Carnea injectată, cel mai bine păstrat secret din industrie. Câtă pastramă dopată cu seringa mâncăm fără să ştim

by “Mulţi evită salamurile, ca să scape de E-uri, dar în produsele premium apa, sarea şi polifosfaţii sunt introduşi pe scară largă prin tehnica numită “injectare”. După dopajul cu acul şi seringa, carnea rezistă în galantare şi trei săptămâni. Informaţiile despre carnea injectată sunt încă vagi şi puţin vehiculate în […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Mulţi evită salamurile, ca să scape de E-uri, dar în produsele premium apa, sarea şi polifosfaţii sunt introduşi pe scară largă prin tehnica numită “injectare”. După dopajul cu acul şi seringa, carnea rezistă în galantare şi trei săptămâni.

Informaţiile despre carnea injectată sunt încă vagi şi puţin vehiculate în România. Un scandal mare a izbucnit în Marea Britanie în urmă cu patru ani, când marile lanţuri de supermarket-uri au fost obligate să precizeze sortimentele care erau injectate. La noi, declicul n-a sosit, fiecare român îngurgitând anual 10 kg de semipreparate, în medie, fără să aibă în vedere câtă carne este “dopată” cu seringa.

Acele cu apă, sare şi polifosfaţi

Injectarea cărnii în România e practicată pe scară largă, devenind uzuală. Cei care nu o fac au transformat subiectul în marketing, precizând pe ambalaje că marfa lor nu e injectată, dar cazurile sunt rarisime.

În şcolile de profil alimentar, elevii învaţă tehnicile injectării ca lecţie obligatorie. Pastrama şi muşchiul sunt roz, suculente şi proaspete în galantar. Explicaţia e simplă: sunt injectate cu apă, sare şi conservanţi pentru un aspect cât mai lucios şi pentru a-şi păstra culoarea chiar şi-o lună.

 

“Practic cumpărăm numai jumătate din cantitatea de carne pe care o plătim, restul e substanţa cu care a fost injectată: apă, sare, coloranţi chimici”, explică dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Insitutului de Cercetari Alimentare din Bucureşti.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://evz.ro/carnea-injectata-cel-mai-bine-pastrat-secret-din-industrie-cata-pastrama-dopata-cu-serin-967.html

Video

SURSE

  1. http://evz.ro/carnea-injectata-cel-mai-bine-pastrat-secret-din-industrie-cata-pastrama-dopata-cu-serin-967.html
  2. Foto: evz.ro
  3. Video: YouTube
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) – Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință.

Contact: office@dzr.org.ro