Corporatia Monsanto a pierdut procesul cu un agricultor francez caruia i-a otravit solul si l-a imbolnavit ! Sentinta este una istorica, dupa zece ani de lupta prin tribunale, fiind un precedent periculos pentru Monsanto !

by Cine ar fi considerat ca o puternica Corporatie, asa cum este Monsanto, va pierde procesul impotriva unui simplu agricultor francez pe care l-a otravit ? Ei bine, asta s-a intampla, decizia fiind una istorica, creand astfel un precedent deosebit de periculos pentru adeptii crearii, dezvoltarii si cultivarii Organismelor Modificate […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Cine ar fi considerat ca o puternica Corporatie, asa cum este Monsanto, va pierde procesul impotriva unui simplu agricultor francez pe care l-a otravit ? Ei bine, asta s-a intampla, decizia fiind una istorica, creand astfel un precedent deosebit de periculos pentru adeptii crearii, dezvoltarii si cultivarii Organismelor Modificate Genetic.

agricultor francez a invins Monsanto

Rusia impotriva Organismelor Modificate Genetic (OMG)

Mai multe aflam de pe publicatia Active News:

„”Bolnav în urma pesticidelor”, așa au descris multe ziare din Franța cazul lui Paul François, agricultorul francez în vârstă de 51 de ani care a învins în instanță multinaționala Monsanto.

Lupta lui Paul François contra gigantului american Monsanto a început cu zece ani în urmă și s-a înceheiat joi, 10 septembrie, când Curtea de Apel din Lyon i-a dat, în sfârșit dreptate. Și a decis că multinaționala din SUA este vinovată de îmbolnăvirea bărbatului ca urmare a inhalării unei substanțe din erbicidul Lasso, folosit pentru culturile de porumb, relatează presa franceză.

Cofirmând sentința din prima instanță, din februarie 2012, Curtea de Apel din Lyon a acuzat Monsanto că ”a eșuat în obligația genereală de a informa, pentru că nu a respectat normele în materie de ambalare și etichetare a produselor” .

”Este o decizie istorică”, a comentat Paul François, intr-o conferință de presă. Pentru el, dar și pentru cei care luptă împotriva companiei care produce erbicide cancerigene, această sentință poate fi considerată punctul de plecare pentru o mișcare mai amplă, făcând o breșă în responsabilitatea gigantului american.

Paul François a simțit pe pielea lui otrava din pesticidele Monsanto la 27 aprilie 2004. Atunci a inhalat o doză mare de gaz toxic și a ajuns pe un pat de spital, scuipând sânge. A avut grave probleme de vorbire, dureri de cap și momente în care și-a pierdut cunoștința. A stat luni bune în spital, în comă, timp în care medicii au crezut că va pierde lupta cu viața. Și în care au făcut legătura între îmbolnăvirea lui și erbicidele Monsanto.

După ce a avut confirmarea oficială că monoclorobenzenul, prezent în procent de 50% în erbicidul folosit de el este responsabil de boala sa neurologică, a început bătălia legală.

Agricultorul francez a dat Monsanto în judecată, convins fiind că firma americană cunoștea perfect pericolele produsului său înainte de a fi interzis în Franța, în noiembrie 2007. Lasso a fost interzis în Canada din 1985 și din 1992 în Belgia și Regatul Unit.”[1]

Multe tari de pe Planeta, inclusiv cateva din Europa (exemplu: Ungaria si Rusia) au reactionat cu vehementa impotriva otravirii solului de catre Monsanto, Corporatie desemnata de a implementa politicile Codexului Alimentar, intrat in vigoare la 31 decembrie 2009. Oamenii de stiinta rusi au aratat ca, animalele care au consumat o astfel de hrana s-au imbonavit, iar urmasii lor s-au nascut cu grave deformari ale corpului si alte probleme.

In schimb, fost premier al Romaniei, Emil Boc, intr-o sfidare si tradare totala fata de romani, a fost de acord cu experimentul Codexului Alimentar pe cobaii de romani, dand astfel unda verde in a se utiliza fungicidul deosebit de toxic numit Initium.

Un astfel de fungicid este intr-atat de periculos, incat este nevoie de un an pentru a se elimita un gram din aceasta substanta, atunci cand este ingerat. Va mai intrebati, oare, de ce Romania ocupa un loc fruntas in topul tarilor cu cei mai multi oameni bolnavi de cancer si alte boli ? N-ar trebui sa va mire !

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe/Sentinta-istorica-in-Franta-Un-agricultor-a-invins-Monsanto-dupa-o-lupta-de-10-de-ani-prin-tribunale.-Gigantul-american-CONDAMNAT-pentru-otravirea-chimica-a-francezului-124787

Citiți și...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extraterestri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro