Mareșalul Ion Antonescu nu mai este cetățean de onoare al orașului Târgoviște, după ce Institutul „Elie Wiesel” a obținut o decizie în instanță!

După ce reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel„ au purtat mai multe discuții cu reprezentanții Primăriei Târgoviște legate de retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului acordat mareșalului Ion Antonescu, aceștia s-au adresat în cele din urmă instanței deoarece singurul rezultat în urma discuțiilor a […]

După ce reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel„ au purtat mai multe discuții cu reprezentanții Primăriei Târgoviște legate de retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului acordat mareșalului Ion Antonescu, aceștia s-au adresat în cele din urmă instanței deoarece singurul rezultat în urma discuțiilor a fost scoaterea informației privind acest titlu de cetățean de onoare de pe site-ul primăriei.

În cele din urmă, titlul de cetățean de onoare al Târgoviștei acordat postmortem, acordat în anul 1996, mareșalului Ion Antonescu i-a fost retras prin decizie a instanței, scrie stiridb.ro.

”Ion Antonescu se încadrează în categoria persoanelor prevăzute la art. 2 lit. c din OUG nr.31/2002 astfel încât devine incidentă și aplicarea art. 5 din același act normativ, asemenea încadrări fiind incompatibile cu posibilitatea acordării unor titluri precum cea de cetățean de onoare a unei localități pentru merite deosebite. Chiar dacă la momentul emiterii HC Municipal Târgoviște nr. 48/19.06.1996 nu era OUG nr. 31/2002, la acel moment, hotărârea nr. 17/17.05.1946 a Tribunalului Poporului nu era anulată sau modificată iar ”meritele deosebite” erau incompatibile cu condamnările în temeiul art. 2 din legea nr. 312/1945 enumerate anterior”, se arată în decizia Tribunalului București.

În Enciclopedia municipiului Târgoviște, lucrare editată în 2011, se scrie despre legătura dintre mareșal și municipiu.

Elie-Wiesel Alexandru-Florian-si-Radu-Ioanid-Crin-Antonescu-George-Scutaru-Andrei-Gerea-si-Ciprian-Nica-legea-217-2015-Elie-Wiesel elie-wiesel-ion-iliescu-holocaust-fraud-auschwitz1

”Antonescu a fost prezent la Târgoviște în anii 1904-1906, când a urmat cursurile Școlii de Cavalerie, în 1915 în calitate de comandant de escadron de cavalerie și în anii 1920-1922 când a îndeplinit funcția de comandant al acestei distinse instituții militare. În toamna lui 1940 a vizitat orașul Târgoviște, prilej cu care și-a arătat disponibilitatea pentru identificarea unor resurse financiare în scopul unor lucrări de reabilitare și înfrumusețare a orașului”, se arată în  Enciclopedia municipiului Târgoviște.

P.S. Deci mafia sionist-comunista a Institutului antiromanesc, „Elie Wiesel”, care poarta numele unui escroc international, fiind platita din bani publici, reuseste sa castige un astfel de proces, dar nu inseamna ca au castigat si „razboiul” declarat impotriva culturii si istoriei romanesti.

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/cultura-istorie/Maresalul-Ion-Antonescu-nu-mai-este-cetatean-de-onoare-al-orasului-Targoviste-dupa-ce-Institutul-Elie-Wiesel-a-obtinut-o-decizie-in-instanta.-Primaria-din-Targoviste-REFUZASE-sa-coopereze-133015

Related Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extraterestri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro