Site-ul Adevărul.ro susține în mod fals și absurd că toți cei ce se opun ONG-urilor lui George Soros sunt, de fapt, niște „fasciști”

La data de 27 septembrie 2016, pe site-ul Adevarul.ro a fost publicat un articol tendentios si manipulator cu privire la ONG-urile lui George Soros. Articolul a fost semnat de catre Doru Pop. Autorul acrediteaza ideea profund mincinoasa conform careia cei ce se opun ONG-urilor lui George Soros sunt, de fapt, […]

La data de 27 septembrie 2016, pe site-ul Adevarul.ro a fost publicat un articol tendentios si manipulator cu privire la ONG-urile lui George Soros. Articolul a fost semnat de catre Doru Pop. Autorul acrediteaza ideea profund mincinoasa conform careia cei ce se opun ONG-urilor lui George Soros sunt, de fapt, „fascisti”.

Plecand de la aceasta idee, Vladimir Putin este „fascist” pentru ca in 2015 a interzis Fundatia „George Soros” deoarece aceasta reprezenta o amenintare la adresa Sigurantei Nationale. Cu alte cuvinte, autoritatile din Rusia ar fi, de fapt, „fasciste”. De fapt, acesti propagandisti ai Sistemului nici ei nu stiu cum sa-l mai eticheteze pe Vladimir Putin, fie „fascist”, fie „comunist”. Hotarati-va!

Site-ul Adevarul.ro, dupa cum puteti vedea si singuri, este un site unde un grup de indivizi s-au specializat pentru promovarea antiromanismului, caci doar exista libertate de exprimare. De asemenea, pe site-ul Adevarul.ro, in mod paradoxal, am gasit si articole unde erau promovate valorile istorice si culturale ale Romaniei. Evident, acele articole erau redactate de autori „fascisti”, care vorbeau despre civilizatia dacica, despre aurul dacic, despre Muntii Bucegi s.a.m.d.

In alta ordine de idei, site-ul Adevarul.ro este detinut de Cristian Burci, un individ, care in anii ’90, se ocupa de traficul de copii. In 2014, DIICOT nu a inceput urmarirea penala fata de Cristian Burci sustinand ca „faptele s-au prescris”. In aprilie 2016, DIICOT a inceput urmarirea penala fata de Cristian Burci pentru evaziune fiscala si delapidare. Nu o sa discutam aici despre insolventa Adevarul Holding SRL, caci ar fi mult prea plictisitor.

Dincolo de putinele articole culturale si istorice, Adevarul.ro este specializat in a ne prezenta „democratia” americana si articole despre sex, cat mai multe despre sex. La fel si aceasta forma de subcultura face parte din „democratia americana”, altfel, cei ce nu sunt de acord cu asta sunt „fascisti”.

Autorul se intreaba: „Cui i-e frica de „sorosism?”

Tuturor celor ce sustin valorile nationale ale unui stat. Nu am definiti statul roman, caci nu doar sustinatorii valorilor statului roman se tem de manifestarile anti-nationale ale sorosistilor, ci multe alte state din Europa.

George Soros a ajuns sa fie acuzat in Israel de finantarea unor organizatii neonaziste, dupa ce hackerii i-au spart site-ul oficial al Fundatiei sale. China, de asemenea, l-a acuzat pe George Soros ca planuieste destabilizarea economiei sale. Deci, dupa modul de gandire al autorului, „China este fascista”.

„De ce George Soros este periculos?”

Aceasta este o intrebare pe care ONG-istii lui George Soros o adreseaza sustinatorilor valorilor nationale („fasicistilor”).

Istoria lui George Soros – speculantul bursei internaționale, cel care a prăbușit Banca Angliei

„Maghiarul evreu (khazar askenaz) are statutul de superstar in randul marilor speculanti. In clasamentul celor mai bine platiti directori si finantatori din America publicat de distinsul magazin economic „Forbes”, Soros se situa de parte pe primul loc. Numai in anul 1994, a castigat 500 de milioane de dolari, de douazeci de ori mai mult decat conducatorul concernului iluminat Disney. La strigarea lui Soros, toate pietele monetare internationale se pun in miscare, iar bancile emitente incep sa tremure.

La data de 16 septembrie 1992, in „Miercurea Negra”, a reusit sa ingenuncheze Bank of England (Banca Angliei creatia clanului evreiesc Rothschild). A mizat pe faptul, ca lumea trebuia sa scoata si sa devalorizeze fondul aflat sub presiune, din circuitul cursului valutar european. A pontat zece miliarde de dolari ale grupului sau financiar – cu succes. A castigat un miliard de dolari, pentru care astazi contribuabilii englezi sa stea drepti. Declara singur in public ca intentioneaza influentarea marilor piete financiare din lume.

Acesta e un comportament extrem de neobisnuit pentru un investitor intelept, care ar trebui sa fie mai interesat de exploatarea tacita a acelor situatii nedescoperite inca de concurentii sai.

Activitatile lui Soros au devenit clare in martie 1993, cand a prezis rapida crestere a pretului aurului. Se considera ca acest lucru a determinat achizitii considerabile de metale pretioase, ceea ce a sporit cu 20% pretul lor, in comparatie cu nivelul maxim atins in timpul Razboiului din Golf. La inceputul lunii iunie 1994, Soros isi anunta intentiile intr-o scrisoare deschisa adresata directorului de finante de la „Londoner Time”, Anatole Kaletsky, de a determina pietele financiare sa vanda mai mult imprumuturile statale germane, in favoarea hartiilor de valoare franceze. Pe scurt: Jos cu marca germana si atacarea bancii nationale germane!

In diferitele ziare de pe mapamond, Soros e laudat ca un fel de „Robin Hood al epocii computerului”, pentru ca ar lua prin speculatii de la tarile bogate din Occident, ceea ce da Europei de Est si Rusiei prin mai multe fundatii Soros, pentru a pregatii drumul „democratiei” in tarile „sarace” marginalizate de comunism.

Cine este Soros?

Conform datelor oficiale, s-ar fi nascut in 1930 ca fiu din parinti evrei, iar in adolescenta ar fi fost izgonit din Budapesta de catre nazisti. Din Anglia, unde a studiat la „London School of Economics”, a ajuns in SUA la mijlocul anilor ’50. Acolo ar fi simtit o atractie magica fata de Wall Street, avand insa pana in 1969 o cariera care nu a atras atentia nimanui. A preluat apoi cu un partener, un fond de avere. A vandut la termen actiuni pe care nici macar nu le avea, sperand intr-o scadere a cursului pana la data-limita, pentru a le putea cumpara mai ieftin decat la vanzare.

Whistle-Blower-evil-empire

Din aceste fonduri s-a format actualul „Grup Quantum”, o familie de fonduri de investitii care opereaza din Antilele olandeze. Quantum reprezinta una din cele mai impresionante masini de investitii din lume. In opt din cei 24 de ani care au trecut fondul a obtinut profit „oficial” de peste 50%, din care de doua ori chiar peste 100%. Soros si-a predat intre timp afacerile unui grup de directori si el nu mai concepe decat „marile companii”.

Si-a expus principiile in cartea intitulata „The Alchemy of Finance” („Alchimia Finantelor”), in care spune ca:

„ceea ce cred speculantii financiari ar fi mai important decat faptele economice reale.”

Aceasta este insa imaginea proiectata intentionat catre mediile pe care stim ca tot ei le conduc. Dar cine este el in realitate?

Iata ce stie William Engdahl despre el:

„Soros speculeaza pe pietele financiare cu firma lui secreta de offshore „Quantum Fund NV”, un fond particular de investitii care „administreaza” o avere de 4-7 miliarde de dolari pentru o serie de „clienti”. Fondul Quantum este inregistrat in oaza impozitelor din Antilele olandeze din Caraibe. Pentru a se sustrage supravegherii financiare a autoritatilor SUA, nici un cetatean american n-a fost numit de Soros in consiliul de control al fondului sau Quantum. Directorii sai sint un amestec ciudat de oameni de finante din Elvetia si Italia…

Soros a fost transformat in marioneta grupului bancar anglo-francez Rothschild. Se intelege ca in interesul ambelor parti este retinerea acestui lucru fata de public, pentru a acoperi stransele relatii cu prietenii sai din „City-ul” londonez, din Ministerul de Externe britanic, din statul israelian si importantele sale prietenii din cercul afaceristilor americani (evrei).””[1][2]

“Nu are importanta daca ai dreptate sau nu, ci cat de multi bani castigi cand ai dreptate si cat pierzi cand ai gresit”

George Soros este numit de catre unii analisti ca cel care s-a aflat in spatele crizei financiare din 1997 din Asia, din cauza ca a pariat impotriva cresterii monedei tailandeze, bahtul.
Spre sfarsitul aniilor 1980, acesta a renuntat la managementului Fondului Quantum si a inceput sa doneze sume enorme de bani in intreaga lume prin fundatia sa Open Society.

“As vrea sa fiu numit un speculator financiar, filantropist si filosofic”

In ultimii ani, activismul politic a devenit important pentru Soros. Acesta a scris carti si a tinut discursuri despre rolul Statelor Unite in relatiile internationale, dar si despre probleme ca drepturile omului, libertatea politica si educatia.
Cand Soros a primit un grad onorific din partea Universitatii Oxford si a fost intrebat cum vrea sa fie descris, aceasta a spus: “As vrea sa fiu cunoscut ca un speculator financiar, filantropist si filosofic”. Aceasta declaratie rezuma viata lui Soros, in special daca fraza adjectivala “foarte de succes” ar fi adaugata descrierii.

“Ma bazez foarte mult pe instinctele animalice”

George Soros era un maestru in transpunerea trendurilor economice internationale in parieri impotriva cresterilor preturilor la obligatiuni si a monedelor. Ca un investitor, acesta era un speculator pe termen scurt, care facea pariuri uriase pe directiile pietelor financiare. Soros credea ca pietele financiare pot fi descrise ca fiind haotice. Pretul actiunilor si a monedelor depind de persoane sau de traderi – atat profesionisti cat si neprofesionisti – care cumpara si vand aceste active. Aceste persoane actioneaza, de cele mai multe ori, bazandu-se pe sentimente, decat pe consideratii logice.”[3]

Articol Adevarul.ro: „Cui i-e frică de „şoroşism”?”

„Frica de „şoroşism” naşte în România monştri, iar bau-baul pe care îl tot vântură fostul premier Ponta şi alţii din categoria conspiraţioniştilor naţionalişti devine extrem de nociv. Dacă scotocim în cotloanele îmbâcsite ale Internetului românesc, vom găsi zeci de site-uri unde teoriile conspiraţiei sunt promovate ca nişte adevăruri demonstrate ştiinţific.

Toţi cultivă un tip de ură aflată la limita antisemitismului şi un mod primitiv de a gândi. Înainte de orice, care este filosofia politică şi practică a lui George Soros? Simplu spus, aşa cum scrie însuşi miliardarul filantrop, obiectivul declarat al tuturor donaţiilor pe care le face către sutele de fundaţii de la nivel internaţional este deschiderea societăţilor închise şi cultivarea gândirii critice.

Din ambele perspective, Victor Ponta reprezintă un eşec al „strategiilor malefice” ale lui Soros. Fostul lider al PSD e o dovadă vie că „manipularea şoroşistă” nu funcţionează. De fapt, chiar logica duşmanilor lui Soros este absurdă – e ca şi când eu aş afirma că oricine a primit bani din sistemul bugetar în timpul guvernării lui Victor Ponta ar fi automat „pontist”.

Această scurtcircuitare raţională nu îl împiedică pe Victor Ponta, premier prins cu mâţa-n sac şi cu doctoratul fals în mapa sa profesională, să vorbescă, fie întrebat, fie neîntrebat despre „oculta şoroşistă”. El pare inspirat din site-uri diversioniste precum meritocratia.ro, activenews.ro ori fluierul.ro, care nu se sfiesc să vehiculeze informaţii neverificate şi să lanseze speculaţii conspiraţioniste.

A eticheta toţi cetăţenii care sunt împotriva parlamentarilor români care i-au dat imunitate lui Oprea drept „cozi de topor ale lui Soros”, a spune că premierul Cioloş este „prizonierul Sectei şoroşiste” constituie adevăratul pericol social. Primejdia vine tocmai din presupoziţia conform căreia nişte „forţe din afară” ne spun nouă, românilor frumoşi şi corecţi, ce şi cum să facem. Că în spatele oricăror decizii politice care nu ne convin ar sta o „Ocultă” sau o „Sectă”, condusă de oameni ca Soros, care urmăresc scopuri sinistre şi distrugerea ţării.

Nu ar fi mai simplu să vedem că distrugerea ţării a fost făcută chiar de către „bunii români” care acum strigă că străinii vor să ne fure gaura din covrig? Aşa se face că bunul prieten al fostului premier, actualul lider naţionalist Ghiţă, a venit cu ideea segregării „ONG-iştilor lui Soros”, respectiv a lansat iniţiativa de a împiedica orice cetăţean al României care a fost membru în organizaţii non-guvernamentale plătite de Soros să aibă acces la funcţii publice.

Dacă ne gândim că Universitatea Central Europeană de la Budapesta a şcolarizat mii de studenţi români, a angajat zeci de profesori şi a susţinut sute de proiecte, cum am putea împiedica accesul acestor oameni la resursele statului român? Faptul că Fundaţia Soros şi, ulterior, Fundaţia pentru o Societate Deschisă a finanţat mii de stagii de pregătire, a acordat alte mii de burse, a susţinut publicarea de cărţi nu este o conspiraţie.

O demonstrează faptul că pe această listă se află oameni care n-au nicio legătură unii cu alţii precum Mihai Răzvan Ungureanu, Alina Mungiu şi Andrei Marga, Monica Macovei şi Andreea Pora, Adrian Cioroianu şi Sorin Ioniţă sau Cristian Pârvulescu şi Stelian Tănase, dar şi Dacian Cioloş cu Teodor Baconschi ori Marian Munteanu.

Cum am putea să interzicem unor oameni care au primit bani de la o fundaţie non-profit să participe la deciziile din România? Nu e o formă de segregare şi, în cele din urmă, de fascism? Gândirea acestor oameni, care pare extrasă din ideile auto-proclamatului „departament Zamolxe România”, face parte dintr-un mod de a vedea lumea care i-a adus la putere pe Hitler şi pe alţi fascişti.

Din păcate, şi astăzi acesta este un fenomen global, toate relele lumii ar fi planificate de Soros. Sunt nenumărate publicaţii care vorbesc despre conspiraţia Soros implicată în aducerea la putere a lui Obama, distrugerea turnurilor gemene şi chiar criza refugiaţilor. În Serbia, Soros ar fi pregătit islamizarea din Kosovo, iar în Rusia ortodoxul Putin strigă în gura mare că luptă cu aceeaşi ocultă.

Nu e nimic nou sub soare, după cum se lamenta Ecleziastul. Virusul gândirii conspiraţioniste are aceleaşi manifestări de-a lungul timpului, iar în centru stau o serie de „evrei malefici”. În Evul Mediu erau rabinii care mâncau copii de creştini, apoi au fost protocoalele Sionului, după care a fost familia Rothschild sau, acum, George Soros.

Prostia conform căreia ar exista forţe oculte care pot să manipuleze populaţii întregi există de mii de ani. Dar această idee primitivă este contrazisă chiar de existenţa celor care afirmă puterea nevăzută a păpuşarilor din umbră. După ce a investit sute de milioane de dolari în ONG-urile româneşti, cum se explică faptul că mult hulita „ocultă şoroşistă” nu a putut să împiedice venirea la putere a PSD în repetate rânduri?

Sau dacă aceste Kabale sinistre au atâta influenţă, cum se face că indivizi precum Victor Ponta şi alţii ca el au putut să ajungă mereu în vârful piramidei sociale? Dar e mult mai uşor să dai vina pe alţii decât să accepţi propriile tale defecte, slăbiciuni sau neajunsuri. În condiţiile în care peste 50% din locuinţele din România nu au canalizare, iar mare parte a cetăţenilor, inclusiv multe şcoli, folosesc veceurile din curte, este de vină tot Soros, sau incompetentele guvernări ale trecutului (inclusiv mult lăudata prestaţie a lui Victor Ponta)?

De fapt, George Soros, miliardarul a cărui avere este estimată la 7 miliarde de dolari, nu a făcut niciodată un secret din activităţile sale. Mai mult, nu e un lucru ascuns faptul că provine dintr-o familie de evrei maghiari. Ce nu se ştie este faptul că tatăl lui George Soros a luptat împotriva naziştilor, că a salvat sute de familii în timpul Holocaustului din Ungaria.

Nu ştim că tânărul George, care a plecat, în 1947, în Anglia pentru a studia finanţele, a muncit din greu pentru a reuşi în viaţă. Vrem să vedem mai degrabă faptul a devenit celebru în Miercurea neagră, când a pariat împotriva lirei sterline şi când a făcut un profit de 2 miliarde de dolari. De fapt, ideea nu e nici secretă, nici reţeta nu e ocultă şi se numeşte „filantrocapitalism”.

Cei interesaţi pot afla mai multe detalii din cartea omonimă scrisă de Matthew Bishop şi Michael Green, care descriu acest fenomen drept o formă contemporană de capitalism. Formula pare paradoxală, după cum recunoaşte miliardarul însuşi în cartea sa autobiografică (Soros despre Soros). Pare ridicol să spui că trebuie să dai bani ca să faci bani. Dar Soros nu este singur în această paradigmă.

Soros-WB

Bill Gates a donat 28 de miliarde de dolari către organizaţia sa non-profit; Mark Zuckerberg a anunţat recent că donează 45 de miliarde de dolari pentru „susţinerea potenţialului umanităţii şi pentru promovarea egalităţii”. Sigur că, într-o societate tribală cum este a noastră, în care oamenii bogaţi dau bani pentru feştanii în biserici şi numai de ochii lumii, aceste gesturi de generozitate par suspecte.

Cu toate acestea, filantropistul american a finanţat într-o manieră transparentă înfiinţarea unor organizaţii care promovează societatea deschisă, concept utilizat de către Soros în filiaţia ideatică a lui Karl Popper. După unele estimări, fundaţiile internaţionale legate de ideile societăţii deschise au atras fonduri de peste 7 miliarde de dolari şi au ca finalitate înfiinţarea unor organizaţii non-guvernamentale, care să devină auto-sustenabile, prin intermediul cărora pot fi mobilizate resursele unor societăţi înapoiate sau controlate excesiv.

Aceste organizaţii devin agenţi ai schimbării sociale şi evident că exercită o presiune asupra oricăror forme de abuz politic, legislativ sau guvernamental. De ce e malignă vehicularea unor astfel de stupizenii? Pentru că readuce în sfera publică discursul fascist, pentru că promovează xenofobia şi chiar antisemitismul şi, mai ales, pentru că transformă prostia într-o modalitate de interacţiune publică.”[4]

SURSE

  1. Jan Van Helsing – „Cine conduce planeta vol. 2”.
  2. George Soros – „The Alchemy of Finance” („Alchimia Finantelor”).
  3. http://www.wall-street.ro/articol/Money/46510/Portret-de-investitor-George-Soros-omul-care-a-invins-Banca-Angliei.html
  4. http://adevarul.ro/news/societate/cui-i-e-frica-sorosismi-1_57ea25925ab6550cb80ca494/index.html
  5. Foto: Internet
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extraterestri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro