Frontul din Siria: SUA, Israelul și teroriștii ISIS versus armata siriană, Rusia și Turcia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

In Siria, situatia este cat se poate de clara, vizibila pentru oricine, fara sa fie vreun „strategic al geopoliticii mondiale”: sunt teroristii ISIS impreuna cu Israelul si SUA pe de-o parte, iar pe de cealalta parte sunt fortele pro-guvernamentale ale lui Bashar al-Assad si Rusia, iar dupa incercarea esuata de organizare a loviturii de stat din Turcia, Turcia s-a aliat cu Rusia si fortele pro-guvernamentale siriene. Cam aceasta este imaginea de ansamblu a situatiei.

„In aceasta dimineata un alt avion apartinand aviatiei israeliene a patruns in Siria si a bombardat pozitiile armatei siriene in zona dealurilor Al-Shahm si Al-Farimah, langa orasul Sa’sa la 30 km de capitala siriana Damasc.

Armata Siriana a ripostat imediat si a lansat 2 rachete sol-aer de la baza de pe muntele Qasuoyn, acestea nereusind insa sa doboare avionul. Cu toate acestea ministerul apararii Sirian a declarat ca avionul ar fi fost doborat pana la urma dupa ce a fost atacat din nou in zona Quneitra, la granita cu Inaltimile Golan in momentul in care incerca sa se intoarca in Israel.

Alaturi de avion ar mai fi fost doborata o drona de recunoastere apartinand armatei israeliene. Acesta este primul avion israelian doborat de catre armata siriana de la inceputul razboiului in Siria. Atacurile Israelului asupra armatei siriene vin in contextul in care jihadistii din Opozitia Siriana au lansat o ofensiva puternica in zona înălțimilor Golan , ofensiva susținută de aviatia israeliana.”[1]

O persoana, care priveste la televizor, nu va intelege absolut nimic din ceea ce se intampla in Siria, caci la prima vedere totul pare o „colcaiala” de armate, dar atunci cand se analizeaza intreaga situatie plecand de la operatiunea „Primavara Araba” orchestrata de SUA incepand cu decembrie 2010 si continuand pe intreg parcursul anului 2011, lucrurile devin cat se poate de clare.

Operatiunea „Primavara Araba” a constat intr-o serie de lovituri de stat orchestrate de SUA, care au condus la eliminarea unor personaje etichetate drept „dictatori”, acestia nefiind pe placul americanilor. „Primavara Araba” a avut loc in nordul Africii si a vizat eliminarea colonelului Gaddafi, dar si in Orientul Mijlociu, Bashar al-Assad ramanand in picioare, desi americanii au sustinut public ca el trebuie sa plece.

Teroristii ISIS nu au aparut din senin, repetam asta! In 2011, acestia se numeau, ca si acum, drept „rebeli moderati” sau „opozitia siriana”. In 2012, ei activau sub denumirea de „The Syrian Emergency Task Force” – organizatie sustinuta in mod public de catre SUA, al caror scop a fost prezentat public – eliminarea „dictatorului” Bashar al-Assad.

john_mccain_visits_al_qaeda_isis_terrorists_in_syria_may2013 US-Russia-arms-syria_iht we-do-not-negotiate-with-terrorists isis sua ISIS SUA - Israel - Arabia Saudita Ursul rus sperie ISIS-CIA

Asadar, ce avem noi aici: avem teroristii ISIS sustinuti de SUA si Israel, care au acelasi obiectiv comun de lupta impotriva fortelor siriene si avem sustinatorii fortelor siriene, Rusia si Turcia. Turcia a devenit de curand sustinatoare a fortelor siriene, dupa lovitura de stat esuata orchestrata de catre americani, turcii fiind sesizati cu putin timp inainte de catre Rusia, avand timpul necesar pentru a opri puciul.

SURSE

  1. Facebook/Sirianul
  2. Foto: Internet

Related Posts

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extraterestri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro