Buletinele cu cip din Germania si Marea Britanie au fost sparte de hackeri inainte de lansarea oficiala ! Cartile de identitate si diversele carduri biometrice reprezinta un pericol pentru viata privata a oamenilor, fiind un pas intermediat catre microciparea oamenilor !

by In contextul, in care, cardurile cu microcipuri, incep sa ne invadeze viata, desi o parte considerabila din romani nu doresc, din motive ce le vom rediscuta imediat, in Germania, s-a intamplat ceva, pe care expertii in informatica le puteau anticipar chiar. Concret,  in septembrie 2010, o emisiune „Plusminus”, difuzata […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

In contextul, in care, cardurile cu microcipuri, incep sa ne invadeze viata, desi o parte considerabila din romani nu doresc, din motive ce le vom rediscuta imediat, in Germania, s-a intamplat ceva, pe care expertii in informatica le puteau anticipar chiar.

Concret,  in septembrie 2010, o emisiune „Plusminus”, difuzata de televiziunea germana de stat ARD, a prezentat cum o echipa de hackeri numita „Chaos Computer Club” au reusit sa extraga date confidentiale din noile carti de identitate cu cip, care trebuiau sa intre in vigoare la 1 noiembrie 2010. Mai mare rusine ca asta, rar imi este dat sa vad.

Conform blogului 2blackjack1.wordpress.com[1], hackerii, pentru a extrage datele confidentiale din cipuri, au folosit un scaner RFID, pus la dispozitie de autoritati fiecarui posesor de nou document, dispozitiv prevazut pentru realizarea de tranzactii financiare pe internet prin intermediul calculatorului. Hacker-ii au reusit sa extraga amprentele celor doua degete si codul PIN din 6 cifre, care reprezinta semnatura electronica. Asta ne garanteaza noua singurata ? Nicidecum !

uk-national-id-card-hacked1

Aceeasi hackeri, in acea perioada, pentru a demonstra tuturor cat de periculoase sint aceste buletine cu cip, au extras chiar amprentele ministrului de interne german, Wolfgang Schauble, uimind intreaga germanie cu „nazbatia” lor. Aceste lucruri trebuie precizate, trebuiesc aratate, deoarece, exista inca oameni, care mai cred in „siguranta garantata 100%” a acestor carduri cu microcip.

Ei vor sa vada cum reactioneaza oamenii. Daca oamenii reactioneaza delasator zicand „nu avem ce face” ori „sintem de acord ca o fi mai bine”, atunci ei imediat vor interveni cu microcipuri, implantate sub piele, asa cum fac in SUA, celor care obtin ajutoare sociale de la stat. Da, da, asta se intampla in SUA, in cadrul unui proiect numit „Obamacare”. Acestea fiind spuse, oare, inca mai aveti incredere in cardurile de sanatate cu microcip ?

Mai multe despre aceste carduri, cititi aici -> http://www.fara-secrete.ro/cardul-de-sanatate-cu-microcip-un-adevarat-pericol-pentru-siguranta-oamenilor-vor-sa-fie-introduse-in-mod-abuziv-de-guvernul-masonic-al-romaniei-printr-o-directiva-a-uniunii-fasciste-europene-incep.

Dictatura biometrica si lupta impotriva ei !

„Puternic combatute de activistii pentru respectarea dreptului la viata privata si a libertatilor civile, cartile de identitate biometrice au devenit in ultimii ani o realitate in tot mai multe tari de pe toata suprafata globului.

Si romanii vor putea alege intre buletinele obisnuite si buletinele cu cip, pe care vor fi stocate informatii precum prenumele parintilor, dar si date biometrice ca imaginea faciala si amprentele. Potrivit autoritatilor, noile buletine includ masuri avansate de protectie in cazul tentativelor de duplicare sau de alterale a datelor cu caracter personal.

Documentul va reda in continuare numele si prenumele, sexul, cetatenia, data si locul nasterii, semnatura, fotografia, codul numeric personal si adresa.

Pro si contra buletine biometrice

Sintetizand, principalele argumente aduse de reprezentantii celor doua parti implicate in dezbaterea cu privire la tehnologia biometrica de identificare, extrase din PaymentsJournal, sunt urmatoarele:

Pro: cardurile ofera numeroase oportunitati dincolo de scopul de identificare, in domeniu platilor si al imbunatatirii eficientei guvernamentale. De exemplu, in Portugalia, cartea de identitate cu cip preia functiile a altor cinci carduri emise de guvern – vechea carte de identitate, cartea de alegator si instrumentele folosite pentru plata taxelor, in domeniul securitatii sociale si in cel al serviciilor sociale.

Contra: datele personale critice pot fi prea usor furate si, de asemenea, aceasta tehnologie ofera guvernului mai multe informatii despre cetatenii sai decat este nevoie.

Adoptarea noii tehnologii de identificare s-a realizat diferit in Europa. In timp ce tari ca Danemarca si Irlanda au respins pur si simplu ideea, alte tari au impus-o ca obligatorie. Cele mai multe insa le dau cetatenilor posibilitatea de a alege. In unele cazuri, ideea a fost abandonata ca urmare a opozitiei intampinate.

In martie 2013, Adunarea Nationala a Frantei a adoptat o lege care propunea crearea unui buletin biometric pentru cetatenii francezi, in scopul combaterii furtului de identitate.

Cardurile urmau sa includa informatii personale precum amprenta, fotografia, inaltimea si culoarea ochilor. In aceeasi luna, Curtea Constitutionala a Frantei a decis ca legea este neconstitutionala, potrivit Le Monde.

Guvernul Laburist al Marii Britanii a lansat in 2009 un proiect privind emiterea de carti de identitate biometrice, folosind o baza cu datele a 15.000 de voluntari.

Sursa: The Guardian

In urmatorul an, noul guvern condus de David Cameron a considerat ca un astfel de proiect este prea scump si incalca, in plus, libertatile civile, astfel incat a dispus anularea lui.

Cameron a criticat administratia anterioara pentru politicile abuzive privind administrarea datelor personale ale cetatenilor.

Noul guvern nu a considerat ca este necesar sa ii despagubeasca pe voluntarii care au platit cate 30 de lire sterline pentru buletinul biometric, a notat BBC.

Din noiembrie 2010, Germania emite carti de identitate cu cip RFID (identificare pe baza de frecventa radio). Datele continute de acesta sunt numele si data nasterii, fotografia si, la cererea posesorului, amprentele.

Sursa: Wikipedia

Germanii pot utiliza buletinele electronice si pentru se autentifica pe Internet – atunci cand este necesar pentru verificarea varstei sau pentru a aplica la diverse programe guvernamentale. Pe cip poate fi retinuta si semnatura electronica, furnizata de o companie privata.

Albania a introdus buletinele biometrice inca din ianuarie 2009. Pe cip sunt stocate informatii precum amprentele posesorului, informatii generale si o fotografie digitala.

Cetatenii platesc o taxa de aproximativ zece euro pentru emiterea buletinului. Cartea de identitate este obligatorie pentru persoanle de peste 16 ani, potrivit Wikipedia.

Pionerii

Belgia este una dintre primele tari europene care a introdus buletinul electronic, in 2004, devenit obligatoriu din 2009. In Belgia, fiecare cetatean poate verifica online ce informatii detine guvernul despre el, potrivit MyEurop.info.

Estonia, pioner in tehnologie, a adoptat acest sistem inca din 2002. In primavara anului 2012, aproape 90% din populatie (1 milion de oameni) foloseau buletinul biometric. Din 2012, si letonienii au putut sa treaca la noul buletin in schimbul unei taxe de 10 euro.

Buletinele electronice pot fi utilizate pentu plata online a taxelor sau pentru a vota online.

In Finlanda, buletinele biometrice au fost introduse in 1999, insa proiectul nu s-a dovedit unul de succes. Zece ani mai tarziu s-a propus chiar anularea acestora, deoarece doar 300.000 de oameni (din cei 5 milioane de locuitori ai Finlandei) au adoptat aceste documente. O situatie similara a avut loc si in Suedia.

Buletinele biometrice in lume

Buletinele biometrice sunt larg raspandite in Africa, fiind folosite in tari precum Africa de Sud, Zimbabwe, Nigeria, Mauritius si Gambia.

De asemenea, India si-a propus sa creeze cea mai mare baza de date biometrice din lume. Denumit Aadhaar, proiectul sau a fost lansat in 2010.

De atunci si pana in aprilie 2013, peste 300 de milioane de indieni au primit un cod numeric personal asociat cu 12 indici biometrici ce constau in amprente si scanari ale irisului. Obiectivul final al proiectului este sa includa intreaga populatie de 1,2 miliarde de oameni a Indiei, potrivit Bloomberg.”[2]

Articolul 29 din Constitutia Romaniei garanteaza tuturor oamenilor Libertatea de Constiinta si nimeni nu poate impune nimanui ceva, ce nu corespunde constiintei sale libere.

Video: Hacker-ii „Chaos Computer Club” au „sparg” microcipurile buletinelor biometrice !

In Marea Britanie !

Potrivit site-ului techcrunch.com[3], intr-un articol din data de 6 august 2009, ni se prezinta cum un hacker, din Marea Britanie, folosind un telefon si un laptop, a reusit sa sparga o carte de identitate, a clonat-o si a scris pe ea urmatoarele: „eu sint un terorist, trage la vedere”. Fapta sa, nu a facut decat sa arate cat de vulnerabile sint aceste microcipuri si cat de usor pot fi ele modificate, si cat de usor i se poate inscena, ceva, unei persoane, fara ca aceasta sa-si dea seama. In acea perioada, Marea Britanie, cheltuise miliarde, pe aceste noi carti de identitate „sigure”, dar totul s-a dovedit a fi un bluf.

SURSE

1. http://2blackjack1.wordpress.com/2010/09/04/buletinele-cu-cip-din-germania-au-fost-sparte-de-hackeri-inainte-de-lansarea-oficiala-din-noiembrie/

2. http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/tehnologie/tehnologia-biometrica-romania-se-pregateste-pentru-buletinele-cu-cip-in-ce-tari-exista-deja-1290777

3. http://techcrunch.com/2009/08/06/uks-unhackable-national-id-card-hacked-in-12-minutes/

Citiți si...

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extraterestri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro