Lista actualizata cu cele mai periculoase E-uri din alimente !

by Codexul Alimentar pus la punct din anul 1973, de catre evreul-khazar, Henry Kissinger, pentru a reduce populatia planetei cu 90%, este tot mai puternic, dar noi oamenii, cu intelepciune putem sa ne ferim de aceste chimicale, dar si de Organisme Modificate Genetic, prin evitarea lor, cunoasterea lor si consumarea […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Codexul Alimentar pus la punct din anul 1973, de catre evreul-khazar, Henry Kissinger, pentru a reduce populatia planetei cu 90%, este tot mai puternic, dar noi oamenii, cu intelepciune putem sa ne ferim de aceste chimicale, dar si de Organisme Modificate Genetic, prin evitarea lor, cunoasterea lor si consumarea produselor autohtone, de preferat din gradina proprie ori de la tarani.

Iata in continuare lista cu E-uri, publicata pe site-ul perfecte.ro:

„Aditivii sunt substante care au fost impartite in 24 de categorii, iar Pentru sanatatea noastra este bine sa stim ce poate determina consumul produselor care contin E-uri.

Producatorii de alimente din Romania se ghideaza dupa doua liste: aditivi interzisi si aditivi permisi, dar in cantitati limitate. Unii insa nu respecta intru totul gramajele.

In plus, un studiu recent arata ca atunci cand cumpara un produs alimentar, putini se uita pe eticheta ca sa vada ce contine. Practic, 80% dintre romani nu stiu ce presupune o alimentatie sanatoasa.

70% dintre romanii din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 15 si 60 de ani mentioneaza ca pentru a prepara alimentele intr-un mod sanatos, trebuie sa ai timp. De asemenea, 55% din totalul celor intervievati sunt intru totul de acord ca alimentele sanatoase sunt mai gustoase, iar 65% considera ca pentru a manca sanatos trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar.

De asemenea, alimentatia sanatoasa este asociata cu situatii deosebite: 75% sunt de acord ca alimentatia sanatoasa este recomandata de medic pentru oamenii cu diverse boli iar 68% considera ca cei care vor sa slabeasca mananca sanatos.

Studiul “Atitudini si perceptii fata de alimentatia sanatoasa” a fost realizat de EXACT pe un esantion de 553 de persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 60 de ani din mediul urban.

E-100

nepericulos

E-170

nepericulos

E-240

tulburari

E-101

nepericulos

E-174

nepericulos

E-241

tulburari

E-102

periculos

E-175

nepericulos

E-250

periculos

E-103

nepericulos

E-180

nepericulos

E-251

periculos

E-104

nepericulos

E-181

nepericulos

E-252

periculos

E-105

nepericulos

E-200

nepericulos

E260…E268

nepericulos

E-110

nepericulos

E-201

nepericulos

E-300

nepericulos

E-111

nepericulos

E-202

nepericulos

E301…E309

nepericulos

E-120

periculos

E-203

nepericulos

E-311

periculos

E-121

nepericulos

E-210

cancerigen

E-312

periculos

E-122

nepericulos

E-211

cancerigen

E-320

colesterol

E-123

foarte cancerigen

E-212

cancerigen

E-321

colesterol

E-124

periculos

E-213

cancerigen

E-322

nepericulos

E-125

nepericulos

E-214

cancerigen

E325…E327

nepericulos

E-126

nepericulos

E-215

cancerigen

E-330

nepericulos

E-127

nepericulos

E-216

cancerigen

E331…E337

nepericulos

E-130

nepericulos

E-217

cancerigen

E338…E341

modificari gastrice

E-131

cancerigen

E-220

distruge B12

E400…E404

nepericulos

E-132

nepericulos

E-221

modificari gastrice

E-406

nepericulos

E-140

nepericulos

E-222

modificari gastrice

E-407

modificari gastrice

E-141

nepericulos

E-223

modificari gastrice

E-408

nepericulos

E-142

cancerigen

E-224

modificari gastrice

E-410

nepericulos

E-150

nepericulos

E-226

modificari gastrice

E-411

nepericulos

E-151

nepericulos

E-230

periculos

E-413

nepericulos

E-152

nepericulos

E-232

periculos

E-414

nepericulos

E-153

modificari gastrice

E-233

periculos

E-420

nepericulos

E-160

nepericulos

E-236

nepericulos

E-421

nepericulos

E-161

nepericulos

E-237

nepericulos

E-422

nepericulos

E-162

nepericulos

E-238

nepericulos

E-440

nepericulos

E-163

nepericulos

E-239

cancerigen

E-450

modificari gastrice

 

Lista face parte din raportul Oficiului Consumatorilor din Piata Comuna Europeana, este actualizata anual si poate fi consultata si pe site-ul Comisiei Europene.

 

Unde gasim aditivii periculosi pentru sanatate?

 

Cod Denumire Risc In ce aliment il gasim
E110

Sunset yellow – colorant galben

Cancerigen

Dulciuri, prajituri, budinci sucuri
E123

Amarant – colorant rosu

Cancerigen, interzis in SUA si Rusia

Dulciuri, jeleuri, branza topita
E124

Ponceau 4R – colorant rosu

Toxic interzis in SUA

Mezeluri
E127

Eritrozina – colorant rosu

Provoaca cancer al tiroidei la animale

Alcool, inghetata, prajituri, bomboane, sucuri racoritoare
E128

Rosu 2 G – colorant

Mutagen si toxic. Interzis in SUA si Australia

Carne de hamburgeri
E211

Acidul benzoic si derivatii sai

posibil cancerigen, interzis in SUA, dar permis la noi

Unele bauturi racoritoare
E220/E228

Sulfiti – conservanti

Provoaca alergii

Carne de hamburgeri, cartofi deshidratati, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet de vin
E230

Bifenil – conservant

Toxic, interzis in Australia , (permis la noi?)

Citrice
E231

Ortofenilfenol – conservant

Toxic, posibil cancerigen. Interzis in SUA si Australia.

Citrice
E233

Tiabendazol – conservanti

Toxic. Interzis in Australia

Citrice
E249/E252

Nitrati si nitriti – conservanti

Posibil cancerigen

Mezeluri si alimente conservate prin sarare, branza
E320

Butil-hidroxi-anisol BHA-conservant

Posibil cancerigen

Conservant, cartofi deshidratati, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat
E425

Glucomanan – agent de textura

Toxic respirator

Jeleuri
E621

Glutamat monosodic MSG

Provoaca efecte neurotoxice

Condimente, supe concentrate
E95

Acetsulfam K – indulcitor

Posibil cancerigen, interzis in SUA

Guma de mestecat, produse zaharoase, bauturi racoritoare
E954

Zaharina – indulcitor

Posibil cancerigen

Guma de mestecat, produse dulci, bauturi racoritoare

 

Ce produse sunt pline de E-uri nocive?

1. Bautura racoritoare fara zahar

Ingrediente: dioxid de carbon, caramel, aspartam, acid citric si acid fosforic alimentar, benzoat de sodiu, cafeina, aroma de cola.
E211 (benzoatul de sodiu) este folosit ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de calitate slaba; bauturile racoritoare cu aroma de citrice contin o cantitate mare de benzoat de sodiu (pana la 25 mg/250 ml); se cunoaste ca provoaca urticarie si agraveaza astmul. Asociatia consumatorilor din Piata Comuna Europeana, impreuna cu Institutul de Oncologie din Germania, il considera cancerigen, insa in Romania este permis; interzis in SUA.
E330 (acid citric) – produce afectiuni ale cavitatii bucale (afte) si are actiune cancerigena. Se gaseste in cele mai multe sucuri care se afla in comert, in mustar (sub forma de arome), in conservele de ciuperci.
E 338 (acid fosforic) – produce tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale s.a.); folosit si in preparatele din branza
E 951 (aspartam) este un indulcitor artificial des folosit si poate fi sursa a peste 70 de tipuri de boli; cancerigen. Intalnit in guma de mestecat, in produsele zaharoase, in bauturile racoritoare; interzis in SUA. Folosirea aspartamului are si alte efecte nocive asupra sanatatii: cefalee, insomnie, tulburari de vedere, auz si memorie, oboseala, palpitatii si predispune la ingrasare. In acelasi timp, E 951 joaca un rol important in declansarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformatiilor si diabetului.
Cafeina – un alcaloid care in cantitati mari provoaca palpitatii, cresterea presiunii sangvine, voma, convulsii, diaree, mictiuni frecvente, insomnie, crampe stomacale, tremuraturi ale mainilor, spasme musculare, scaderea calcemiei.

2. Bautura racoritoare “Naturala”

Ingrediente: apa, concentrat natural de portocale, aspartam, acesulfam K, acidifiant – acid citric, conservant – benzoat de sodiu, sorbat de potasiu (E 202), colorant – beta caroten, antioxidant – acid ascorbic. E 951 (aspartam), E 950 (acetsulfam K), E 330 (acid citric), E 211 (benzoat de sodiu) – cancerigen, Acidul benzoic (E 210) si derivatii lui sunt cancerigeni (E 213 benzoat de calciu – E 218)

3. Prafuri pentru creme sau budinci

Ingrediente: zahar pudra, amidon modificat din porumb, aroma de vanilie, gelifiant, carboximetilceluloza, coloranti alimentari galben de quinoleina si sunset yellow
E 110 (sunset yellow) – intra in componenta sucurilor, dropsurilor, inghetatei, snacks-urilor; in unele bauturi, medicamente, conserve de peste, prafuri de budinca colorandu-le in galben „apus de soare“; cancerigen (tumori renale); alte efecte: congestie nazala, alergii, hiperactivitate, dureri abdominale, voma, indigestie; interzis in Norvegia.
E 466 (carboximetilceluloza) – produce tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale s.a.)
E 104 (Quinoline Yellow) – folosit in rujuri, produse pentru par, parfumuri, o larga gama de medicamente; colorant galben pentru inghetate, dropsuri, prafuri de budinca; provoaca dermatite; interzis in Australia, USA si Norvegia.

4. Inghetate

Ingrediente: lapte degresat rehidratat, zahar, grasimi vegetale, pulpa de capsuni, emulgatori E 471, stabilizatori E 407, E 410, E 412, arome, acid citric E330; coloranti E 122, E 104, E 140.
E 122 (azorubina) este un colorant rosu, obtinut din gudron; se adauga la dulciuri, martipan, cristale pentru jeleuri, peltea. Poate produce reactii adverse la persoanele astmatice si la cele alergice la aspirina. Este interzis in Japonia, Suedia, SUA, Austria si Norvegia.
E104 (Quinoline Yellow) – provoaca dermatite E 330 (acid citric) E 412 (guma guar)”[1]

SURSE

1. http://www.perfecte.ro/de-mamici/vezi-lista-actualizata-a-e-urilor-periculoase-din-alimente.html

Related Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extraterestri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro