care este asociat Nicolae Barbu cu 50% acţiuni Mirela Matei – director Banca Transilvania George Florescu – administrator SC Master Car SRL Petre Neagoe – Vama Giurgiu Ladislau Pick – Spitalul Judeţean Giurgiu Emil Vucă – avocat Alexandru Vladu – administrator SC EGIS SRL Liviu Mihail Neacşu – preot Florian Nicolae – administrator Grup firme Nova Force Trebuie reamintit faptul că soţia lui Nicolae Florian, Vera Nicolae şi soţia lui Nicolae Barbu, Carmen Barbu sunt membre ale ROTARY CLUB DANUBIUS GIURGIU. În ediţiile următoare vom detalia despre Rotary club şi influenţele lor politice. De fapt, confruntarea politică în această campanie electorală se dă între organizaţia secretă Rotary şi PNL Giurgiu. Mai menţionăm faptul că pe lista de membrii ai Rotary Club Danubius se află şi Camelia Garagancea, directoarea de la şcoala nr. 7, soţia fostului şef al SRI Giurgiu, Ioan Garagancea, cel care în anul 2004, realiza pentru Niculae Bădălău înregistrări despre adversarii politici ai acestuia. Şi cu aceasta cercul se închide. Beianu, Barbu, Bădălău, Floricel, personaje diferite, figuranţi în aceeaşi piesă de teatru. Rotarieni contra Giurgiuveni!Citeşte mai mult pe STIRIGIURGIU.RO: http://www.stirigiurgiu.ro/membrii-rotary-club-danubius-aripa-secreta-a-masonilor-vor-sa-conduca-giurgiu/

Pe situl oficial al Rotary Club Danubius, secţia Giurgiu a rotarienilor, se regăsesc persoane influente, majoritatea cu afaceri prospere. Este un fir nevăzut ce îi leagă pe aceştia, fir nevăzut care explică şi mişcările politice din ultima perioadă. Mai jos vă prezentăm o listă scurtă a membrilor Rotary Club Danubius.

Nicolae Barbu – administrator firme Delta-Gas Giurgiu

Liliana Ciobanu – administrator Panesim SRL

Valentin Mihăilă – administrator Elco SRL Giurgiu

Victor Ciobanu – notar

Mariean Pană – administrator Atena SRL

Cornel Lăceanu – medic-mason

Adrian Bucur – Direcţia de Finanţe Giurgiu

Cornel Baban – administrator SC Rem-Ro

Cornel Barac – Asiban

Gheorghe Csender – administrator SC Flover SRL

Codrut Câinaru – administrator SC UKY srl

Milica Copu – administrator SC Comana Srl

Gheorghe Dumitraşcu – profesor

Mircea Chiţu – administrator SC MC Prod Guard SRL

Gheorghe Garofiţă Cărămidă – administrator grup firme Vâlceanca şi TEC

Paul Savu Mitroi – comisar şef MAI

Lucian Mitroi – administrator Caro-Impex

Liviu Ovidiu Ionescu – administrator SC Delta Gas LNC, firmă în care este asociat Nicolae Barbu cu 50% acţiuni

Mirela Matei – director Banca Transilvania

George Florescu – administrator SC Master Car SRL

Petre Neagoe – Vama Giurgiu

Ladislau Pick – Spitalul Judeţean Giurgiu

Emil Vucă – avocat

Alexandru Vladu – administrator SC EGIS SRL

Liviu Mihail Neacşu – preot

Florian Nicolae – administrator Grup firme Nova Force

Trebuie reamintit faptul că soţia lui Nicolae Florian, Vera Nicolae şi soţia lui Nicolae Barbu, Carmen Barbu sunt membre ale ROTARY CLUB DANUBIUS GIURGIU.

După 1989, o dată cu căderea regimurilor comuniste din estul Europei, zona a redevenit interesantă pentru organizaţiile masonice. Printre asociaţiile cu scopuri declarat umaniste care au invadat teritoriul de dincolo de Cortina de Fier s-a numărat şi Rotary Internaţional.

Primele cluburi s-au înfiinţat în Uniunea Sovietică, Ungaria, Cehoslovacia şi Polonia. Pe listă figura probabil şi România, devreme ce, imediat după “revoluţie”, la Bucureşti au ajuns emisari francezi rotarieni. Prilejul l-a constituit transportul de medicamente spre Varşovia, unde tocmai apăruse o filială. Din capitala poloneză s-a ajuns lesne în cea română. Un misterios Andy Bolsakov a fost omul de legătură între rotarienii sosiţi cu misie şi noua putere de la Bucureşti. Din cercurile protipendadei dâmboviţene au fost atraşi primii membri ai clubului.

În ianuarie 1990, Rotary Internaţional şi Ordinul de Malta (contele Pierrdon şi Jean Soneriou) au trimis, ca multe alte asociaţii internaţionale bine intenţionate, “ajutoare” pentru România. Cu sprijinul Rotaract şi Inner Wheel (clubul soţiilor membrilor Rotary), au luat calea aerului 50 mc de medicamente destinate Spitalului 4 din Capitală.

Apoi, timp de patru luni, din februarie până în iunie 1990, Rotary a colectat 55.000 de volume în limba franceză, adunate de la particulari şi edituri pariziene. Un avocat proaspăt pensionat şi-a donat chiar biblioteca personală cu cărţi din domeniul juridic. Nu lipseau tratate de medicină, istorie, arheologie. Jacques Collette şi Jean Ascher au fost responsabili cu livrarea noului transport care a ajuns la destinaţie în vara lui ’90. “Am putut să constituim un camion complet, aducând 22 tone de cărţi, destinate în primul rând, cum spuneam, Bibliotecii Centrale Universitare – lucrări de înaltă referinţă”, declara Jacques Collette ziarului România Liberă la 11 iulie 1990.

“Cum am dispus de unele sume în bani, am putut cumpăra de pildă enciclopedii, dicţionare deosebite. Totodată, am adunat circa 20.000 de volume şi reviste pentru Biblioteca Municipală, care ni s-a spus că ar avea cam 50 de sucursale. În ianuarie, constatasem că este deosebit de săracă în lucrări recente. Am adus deci peste 7.000 de romane, dintre care unele deosebit de actuale – constituie de fapt ceea ce se citeşte acum în Franţa. Sunt majoritatea dăruite de persoane particulare, prieteni ai clubului Rotary, altele ne-au fost oferite de şcoli, de tineri. Ca atare, am putut avea şi o mare cantitate de cărţi pentru copii, unele superbe, şi am văzut, nu fără emoţie, că multe erau chiar cadouri pe care micii francezi le primiseră de Crăciun.”

În următorii ani, organizaţii masonice de toate riturile au atras zeci şi zeci de români. Directori de întreprinderi, afacerişti, primari, prefecţi, miniştri, parlamentari, profesori universitari au trecut prin ritualul de numire a cavalerilor. Să-i fi atras scopurile umaniste sau mirajul ascensiunii în sferele înalte ale puterii?

România şi Republica Moldova, unite în Districtul 2241
Societatea Rotary s-a înfiinţat în 1905, în Statele Unite (la Chicago), la iniţiativa avocatului Paul P. Harris. Titulatura provenea de la practica membrilor de a se întâlni prin rotaţie la sediul clubului. Aria de răspândire a asociaţiei s-a extins rapid, în Statele Unite (din San Francisco până în New York), Canada, şi apoi în toată lumea. Deja în 1925 existau 200 de cluburi, cu peste 20.000 de membri. Printre aceştia, şi numeroşi intelectuali ai vremii, avocaţi, medici, politicieni. Bunăoară, rotarieni au fost Thomas Mann (scriitor german) şi Jean Sibelius (compozitor finlandez). În România, rotarienii au pătruns în 1929. În următorii şapte ani au apărut cluburi la Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cernăuţi, Arad, Câmpina, Iaşi, Cluj, Ploieşti. Câţiva miniştri români au fost atraşi de nobilele idealuri ale asociaţiei. Împreună cu celelalte organizaţii masonice, Rotary a fost interzis în timpul guvernării antonesciene şi comuniste. Este deja de notorietate faptul că Adrian Năstase, prim-ministru al României între 2000 şi 2004 este mason de grad 33, cavaler de Malta şi face parte din Clubul Rotary. Într-un interviu din anii ‘90, Adrian Năstase vorbeşte despre faptul că este cavaler de Malta, lucru pe care îl menţionează şi în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului. Eugen Ovidiu Chirovici, actualul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale, a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase. Masoneria din România după 1989

La data de 5 februarie 1991, este reconstituită Loja „Concordia“. La 24 ianuarie, Marele Orient al Italiei creează, în contul masoneriei mondiale, Marea Lojă Naţională a României. Cu ştiinţa Marii Loji Unite a Angliei, „Grande Oriente d’Italia“ a primit sarcina – filiera latină – să reactiveze Francmasoneria Regulară din România Această Mare Lojă Regulară a fondat pe teritoriul românesc, la Bucureşti, trei „Loji Regulare“, aflate la început sub jurisdicţie italiană. Mentorul lui Corneliu Vadim Tudor, scriitorul Eugen Barbu, a fost membru al Lojii Masonice „W. A. Mozart“ din Roma, aflată sub obedienţa Marelui Orient al Italiei.
La Chişinău, în 1997, Marea Lojă Regulară a Italiei fondează „Marea Lojă a Moldovei“, cu sprijinul preşedintelui de atunci, Piotr Kirilovici Lucinschi, cunoscut pentru politica sa antiromânească. Loja a fost înregistrată cu numărul 113 în registrul Lojii italiene, iar ceremonia de iniţiere s-a desfăşurat pe 7 iunie în Hotelul „Codru“ de la Chişinău, fost al Partidului Comunist.
Fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean, bunul prieten al lui Adrian Năstase, şi fostul premier Dumitru Braghiş sunt iniţiaţi la rândul lor în loja masonică „Marele Orient al Franţei“, dar tot în filiala italiană. Actuala configuraţie a Puterii la Chişinău se datorează în mare parte lui Lucinschi, personaj care manevrează figuri politice proeminente, ca Filat şi anturajul său.
Pe lângă „fraţii latini“, imediat după apariţia italienilor, a început în România să activeze şi concurenţa, astfel că în 1992, au fost „reaprinse luminile“ primei loji române aparţinând Marelui Orient al Franţei – MOAR – de obedienţă liberală şi laică. Primul Mare Maestru a fost Mircea Deac. De la această dată a început un fel de război de gherilă între membrii obedienţelor, care a durat peste un deceniu şi jumătate.

Fondarea oficială a Marii Loji Naţionale

În ianuarie 1993, Marea Lojă Naţională din România – care numără peste 2.500 de membri şi peste 110 loji pe teritoriul naţional – a fost reorganizată oficial la Bucureşti. În acelaşi an, Comisia de Informare pentru Recunoaştere a Conferinţei Marilor Maeştri ai Americii de Nord a raportat că Marea Lojă Naţională din România a fost întemeiată corespunzător şi satisface standardele recunoaşterii oficiale, fiind recunoscută de 59 de Mari Loji din toată lumea. Reorganizarea Marii Loji Naţionale din România s-a marcat şi prin înregistrarea oficială, în Registrul persoanelor juridice la Judecătoria Municipiului Bucureşti, pe baza Sentinţei civile 40/PJ 26 aprilie 1995, la cererea lui Dan Amedeo Lăzărescu, a lui Constantin Bărbulescu şi a lui Vladimir Boantă.
În paralel cu MLNR, serviciile maghiare au format şi ele o Mare Lojă Unită din România (MLUR), iregulară şi nerecunoscută, care îl avea în frunte pe profesorul Nicoară, din Cluj, ca Mare Maestru, un român mai slab de înger, pus la vedere, dar care era coordonat de un Suprem Consiliu, condus de Andre Szakvary (cetăţean francez de origine maghiară) ca Mare Comandor.
În timp ce MLNR era recunoscută de Marile Loji din lume şi în special de Marea Lojă Unită din Germania, MLUR ere recunoscută doar de Supremul Consiliu din Franţa. Dezbinarea din cadrul Ordinului Masonic român – care urmărea în fapt scindarea masonică pe zona Ardeal şi impunerea unui Mare Maestru maghiar, via „fraţii francezi“, a fost tranşată de Marea Loja-mamă, din Anglia.
Maghiarofilii au fost puşi cu botul pe labe de Marea Lojă Naţională din România în care au intrat o mulţime de foşti securişti care au dus la putere această Lojă şi au transformat masoneria într-o veritabilă rampă de lansare economică şi politică. Cum majoritatea sereiştilor intraţi în Lojă erau filo-Iliescu, PSD-ul a beneficiat de un suport important al reţelei masonice. La schimb, prin Hotărârea de Guvern nr. 561 semnată de Adrian Năstase la data de 15.04.2004, „Asociaţia Marea Lojă Naţională din România“ devine de „utilitate publică“, beneficiind inclusiv de fonduri de la stat.
Tot în acea perioadă, Conventul masonic a hotărât alegerea în funcţia de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România a lui Eugen Ovidiu Chirovici, concurat la vremea aceea de Radu George Serafim – realizator de programe la TVR 1. „Lumina“ Templului i-a venit lui Chirovici via Kondiakov, general KGB, Marele Maestru al Rusiei. Sub guvernarea PSD, Chirovici a avut funcţii înalte în stat. În perioada 2002-2003 a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase, iar din 2003 până la schimbarea PSD de la guvernare a deţinut funcţia de preşedinte al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ÎMM). La rândul său, Adrian Năstase era mason şi membru în Marea Lojă Naţională a României în fruntea căreia se afla Chirovici.
Sistemul clasic securistic s-a impus la vârf, Cuplul Chirovici-Tanasie inaugurând o formă de conducere bazată pe eliminarea autonomiei Lojilor şi impunând forme de control stricte – raportarea conţinutului fiecărei convorbiri telefonice şi a oricărui contact cu orice persoană mai importantă, avizarea primirii oricărui nou membru etc.

Intersecţia intereselor politico-economice în sânul Masoneriei

Între fostele cadre de rang înalt din masoneria română se numărau şi generalii Gheorghe Rotaru (fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei), Alexandru Grumaz (fost prim-adjunct al comandantului STS), Eugen Badalan (fostul şef al Statului-Major General), Gabriel Naghi şi Iulian Crainiceanu (foşti generali SPP), Dumitru Sorescu (fost la IGP), Gheorghe Carp (fost la Jandarmerie şi IGP), Ovidiu Soare (ex-SRI), colonelul Dănuţ Tanasie, Mare Secretar al MLNR, fost operativ în ex-DIE, diviziunea TS (telecomunicaţii speciale), acum slugă supusă a lui Dinu Patriciu şi Ştefan Masu, Mare preot al Ritului de York, provenit, de asemenea, din ex-DIE, Lucian Bolcaş (senator PRM), Ioan Rus (fost SIE), Florin Mihalache (DIPI/STS), Traian Drăguşanu, Constantin Dinculescu, Sebastian Telbitz, Constantin Mindru Macostrai, Daniel Serghi, Mircea Tănase, Antonio Iervolino, Eugen Zubcov, Dan Enescu, Dan Grigore Adamescu (preşedinte ASTRA ASIGURĂRI), Gheorghe Cirhoc, Ovidiu Drimba (istoric şi profesor universitar), Constantin Maximilian, Ioan Pecsi, Claudio Teseo, fostul ambasador al României la Moscova, astronautul Dumitru Prunariu, „cavaler templier“ şi Maestru Venerabil al Respectabilei Loji „Roza Vânturilor“ din Orientul Bucureşti etc.
S-au distribuit în cele mai importante poziţii de conducere ale lojilor din România tot felul de personaje din structuri. Bogdan Buzăianu era pro-mare mason în Marea Loja a României, condusă de marele maestru Corneliu Vişoianu. Marea Loja Naţională a României a fost o lojă masonică disidentă, constituită în 2003, cu mulţi dintre „fraţii“ migraţi de la alte organizaţii masonice, conduse de Eugen Ovidiu Chirovici şi de Costel Iancu. Sediul Marii Loje a României se află în strada Edgar Quinet la numărul 7, la aceeaşi adresă cu fostul sediu al firmei Energy Holding, şi unde figura şi fantomatica Fundaţie Culturală Delta, al cărei preşedinte este tot Vişoianu. Marele maestru Corneliu Vişoianu era legat printr-un pact de concordanţă cu Loja Alpină din Elveţia, ţara de adopţie a lui Buzăianu. În Marea Loja a României mai era membru şi Radu Boroianu, naşul de cununie al lui Călin Popescu-Tăriceanu, iar Buzăianu şi Boroianu au fost parteneri de afaceri în compania elveţiană B&C Consulting. Boroianu s-a ocupat ca lui VA Tech, compania reprezentată de Bogdan Buzăianu, să i se atribuie contractul de retehnologizare al Porţilor de Fier 1. Avocatul Doru Boştină, un alt apropiat al lui Buzăianu, alături de care a înfiinţat în 2000 Energy Holding, era şi el membru al Marii Loje a României.
A mai existat şi o altă grupare a „masonilor disidenţi“, a doua MLNR (Marea Lojă Naţională a României), reuniţi în jurul venerabilului Mare Maestru Nicu Filip şi condusă de un maior din Ministerul de Interne, Viorel Danacu, supranumită Masoneria kaki, în contrast cu adevărata masonerie, cea albastră. Adepţii „Masoneriei kaki“ erau ofiţeri din armată, poliţie şi servicii. MLNR era formată din 28 de Loji în ţară şi 7 Loji în Capitală.
„Cupola“ oficială a devenit însă în timp Marea Loja Naţională din România (MLNR), condusă de Chirovici, întregită de un Suprem Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat Regular, cu Costel Iancu Suveran Mare Comandor.
În momentul de faţă, s-a pornit bătălia pentru conducerea Masoneriei din România, principalii candidaţi fiind Vişoianu şi Mircea Gheordunescu.”[1]

 

SURSE

1. http://hristofor.wordpress.com/2008/07/15/ce-nu-stiati-despre-rotary-club/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro