Protocol secret intre Patriarhia Romana si Ministerul Educatiei – preotii si ierarhii bisericesti vor putea veni in inspectie la orele de religie ! Iarasi se incalca legea 489/2006 ce garanteaza libertatea religioasa sau non-religioasa a oamenilor !

by Fara indoiala, Biserica Ortodoxa Romana, caci de aceasta ticaloasa institutie vorbim, are o avere, care potrivit multor analisti economici, ajunge undeva la 3 miliarde de euro si mereu are nevoie de „inca putin”. In ultimul an a existat o serie de dezbateri publice cu privire la orele de religie, […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Fara indoiala, Biserica Ortodoxa Romana, caci de aceasta ticaloasa institutie vorbim, are o avere, care potrivit multor analisti economici, ajunge undeva la 3 miliarde de euro si mereu are nevoie de „inca putin”. In ultimul an a existat o serie de dezbateri publice cu privire la orele de religie, care, in mod corect, ar trebui sa fie OPTIONALE si nu obligatorii. O alta problema ridicata o reprezinta indoctrinarea la orele de religie, unde tot felul de profesori, care sufera de diverse psihoze si labilitati psihice, sperie copii inca necopti la minte, cu delirari mistice de genul „vei arde in iad”. Astfel de indivizi, ar trebui sa stea si in puscarie !

 

Haideti sa vedem stirea, care este destul de iritanta, publicata de Mediafax.ro:

inchide

„Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat joi, 29 mai, un protocol cu privire la predarea disciplinei religie-cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si la organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar, potrivit unui comunicat postat joi seara pe site-ul agentiei de stiri a Patriarhiei.

Protocolul nu a fost facut public de nici una dintre cele trei parti.

Potrivit sursei citate, protocolul stabileste cadrul cooperarii dintre cele trei institutii „in scopul imbunatatirii calitatii procesului educational prin asumarea coresponsabilitatii si competentelor specifice fiecarei institutii semnatare”, se arata in comunicat fara alte detalii. Pana la publicarea acestei stiri, Ministerul nu a publicat pe site nici protocolul si nici un comunicat de presa in acest sens. Contactati de HotNews.ro, oficialii Ministerului Educatiei au promis ca vor publica documentele in cursul acestei zile.

Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a declarat ca „s-au facut declaratii, ca nu poate oferi mai multe detalii decat in comunicatul de presa si ca documentul nu poate fi facut public”.

HotNews.ro a solicitat informatii suplimentare atat la Ministerul Educatiei cat si la Secretariatul de Stat pentru Culte si vom reveni imediat ce vom primi raspunsuri.

UPDATE Ora 18.50:

Ministerul Educatiei a facut precizari intr-un comunicat de presa, fara a face insa public continutul Protocolului:

Comunicatul Ministerului:

Ministerul Educatiei Nationale, Patriarhia Romana si Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat joi, 29 mai, un protocol de colaborare care vizeaza predarea disciplinei religie – cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar.

Protocolul stipuleaza ca unitatile de invatamant preuniversitar au obligatia legala de a asigura respectarea convingerilor, a valorilor si a simbolurilor religioase. Programele scolare pentru disciplina religie – cultul ortodox sunt elaborate de catre Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Patriarhia Romana si cu Secretariatul de Stat pentru Culte si sunt aprobate potrivit legii. Manualele de religie – cultul ortodox sunt avizate de Patriarhia Romana si se aproba conform legii.

In vederea perfectionarii actului educational si pentru o implementare eficienta a cooperarii in domeniul invatamantului religios si teologic ortodox preuniversitar, Protocolul stabileste ca Ministerul Educatiei Nationale/inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti, pe de o parte, si Patriarhia Romana/centrele eparhiale, pe de alta parte, isi vor comunica reciproc, semestrial si ori de cate ori este nevoie, rapoarte de evaluare proprie asupra aspectelor reglementate de prezentul protocol, cu propuneri de imbunatatire a invatamantului religios si teologic ortodox preuniversitar. Reprezentantii Patriarhiei Romane/ai centrelor eparhiale pot participa cu statut de invitat la activitatile de inspectie scolara. Un alt aspect reglementat de prezentul acord il reprezinta incadrarea personalului didactic pe catedre de religie – cultul ortodox in unitati de invatamant preuniversitar. Astfel, incadrarea se face cu avizul scris al chiriarhului (binecuvantare), iar retragerea motivata a acestui aviz duce la incetarea de drept a contractului individual de munca, conform legislatiei in vigoare.

Facultatile de teologie ortodoxa si departamentele de teologie ortodoxa (din cadrul altor facultati cu domenii inrudite) se infiinteaza, se restructureaza in alte forme de invatamant superior, isi restrang activitatea sau intra in lichidare potrivit prevederilor legale in vigoare. Aceste modificari se fac la solicitarea chiriarhului, aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si de Senatul universitatii, cu respectarea autonomiei universitare.

Necesarul de scolarizare pentru anul I, specializarea Teologie Pastorala, este stabilit anual de catre Patriarhia Romana si se comunica Ministerului Educatiei Nationale. Necesarul de scolarizare pentru celelalte specializari este stabilit, de comun acord, de Patriarhia Romana si institutiile de invatamant superior, in limita cifrei de scolarizare aprobata de Guvern.

Inscrierea la facultatile de teologie ortodoxa se face pe baza avizului scris (binecuvantarii) al chiriarhului. Admiterea in aceste facultati si durata studiilor vor respecta reglementarile din invatamantul superior de stat, cu pastrarea specificului bisericesc, care presupune ca durata specializarii Teologie Pastorala, pentru studii universitare de licenta, sa fie de patru ani. Retragerea avizului se aplica studentilor care se fac vinovati de abateri grave de la morala si doctrina cultului, dupa consultarea consiliului facultatii de teologie. In aceste situatii, exmatricularea studentilor va fi pusa in aplicare de catre conducerea universitatilor. Ocuparea unui post didactic in cadrul unei facultati sau departament de teologie ortodoxa se face cu avizul scris al chiriarhului.

Cadrul legislativ pe care se fundamenteaza protocolul este format din Constitutia Romaniei, Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, Legea 53/2003 – Codul Muncii, Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, Hotararea Guvernului nr. 185/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale.

UPDATE Ora 19.40: Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita Ministerului Educatiei „sa faca public, de urgenta, continutul protocolului incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana” si isi exprima „extrema preocupare privind maniera in care BOR primeste noi drepturi de imixtiune in sistemul de invatamint”.

Intr-o declaratie remisa redactiei, presedintele ASUR, Alexandru Toma Patrascu, denunta faptul ca „in scolile din Romania, sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor, se practica o indoctrinare religioasa masiva” si sustine ca „imixtiunea Bisericii Ortodoxe in scolile publice trebuie sa inceteze”.

Citeste integral reactia ASUR cu privire la protocolul BOR – MEN:

Imixtiunea Bisericii Ortodoxe in scolile publice trebuie sa inceteze! Nu a fost suficienta numirea de preoti ortodocsi, direct subordonati BOR, drept inspectori scolari de religie, acum in scoli vor avea acces nestingerit preotii centrelor eparhiale, desi acesti nu au nici o legatura cu structura Ministerului Educatiei! Care este rostul unui astfel de protocol, care este rostul garantarii unui acces nestingherit al reprezentantilor BOR in unitatile de invatamint? De ce in scolile publice autoritatea statului este subordonata autoritatii bisericesti?

Solicitam Ministerului Educatiei sa faca public, de urgenta, continutul protocolului incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana si ne exprimam extrema preocupare privind maniera in care BOR primeste noi drepturi de imixtiune in sistemul de invatamint.

In scolile din Romania, sub privirile ingaduitoare ale autoritatilor, se practica o indoctrinare religioasa masiva. Cine conduce tara? Guvernul sau Biserica Ortodoxa?”[1]

Cei care prefera sa stea la orele de religie, ar trebui sa li se predea, nu religia confesionala (ortodoxa) ci o istorie clara si concreta a tuturor religiilor. Eu cand spun „istoria religiei”, aici trebuie sa fie incluse si crimele inchizitiei si cruciadelor si versetele biblice, mai ales din Vechiul Testament, care instiga la crime, canibalism, fracticid s.a.m.d. De pilda, in Vechiul Testament sint extrem de multe citate odioase, care ar soca orice om cu gandire adancita in logica si ratiune. De exemplu in Numerii cap. 31, vers. 17, zeul Iehova spune asta: „Ucideti, dar toti copii de parte barbateasca si toate femeile ce au cunoscut barbat. Ucideti-le.”. Apoi in Levitic, cap. 36, vers. 39, tot zeul crud si nemilos, Iehova, ordona: „Veti manca pana si carnea copiilor vostri”.

Daca tot vorbim de istoria religiilor, ar trebui sa le prezinte copiilor toate crimele cruciadelor, dar si cele ale inchizitiei, chiar daca, in mod mincinos, ortodocsii, ar spune „ortodoxia nu a facut inchizitie”. Ba a facut !

Refrenul pe care il spun mereu ortodocsii este ca ei n-au facut crime ca ale catolicilor, ca n-au avut Inchizitie, arderi pe rug ale ereticilor si vrajitoarelor, ca au au indrumat umanitatea catre mantuire spirituala etc. In realitate, aceste afirmatii reprezinta niste minciuni grosolane, facute atat din ipocrizie si rea vointa, cat mai ales dintr-o lipsa crasa de cunoastere a istoriei. In realitate, si unii si altii sunt la fel in ceea ce e esential. In cele ce urmeaza, voi prezenta o lista succinta de masacre si persecutii facute de crestinii ordocsi in numele “dreptei credinte”.

Dupa victoria lui Constantin impotriva lui Licinius in 324, incepe impunerea crestinismului ca religie de stat si persecutia paganilor.

In urma condamnarii lui Arie de catre Conciliul I ecumenic din Niceea (325), acesta este exilat de catre imparatul Constantin cel Mare in Teona de Marmarica, la fel si alti trei eretici. Acelasi imparat dadu o constitutie impotriva
“ereticilor”: novatieni, valentinieni, marcioniti, paulieni si catafrigieni, cartile sa le fie arse si cei arestati sa fie cercetati.

In 341, la Sinodul din Antiohia, imparatul Constantiu interzice sacrificiile si ritualurile altor religii, sub pedeapsa cu moartea.

In 359 La Skythopolis, Siria, crestinii organizeaza primele lagare ale mortii pentru torturarea si executia paganilor arestati din tot imperiul.

In 370 Imparatul Valens ordona o persecutie grozava a paganilor in intregul imperiu de la rasarit. La Antioh, printre multi alti pagani, fostul guvernator
Fidustiu si preotii Hilariu si Patriciu sunt executati. Tone de carti sunt arse in
pietele oraselor din imperiul de la rasarit. Toti prietenii imparatului Iulian (Orebasius, Sallustius, Pegasius, etc.) sunt persecutati, filozoful Simonide erse ars de viu si filosoful Maxim este decapitat.

In 372 Imparatul Valens ordona guvernatorului Asiei Mici sa extermine paganii elini si sa distruga toate documentele intelepciunii lor.

In 380 Crestinismul este declarat credinta oficiala a Imperiului Roman de Teodosie cel Mare, care se alatura lui Gratian intr-un edict in care declara ca supusii lor trebuie sa marturiseasca toti credinta ortodoxa. Crestinii arieni sunt persecutati in Bizant.

In (381), imparatul Teodosie I.(379-395), a oprit adunarile ereticilor, iar in 382 a condamnat la moarte pe encratiti, sacefori si aquari.

In 391-393 imparatul Teodosius I a ordonat distrugerea tuturor templelor
non-crestine din motive religioase iar patriarhul Theophilus din Alexandria a facut intocmai.

In 393 Jocurile Pitiene, Actiene si Olimpice sunt interzise ca facand parte din „idolatria” pagana. Crestinii jefuiesc templele din Olimpia.

400 Episcopul Niceta distruge oracolul zeului Dionisie din Vesai si crestinizeaza toti paganii din regiune.

401 Gloata crestina din Cartagina linseaza paganii si distruge templele si statuile pagane. De asemenea in Gaza, epicopul local, numit si sfantul Porfir, i-si trimite adeptii sa linseze paganii si sa demoleze ultimele noua temple are orajului care mai erau active. Cel de al 15-lea sinod din Calcedon ordona ca toti crestinii care inca mai intretin relatii bune cu rude pagane sa fie excomunicati (chiar dupa moarte). 10.000 de oameni sunt ucisi in Desertul si Pesterile Schitului Patriarhul Teofil al Alexandriei.

405 Ioan Gura de Aur trimite hoardele de calugari imbracati in gri si armati cu maciugi si bare de fier sa distruga statuile pagane din toate orasele din Palestina.

406 Ioan Gura de Aur colectioneaza fonduri de la femei crestine bogate pentru a finanta demolarea templelor eline. La Efesus, ordona distrugerea vestitului templu al zeitei Diana. La Salamis, Cipru, sfintii Epifan si Eutihie continua persecutia paganilor si distrugerea completa a templelor si sansctuarelor lor.

410 La Alexandria, Egipt, cateva zile inainte de Paste (sarbatoarea iudeo-crestina), gloata asmutita de episopul Chiril ataca si o sfasie pe faimoasa si frumoasa filozoafa Hypatia. Interesant de urmarit filmul despre aceasta.Bucati din trupul ei sunt purtate de catre gloata crestina pe strazile Alexandriei, si in sfarsit arse impreuna cu cartile ei intr-un loc numit Chinaron. La 30 august, noi persecutii incep impotriva tuturor preotilor pagani din Africa de nord, care isi sfarsesc viata ori rastigniti ori arsi de vii.

416 Inchizitorul Hypatius, alias “Sabia lui Dumnezeu”, extermina ultimii pagani din Bitinia. La Constantinopole (7 decembrie) toti ofiterii armatei, functionarii publici si judecatorii necrestini sunt concediati.

In anul 418 toti crestinii care urmau dogmele lui Pelagius primesc interdictia de a mai sta in oricare din orasele din imperiu.

423 Imparatul Teodosie al II-lea, declara (la 8 iunie) ca religia paganilor este “adorare a demonilor” si ordona ca toti cei care persista in practicarea ei sa fie inchisi si torturati.

429 Templul zeitei Atena (Partenonul) de pe Acropole la Atena este jefuit. Paganii din Atena sunt persecutati.

In 431, dupa sinodul al 3-lea ecumenic de la Efes, incepe persecutia nestorienilor. Toate scrierile nestorienilor au fost arse, iar acestia s-au retras in Persia.

435 La 14 noiembrie, un nou edict al lui Teodosie al II-lea ordona pedeapsa cu moartea pentru toti “ereticii” si “paganii” din imperiu. Singura religie necrestina considerata legala este iudaismul. Dar si evreii au suferit numeroase persecutii de-a lungul secolelor.

Imparatul Iustin I incepe, in 518, persecutia monofizitilor. In 534, imparatul Iustinian a condamnat la moarte pe maniheisti si pe “ademenitorii” la erezie.

Imparatul Iustinian al 2-lea in 690 a poruncit sa fie arsi pe rug paulicienii, intre care si seful lor Simeon.

733: Iconoclasmul este prilej de omoruri, crime si batalii in Bizant. Un sinod iconoclast, sub autoritatea lui Constantin al V-lea Copronim, condamna icoanele; Constantin incepe desfiintarea manastirilor. Timp de 50 de ani au loc dispute legate de iconoclasm. Sf. imparateasa Irina a restaurat cultul icoanelor si a inceput exterminarea iconoclastilor dupa sinodul de la Niceea 787. E cunoscuta pentru faptul ca i-a scos ochii fiului ei ca sa poata domni singura.

Patriarhul Constantinopolului Nicefor (806-815) a condamnat la moarte in 812 pe paulicieni si antigani, care sentinta a executat-o imparatul Mihail I ( Cronica lui Teofan). In timpul imparatu-lui Leon V Armeanul (813-820) inchzitori impotrova paulicienilor a fost episcopul Toma de Neocesareea si monahul Paracondace. Sub imparateasa Teodora (842-856) peste 100,000 de paulicieni au fost decapitati, rastigniti, inecati, sau omorati prin alte suferinte.

Secta bogomililor, urmasii paulicienilor, aparuta in secolul 10 in Bulgaria, a fost la randul ei masacrata de catre ortodocsi. Sinodul din Constantinopol in anul 1111, a afurisit cu intreg clerul pe bogomili ; a fost prins si condamnat la moarte seful lor Baziliu.

Sub patriarhul Ion XIV Calecas(1334-1347) in doua sinoade din 1342,tinute la Constantinopol, au fost condamnate scrierile lui Palamas, care au fost arse, iar el inchis si excomunicat. Ulterior, in 1351, palamismul a fost acceptat ca o doctrina ortodoxa, si cei care s-au opus au fost aruncati in inchisori.

Evreii au fost persecutati in Bizant de-a lungul intregii istorii.

In 988 Rusii sunt crestinati cu forta din porunca cneazului Vladimir. Cei care au refuzat crestinarea au fost inecati.

In 1487 episcopul Genadiu de Novgorod a cerut tarului Ivan III sa aplice pedeapsa focului fata de sambatisti (cei care considerau sambata drept zi de odihna), ceea ce a si facut.

1652-1658: Patriarhul Nikon al Moscovei revizuieste cartile liturgice pentru a le aduce in conformitate cu obiceiurile liturgice grecesti, ceea ce duce la excomunicarea dizidentilor, care vor fi cunoscuti ca Rascolnicii sau Vechii credinciosi. Dupa 1685 a inceput o perioada de persecutii, inclusiv de tortura si executii. Multi vechi- credinciosi au parasit Rusia definitiv. Asa au ajuns rusii lipoveni la noi…

Secolul 19. Ortodocsii rusi fac pogromuri succesive incitati de catre ierarhi ortodocsi.. ceea ce determina o emigratie masiva a evreilor, multi stabilindu-se in Moldova.

In sec. 19 in Armenia, paulicienii au fost excomunicati de patriarh si si ucisi cu fier si foc

La inceputul secolului 20, calugari ortodocsi greci conduc masacre impotriva aromanilor, pe care ii forteaza sa emigreze in Romania.

E drept ca ortodocsii romani au fost persecutati secole de-a randul in Ardeal, dar si multi catolici au fost persecutati in Moldova si Muntenia. Iata cateva cazuri: Calugarii Blasie si Marcu,(catolici), au fost martirizati in 1378 la Siret. Patru sute de tineri ardeleni si unguri, ocupati in Muntenia ca dascali, de limbi si negustori, au fost executati de Tepes-Voda pe motiv religios. Episcopul Ioan Rosa, a fost omorat de sateni la Ortesti in tinutul Neamtului, precum arata un act dela 1522 din acea manastire. Judecatorul Andrei din Campulung a fost executat public de domnitorul Serban Voda la inceputul sec.17.

In Moldova, unde inca exista o comunitate romaneasca catolica importanta,“ in mai multe randuri monachii catolici fura isgoniti, cu pietre si unii au fost ucisi de norod”. Dealtfel si acum sunt destui ortodocsi care prefera sa-i considere pe catolicii moldoveni drept unguri, asa cum afirma iredentistii maghiari, desi ei sunt romani la origine.In secolul 19, B.O.R. detinea circa o treime din terenul arabil al Romaniei (Moldova+Muntenia). O mare parte din acest teren ere inchinat manastirilor muntelui Athos… profitul ducandu-se acolo.Prin secularizarea averilor manastiresti si reforma agrara a lui Cuza din 1863-1864, o mare parte din aceste terenuri au fost date taranilor care le munceau. Clerul ortodox a reactionat, cerand interventia armatelor otomane impotriva Romanie!

In perioada comunista, greco catolicii si alte culte religioase, au fost persecutate cu bunavointa B.O.R. care a preluat multe lacasuri de cult. Dupa 1989, B.O.R. duce o politica agresiva de indoctrinare a maselor prin toate mijloacele – inclusiv prin religia obligatorie in scoli – de imbogatire pe orice cai… si de impunere a unor legi prin care critica religioasa sa fie interzisa! Fundamentalismul religios ortodox este pe zi ce trece mai agresiv.

Mai multe cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/crimele-bisericii-ortodoxe-pentru-ca-tot-se-lauda-crestin-ortodoxi-ca-secta-lor-ortodoxa-nu-are-crime-in-istorie.

De asemeni, trebuie sa li se prezinte si istoria conciliilor ecumenice si hotararile de acolo. De pilda, in anul 553 e.n., in cadrul Conciliului de la Constantinopole, imparatul Iustinian, l-a arestat de graba pe Papa Vigilius pentru a nu influenta sinodul si fara papa conciliul a decis urmatoarele:

„Daca cineva isi marturiseste credinta in fabuloasa poveste a pre-existentei sufletelor, dupa care urmeaza monstruoasa doctrina, atunci va fi ex-comunicat.”

Monstruoasa doctrina, nu era altceva, decat… REINCARNAREA, care a fost demonstrat de zeci de ori, in lumea stiintifica moderna, prezentandu-se cazuri, de copii la 7-9 ani care vorbeau de vietile lor anterioare si mai mult decat atat, aveau cunostiinte stiintifice si matematice, mai mari decat oamenii de stiinta. In mod logic, acestia nu ar avea de unde sa le aiba, decat dintr-o memorie ancestrala, asa cum e ea denumita.

Apoi Conciliul de la Trento, cand s-a stabilit ca femeile, intr-adevar, au suflet, dar raman inferioare barbatilor, caci pana la acest conciliu, se spunea ca femeile nu au suflet precum animalele. Religiile acestea de obarsie iudaica, sint niste bastioane masculine care au suprimat in mod clar femininitatea, denigrand-o astfel.

Dincolo de aceste aspecte istorice, pe care le-am prezentat mai sus, ramane legea 489/2006 care trebuie respectata, iar ea se refera la libertatea religioasa sau non-religioasa a unei persoane.

SURSE

1. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17388239-ministerul-educatiei-biserica-ortodoxa-incheiat-protocol-privind-predarea-religiei-scoli-protocolul-nu-public.htm

Related Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extraterestri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro