Ambasadorul SUA la Chișinău: „Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămână un stat suveran și independent”

„Republica Moldova nu este Romania, ci trebuie sa ramana un stat suveran si independent, in interiorul unor granite sigure, a declarat ambasadorul american de la Chisinau, James Pettit, intr-un interviu acordat Moldova 1 cu ocazia Zilei Independentei, scrie News.ro. „Alaturarea Romaniei de exemplu, ca o cale de a intra in […]

„Republica Moldova nu este Romania, ci trebuie sa ramana un stat suveran si independent, in interiorul unor granite sigure, a declarat ambasadorul american de la Chisinau, James Pettit, intr-un interviu acordat Moldova 1 cu ocazia Zilei Independentei, scrie News.ro.

„Alaturarea Romaniei de exemplu, ca o cale de a intra in UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici in Moldova”, a afirmat diplomatul american, pledand pentru o cooperare mai buna intre clasa politica de la Chisinau si populatie, care sa se bucure astfel de o tara mai buna.

El a indemnat, insa, tara sa urmeze in continuare o cale europeana: „Moldova nu este Romania, Moldova isi are propria sa istorie si propriile sale provocari, printre care este faptul ca Moldova este o tara multietnica cu oameni care vorbesc limbi diferite si desigur, mai este si problema transnistreana, care nici macar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special in cadrul Republicii Moldova.”

Diplomatul american mai spune ca potentialul in Republica Moldova este „foarte mare”, iar poporul R. Moldova este „calificat si harnic”: „Este regretabil ca atat de multi cetateni au plecat din Moldova de la independenta ei, nereusind sa gaseasca un loc de munca sau sa vada un viitor pentru ei aici. Cred ca este foarte important sa se incerce sa faca lucrurile mai bune aici, pentru ca cel putin o parte din cei plecati sa fie atrasi inapoi pentru a contribui.”

Republica Moldova a sarbatorit sambata 25 de ani de la declararea independentei fata de Moscova.”[1]

Ca sa nu existe discutii, postarea a fost preluata direct de pe site-ul Unitatii Militare de Propaganda Americana din Romania – Hotnews.ro. Nu mai este nevoie sa preluam si de pe celelalte Unitati Militare de Propaganda Americana din Romania (ziare.com, mediafax.ro, adevarul.ro, antena 3 etc.), caci ati inteles deja ce a spus acest individ.

Pentru el, Republica Moldova nu are nici o treaba cu Romania, nu o leaga nimic de Romania si, faptul ca acolo, se vorbeste o limba aproape identica cu romana, desigur, este o simpla „coincidenta”. Stiti ce-i „amuzant” in toata aceasta situatie?

Cel care face o astfel de afirmatie este chiar „Sfantul” Ambasador al SUA si nu un rus sau rusofil, asa cum se asteptau Unitatile Militare de Propaganda Americana. In mod sigur, chiar si aceste Unitati sunt uimite, socate si bulversate de o asemenea declaratie nemaistiind cum s-o incadreze si cum s-o prezinte.

ambasadorul-sua-in-moldova-cooperarea-cu-fmi-inseamna-un-angajament-ferm-al-guvernului-1443423487

In realitate, Romania si Republica Moldova sunt, practic, aceeasi „inima”, iar unirea va veni la un moment dat din interes nationalist, nu din interes globalist (ex. momeala Republicii Moldova de a adera la UE). Yankee, tine minte: noi avem o istorie milenara, ancestrala, pe cand voi, SUA, nici macar Declaratia de Independenta nu o aveti reala, caci ati ramas o colonie a Marii Britanii.

SURSE

  1. http://www.hotnews.ro/stiri-international-21252305-ambasadorul-sua-chisinau-republica-moldova-nu-este-romania-trebuie-ramana-stat-suveran-independent.htm
  2. Foto: unimedia.info
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Departamentul Zamolxe România (DZR)

Despre Departamentul Zamolxe România (DZR)

Departamentul Zamolxe România (DZR) - Conspirații, Mistere, Paranormal, Extraterestri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dzr.org.ro